Malzemeler:
- ½ kg köftelik kýyma,
- 1 su bardaðý iç bezelye,
- 2 dilim bayat ekmek içi,
- 2 adet yumurta,
- 1 adet soðan,
- 1 kahve fincaný kaþar peynir rendesi,
- 2 yemek kaþýðý sývý yað,
- 2 yemek kaþýðý susam,
- Tuz, karabiber, kekik.
Garnitür için:
- 1 su bardaðý pirinç,
- 1 kahve fincaný mýsýr konserve,
- 1 kahve fincaný dilimli yeþil zeytin,
- 1 adet kýrmýzý biber,
- 1 kahve fincaný zeytinyað,
- ½ limon suyu, tuz.
Garnitürün Yapýlýþý
Pirinci yýkayýp 2 su bardaðý sýcak su ile diri haþlayýp süzün. Biberi ince kýyýn. Bütün malzemeleri karýþtýrýn. Köftenin yanýnda servis yapýn.
Yapýlýþý:
Kýymayý çukur bir kaba alýn. Rendelenmiþ soðan, ufalanmýþ ekmek içi, 1 yumurta, sývýyað, tuz, karabiber, kekik, kaþar peyniri rendesi ile iyice yoðurun. Bezelyeyi az haþlayýp süzün. Yoðurduðunuz kýymaya ilave edip bezelyeleri ezmeden karýþtýrýn. Köfte hamuruna rulo þekli verip fýrýn kabýna yerleþtirin. Üzerine yumurta sarýsý sürüp susam serpin. Bir çay bardaðý sýcak su ilave edip fýrýnda 15-20 dakika piþirin. Dilimleyip servis yapýn.
Afiyet olsun.


Teþekkur:
Beðeni: 


Yer imleri