- 100 gr. tereyağ
- 100 gr. beyaz un + 125 gr. tam un + yaklaşık 3 çorba kaşığı kepek
- 100 gr. esmer şeker
- 1 yumurta
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 tatlı kaşığı karbonat
- 2-3 çorba kaşığı elma püresi ( Ben küçük bir elmayı azıcık tarçınla yumuşayana kadar pişirdim ve ezdim. Almanya’da yaşayanlar Apfelmus kullanabilirler.)
- 150 gr. çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış hurma
- bir avuç iri dövülmüş ceviz
- Hurmaları 4 çorba kaşığı kaynar su ile ıslatın, üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.
- Ayrı bir kapta unları, tuzu, kepeği ve karbonatı karıştırın.
- Yağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip, özleşene kadar iyice karıştırın.
- Unu ve elma püresini dönüşümlü olarak hamura ekleyin ve toplanana kadar yoğurun.
- Hamuru streç folyoya sararak, bir saat buzdolabında bekletin. Bu arada hurmaları püre haline getirin ve cevizlerle karıştırın.
- Fırını 190 C’ye ısıtın. Hamuru 4′e bölün. Her parçayı 9 X 15 cm. büyüklüğünde açın. Uzun kenara hurmalı püreyi sürün. Diğer tarafını üzerine kapatın ve kenarlarını iyice yapıştırın. Her parçayı bu şekilde hazırladıktan sonra 20 dakika daha buzdolabında bekletin. 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin. 5 dakika soğutup, 4′er cm.’lik parçalara kesin.
Yer imleri