4 Kişilik, Süre: 1 saat, 15 dakika
  • 4 adet somon balığı filetosu (ben fileto kullanmadım, pasifik somonunun fotoğraftaki şeklini aldım. Ismi burada (Lachs)steak olarak geçiyor. Türkçesini bilmiyorum.)
  • 2-3 patates
  • 2-3 havuç
  • 2 domates
  • birer adet yeşil, sarı ve kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarmısak
  • tuz, karabiber, muskat ve zencefil
  • yarım limon (dilimlenmiş)
  • yarım çay bardağı zeytinyağı ( 50ml. kadar)
  • bir çay bardağı beyaz şarap
  • defne yaprakları
  1. Sebzeleri kuşbaşı doğrayın. Soğanı piyazlık dilimleyin. Soğanı ve sebzeleri, teflon tavada az yağ ile soteleyin. Biraz tuz ve yarım çay bardağı su ekleyerek, hafifçe pişirin.
  2. Filetoları yıkayın, kurulayın. Sarmısakları ince dilimleyin. Balıkları, sarmısak dilimleri ve azıcık yağ ile arkalı, önlü hafifçe kızartın. Tuz, biber, muskat ve zencefil ile tatlandırın. Kağıt havlu üzerine alın.
  3. Sebzeleri fırın kabına yayın. Üzerine balıkları yerleştirin. Limon dilimleri ve defne yapraklarını dizin. Şarabı üzerine gezdirin. 180-200° C’de 30 dakika pişirin.