980'de 16 yaþýnda iken hapishaneye atýlan Akgün, Bakýrköy Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'na yaptýðý suç duyurusunda, anayasa deðiþikliðiyle ilgili bir televizyon kanalýna verdiði röportaj ve bir internet sitesinde yazdýðý yazýlar nedeniyle Bahçeli ve MHP'li yöneticilerin hakaretlerine maruz kaldýðýný belirtti.
Anayasa deðiþikliði paketi hakkýnda fikirlerinin sorulduðunu ve 12 Eylül Ýhtilâli ve Mamak hatýralarýný bir televizyon kanalýnda dile getirdiðini kaydetti. Akgün, "Bu yayýn için þahsýma bir ücret teklif edilmediði gibi teklif edilse dahi kabul etmem söz konusu deðildir. Hayatýmý serbest ticaret yaparak kazanýyorum. Bu yayýnlardan sonraki günlerde MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli ve yöneticilerinin düzenledikleri miting, basýn açýklamalarý ve gazete köþe yazýlarýnda 'eski ülkücü' tanýmlamasý icat edilerek (diðer baþka þahýslarla birlikte) hakaretlere maruz kalmaktayým." ifadelerini kullandý.
Akgün, Bahçeli ile birlikte MHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Recai Yýldýrým ve MHP Genel Baþkan Basýn Müþaviri ve Ortadoðu Gazetesi köþe yazarý Yýldýray Çiçek hakkýnda da suç duyurusunda bulundu.
Hiçbir parti liderinin referandum konusunda baský uygulayamayacaðýný belirten Akgün, suç duyurusu gerekçesini þu þekilde açýkladý: "Parti yönetimi, aldýðý kararý seçmeni ve fikirdaþlarý üzerinde dayatamaz. Fikirlerini ve tavsiyelerini açýklamaktan öte sözler demokrasimiz ile baðdaþmaz. 12 Eylül 1980'de 16 yaþýnda bir lise öðrencisi iken tutuklanan, þimdi 47 yaþýnda olan þahsým Baþbakan'ýn yönlendirmesi, aldatmasý ya da MHP Genel Baþkaný'nýn baskýsý ile karar verecek deðilim. Bir partiye yandaþ olmayý da, baþka bir partiye düþman olmayý da kabul etmiyor; kitlelere ulaþan bu sözlerinden dolayý genç ve fanatik partizanlarýn þahsýma nasýl davranacaklarýný hesap etmek konumunda olan Devlet Bahçeli'nin, söz ve üslubu hakkýnda; þahsýma yöneltilen hakaret ve hedef gösterilmem sebebiyle makamlarýnýza baþvurmak gereðini duydum."

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri