VİDEO: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Taş Atan Çocukların Sembolü Berivan Cezaevinden Gece Yarısı Tahliye Edildi.
Yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinden gece yarısı tahliye edilen 16 yaşındaki Berivan S., özgürlüğüne kavuştu. Sabah saatlerinde babası Selim Sayaca ile birlikte İnsan Hakları Derneği'ne gelen Berivan, "Hala cezaevinden çıktığıma inanıyorum. Ne olur tüm çocukları özgür bıraksınlar. Bizlerin yanı ailelerimizin yanıdır." dedi.
Batman'da 2008 yılının ekim ayında polise taş attığı gerekçesiyle gözaltına alınıp, 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Berivan, Yargıtay'dan gelen yazı ile tahliye edildi. Gece yarısı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. çocuk şubesine teslim edilen Berivan, daha sonra ailesi ve avukatları tarafından alındı.
ANNEME DOYASIYA SARILACAĞIM
Cezaevinde psikolojisinin bozulduğuna dikkat çeken Berivan, "Aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Cezaevinde psikolojim çok bozuldu. Sürekli bana ilaçlar yazılıyordu ama hiç birini kullanmıyordum. Özgürlük bambaşka bir duygu. Batman'a gidip anneme doyasıya sarılacağım. Ancak şunu özellikle belirtmek istiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde polise taş attığı için 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılan çocuklar yoktur. Ailemi ve özgürlüğümü gerçekten özledim." Şeklinde konuştu.
Cezaevinde bulunduğu sürede sürekli kitap okuduğunu ve günlük tuttuğunu ifade eden Berivan, ailesine mektup yazarken sürekli ağladığını kaydetti. Cezaevinde önce yetişkinlerle birlikte kaldığını, daha sonra çocukların olduğu koğuşa verildiğini anlatan Berivan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gardiyanlar, çocuk olduğumuz için bize pek sert davranmıyorlardı. Ama dediğim gibi cezaevinde ne kadar da kötü muamele görmeseniz, orada bulunduğunuz ortam psikolojinizi bozmaya yetiyor. Sonuçta adam öldürmedik ki, bu kadar ağır cezalarla yargılanıyoruz. Teyzemin kızının evine giderken, gösterilerin ortasında kaldım ve daha sonra gözaltına alındım. Olaylarla hiçbir ilgi ve alakam olmadığı halde beni götürdüler. Ancak nihayetinde artık özgürüm ve çok sevinçliyim."
Berivan'ın babası Selim Sayaca da, kızının özgürlüğüne kavuşmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, "O artık özgür ve cezaevinden bu süreçte çıkacağına inanmıyorduk. Çünkü dosyası halen Yargıtay'daydı. Ancak yapılan girişimlerle Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. dosya işlemlerini halletti ve kızım özgürlüğüne kavuştu. Çok sevinçliyim" dedi.
GECE YARISI TAHLİYE EDİLDİ
Berivan'ın avukatlarından Keziban Yılmaz ise, dosyanın Yargıtay'dan gelmesinin 10 gün sürmesini beklediklerini; ancak Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Ceza Dairesi'ne gerekli yazışmalar yapılınca tahliyenin hemen gerçekleştiğini kaydetti. (Cihan Haber Ajansı) 37 dakika önce.. [