Alıntı allways Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Aile içi hiçbir zaman demokrasi görmemiş geri kalmış kitleler türkiyede çok. Bu kitleler için demokrasi veya islam cumhuriyeti gelse ne yazar. Ben ve ailem geri kalmış çağda ve kafalarla yaşamak istemiyorum, benim terbiyem AKP veya Kurana kalmış değil. Hangi hakla
eşlerini ve kızlarını bu devirde çarşaf ve başörtüsüne sokarlar bilmem. Ondan sonra adamlar gürler kendi isteğiyle. Ben inanmıyorum kadınlar kendi isteği ile başörtüsü taktıklarına, çünkü aile ve mahalle baskısı küçük yaşda bu evlatları buna zorluyor. Başörtüsü takmak kendisini başkalarından daha düşük bir seviyede insan görmekdir, bunun ahlaklan veya Kuranlan hiç bir ilgisi yok. Tavsiyem Kuranı tam olarak okuyup anlamak, başkaların yorumuna kulak vermek değil. 1500 sene önce çoğu insanlar çırılçıplak geziyorlardı, giyim kuşam nedir bilmiyorlardı çoğu. Herhalde hazrettin efendimiz o zamanlara göre açık yerlerimizi örtmekle giyinmemizi emretmiş. Olay o kadar basit. En ucuz giyim o zamanlar parası olmayanlar için bezdi ve bunlarlan örtünmüşler. Olay o kadar basit.
belki bizler yanlış anlamışızdır dostum ama eğer müslümansan ve inanıyorsan da islamın ve imanın şartlarıda dahil olmak üzere kuranda örtünmenin yeri vardır sen her ne kadarda yok desende eğer örtünmeyi ve kuranı geri kalmışlık ve çağ dışı olarak görüp yaşamak istemiyorsan o da senin tercihindir baş örtüsüne karşı değilim diyorsun başörtüsü takan insanları düşük seviyeli olarak görüyorsun bu arada zorla taktırıyorlar diyorsun da senin akıl almak istemediğin veya kabullenmediğin kuranda dinde zorlama olmaz der! bu arada kıyafetin bulunması m.ö çağlara kadar dayanmaktadır araştırırsan onuda bulursun yani olay incir yaprağından ibaret değil herkesin yaşam tarzı yada düşünceleri kendini bağlar kimse sana kurana göre yaşa yada aileni ört diyemez ama sende hiçbir allahın kulunu kurana göre veya hayatını islami örf ve adetlere göre yaşadığı için hakir görüp bu tür söylemlerde bulunamassın kal sağlıcakla!!