VÝDEO: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Taþ Atan Çocuklarýn Sembolü Berivan Cezaevinden Gece Yarýsý Tahliye Edildi.
Yaklaþýk 10 aydýr tutuklu bulunduðu cezaevinden gece yarýsý tahliye edilen 16 yaþýndaki Berivan S., özgürlüðüne kavuþtu. Sabah saatlerinde babasý Selim Sayaca ile birlikte Ýnsan Haklarý Derneði'ne gelen Berivan, "Hala cezaevinden çýktýðýma inanýyorum. Ne olur tüm çocuklarý özgür býraksýnlar. Bizlerin yaný ailelerimizin yanýdýr." dedi.
Batman'da 2008 yýlýnýn ekim ayýnda polise taþ attýðý gerekçesiyle gözaltýna alýnýp, 7 yýl 9 ay hapis cezasýna çarptýrýlan Berivan, Yargýtay'dan gelen yazý ile tahliye edildi. Gece yarýsý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. çocuk þubesine teslim edilen Berivan, daha sonra ailesi ve avukatlarý tarafýndan alýndý.
ANNEME DOYASIYA SARILACAÐIM
Cezaevinde psikolojisinin bozulduðuna dikkat çeken Berivan, "Aileme kavuþtuðum için çok mutluyum. Cezaevinde psikolojim çok bozuldu. Sürekli bana ilaçlar yazýlýyordu ama hiç birini kullanmýyordum. Özgürlük bambaþka bir duygu. Batman'a gidip anneme doyasýya sarýlacaðým. Ancak þunu özellikle belirtmek istiyorum. Dünyanýn hiçbir yerinde polise taþ attýðý için 15 yýl hapis cezasý ile cezalandýrýlan çocuklar yoktur. Ailemi ve özgürlüðümü gerçekten özledim." Þeklinde konuþtu.
Cezaevinde bulunduðu sürede sürekli kitap okuduðunu ve günlük tuttuðunu ifade eden Berivan, ailesine mektup yazarken sürekli aðladýðýný kaydetti. Cezaevinde önce yetiþkinlerle birlikte kaldýðýný, daha sonra çocuklarýn olduðu koðuþa verildiðini anlatan Berivan, sözlerini þöyle sürdürdü: "Gardiyanlar, çocuk olduðumuz için bize pek sert davranmýyorlardý. Ama dediðim gibi cezaevinde ne kadar da kötü muamele görmeseniz, orada bulunduðunuz ortam psikolojinizi bozmaya yetiyor. Sonuçta adam öldürmedik ki, bu kadar aðýr cezalarla yargýlanýyoruz. Teyzemin kýzýnýn evine giderken, gösterilerin ortasýnda kaldým ve daha sonra gözaltýna alýndým. Olaylarla hiçbir ilgi ve alakam olmadýðý halde beni götürdüler. Ancak nihayetinde artýk özgürüm ve çok sevinçliyim."
Berivan'ýn babasý Selim Sayaca da, kýzýnýn özgürlüðüne kavuþmasýnýn kendilerini çok sevindirdiðini belirterek, "O artýk özgür ve cezaevinden bu süreçte çýkacaðýna inanmýyorduk. Çünkü dosyasý halen Yargýtay'daydý. Ancak yapýlan giriþimlerle Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. dosya iþlemlerini halletti ve kýzým özgürlüðüne kavuþtu. Çok sevinçliyim" dedi.
GECE YARISI TAHLÝYE EDÝLDÝ
Berivan'ýn avukatlarýndan Keziban Yýlmaz ise, dosyanýn Yargýtay'dan gelmesinin 10 gün sürmesini beklediklerini; ancak Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Ceza Dairesi'ne gerekli yazýþmalar yapýlýnca tahliyenin hemen gerçekleþtiðini kaydetti. (Cihan Haber Ajansý) 37 dakika önce.. [

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri