BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Bizi inkar eden, bizi yok sayan, bizim ana dilimizi inkar eden, yasaklayan bu anayasayı tümden tarihin çöplüğüne atmak için o sandıkları boş göndereceğiz" dedi.
Kışanak, Gaziantep Vatan Mahallesi'nde partililere yönelik yaptığı konuşmada, önümüzde bir referandum olduğunu belirtti.
Bugün Kürtlerin, kadınların, emekçilerin demokratların ve demokrat Müslümanların, vicdanı ve insanlığı olan herkesin bu anayasayı artık çöpe atmanın zamanının geldiğini öne süren Kışanak, yeni anayasayla darbecilerden hesap sorulacağının söylendiğini, bunun doğru olmadığını savundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu darbe anayasanın ömrünü uzatmak için halkı bir oyunla kandırmaya çalıştığını ileri süren Kışanak, "Biz Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'ün mağdurları olarak Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'ün zulmüne uğramış bir halk olarak gereken cevabı vereceğiz, o sandıkları boş göndereceğiz. Bunları unutmadığımız için, bu baskıyı bu zulmü bu işkenceyi unutmadığımız için bizi inkar eden, bizi yok sayan, bizim ana dilimizi inkar eden, yasaklayan bu anayasayı tümden tarihin çöplüğüne atmak için o sandıkları boş göndereceğiz. Çünkü o sandıklara girecek olan evet oyları Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. anayasasının ömrünü uzatacak" dedi.
AK Parti, MHP ve Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'nin politikalarının aynı olduğunu savunan Kışanak, "Bunların üçü aynı ipte oynayan cambazlar. AKP'si, MHP'si, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'si de. İşleri darbecilerin değirmenine su taşımak" dedi.
Kışanak, hükümetin icraatlarını eleştirdi, 8 yıllık dönemde işsizliğin ve yoksulluğun arttığını, Kürt sorununun çözülmediğini söyledi.
Demirtaş: "Onlar sandığa, biz pikniğe..."
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, "Yeni anayasayı elde edene kadar irademizi koruyarak, kendimizi AKP, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. VE MHP'den ayıracağız. Onlar sandığa, biz pikniğe gideceğiz" dedi.
Demirtaş, Muş'un Malazgirt ilçesinde partisinin düzenlediği mitingde, siyasette yöntemlerinin direnme yöntemi olduğunu söyledi.
"Biz bugüne kadar hak, özgürlük ve demokrasi adına ne elde ettiysek, direnerek elde ettik" diyen Demirtaş, "Bizim karşı olduğumuz ırkçılıktır, etnik milliyetçiliktir. Yoksa biz anayasada 'ille de Kürtlüğü yazacaksınız' demiyoruz. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun, herkes bu ülkede inancıyla, kimliğiyle, kendi diliyle bu ülkede demokrasi içerisinde yaşasın. Şimdi bu pakette bunlar var mı? yok. Peki biz niye 'evet' diyelim, niye 'hayır' diyelim? O halde 'biz bunları istemiyoruz' deyip, yeni anayasayı elde edene kadar irademizi koruyarak, kendimizi AKP, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ve MHP'den ayıracağız. Onlar sandığa, biz pikniğe gideceğiz" dedi


Teşekkur:
Beğeni: 

Alıntı


Yer imleri