12 Eylül'ün gerçek mağdurları ne diyor?
29 Temmuz 2010 Perşembe 13:07
AKP iktidarına yakın medya kuruluşları, 12 Eylül'de MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davasından yargılanarak cezaevlerine gönderilen kişiler üzerinden “Evet” propagandası yapmaya devam ediyor...
GAZETE5/Selda Öztürk KAY- Türkiye 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek referanduma kilitlendi. Liderler, referandum kampanyalarına hız verirken, iktidar partisi, muhalefet partilerinin tabanına yönelik söylemlerle “oy avcılığına” başladı. 12 Eylül askeri darbesinin ardından darağacına gönderilen isimler siyasetin malzemesi haline dönüştürülürken, referandumda oylanacak Anayasa değişiklik paketi de “12 Eylül ile hesaplaşma” eksenine kaydırıldı.
Siyaset, referandumu “parti oylamasına” dönüştürürken, İktidara yakın medya kuruluşları ise 12 Eylül askeri darbesinde “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar” davasından yargılanarak cezaevlerine gönderilen kişiler üzerinden “Evet” propagandası yapmayı sürdürüyor. Bu siyasetin temelini ise ülkücü hareketin tarihi sürecinde önemli bir dönüm noktası olarak görülen 12 Eylül’ün yol açtığı mağduriyetler, acı ve ızdıraplar oluşturuyor.
Ancak; 12 Eylül’ün cefasını çeken, adına “Tabutluk” denilen hücrelerde aylarca çile dolduran, idamla yargılanan ve bugün siyaset sahnesinde bulunmayan ülkücülerin “referandum” kararı hiçbir zeminde tartışılmıyor.
Gazete5, Ülkücü Hareket’in sembol haline gelmiş işte o isimlerle “Referandum”u konuştu. Onların referandum konusundaki “kararlarını” sordu. Bugüne kadar hiçbir haber sitesinin yapmadığı bir “ilk”i gerçekleştiren Gazete5, internet üzerinden ilk yazı dizisini de böylece başlatmış oldu.
YUSUFİYELİLER “HAYIR” DİYECEK
12 Eylül askeri darbesinin ardından zindanlara gönderilen ülkücülerin “dışarı çıktıktan” sonra kurduğu Yusufiyeli Ülkücüler Teşkilatı, referandum kararını “HAYIR” olarak açıkladı. Son günlerde ülkücüler adına yaptıkları açıklamalarla Anayasa paketi oylamasında “evet” diyeceklerini bildiren kişilere sert tepki gösteren Yusufiyeli Ülkücüler Teşkilatı Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, “Bizim adımıza ahkam kesenleri ve açıklama yapanları şaşkınlıkla izliyoruz” diye konuştu.
Bugün AKP zihniyetinde olan ülkücüleri 12 Eylül öncesinde kendilerinin “koruduğunu ve kolladığını” söyleyen Ahmet Yılmaz, “Biz o arkadaşları nasıl yarattıysak, devrimci ve solcu arkadaşlar da bugünün Kürtçü ve bölücü hainlerini koruyup kollayarak yarattı” dedi.
Yusufiyeli Ülkücülerin 12 Eylül çilesini çekmeye halen devam ettiğini söyleyen Yılmaz, referandum öncesinde MHP tabanından oy isteyen AKP Hükümeti’ni ise sert sözlerle eleştirdi.
“Kafamıza çuval geçirten bir hükümeti, bölücüyü davul zurnayla karşılatan bir zihniyeti kınıyoruz” diyen Yılmaz, Türkiye’deki tüm ülkücülerin Anayasa referandumu konusundaki duruşunun “HAYIR” olacağını belirterek şunları söyledi:
“Ülkemizde özelleştirme adı altında satılmayan, paylaştırılmayan kamu kurumu bırakmayan bir düşünceyi, açılım adı altında ülkemizi kana boğan haine öpücük verenleri, ekonomik çöküntü ile ülke insanlarını işsizliğe gömüp, vurgun ve talan düzeni yaratanları, sahte gözyaşlarıyla salya sümük duygu sömürüsü yapanları, ülkemizi emperyal ve emperyalistlere kamp yapıp, kamu kurumlarını asker- polis- hukuk- yargı- millet birbiriyle ters ve hasım yapanları kınıyoruz.”
Ülkücülerin Türk Milletinin milli dinamiği olduğunu söyleyen Ahmet Yılmaz, Türkiye’de bugün Misak-ı milli şartlarından daha ağır koşulların var olduğunu savundu. Türk Milliyetçilerini “uyanık” olmaya çağıran Yılmaz, “Anadolu’yu Türksüzleştirme planı yürürlüğe konmuştur. Üniter yapımız AKP hükümetinin kanun ve icraatları ile parçalanma eşiğindedir. Atatürk’ün sözleri ile ‘bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, işgalcilerin siyasi emelleriyle birleştirmişlerdir’. Dolayısıyla AKP hükümetinin kuyruğuna yapışan gafiller de tarih önünde hesap vereceklerdir” diye konuştu.
PINAR SUYUNA LAĞIM KARIŞTIRMASINLAR!
Ahmet Yılmaz, ülkücüleri temsil ettiği ileri sürülen bazı kuruluşların internet ortamında sanal dernek ve vakıflarla AKP şakşakçılığına soyunduğunu söyledi. Bu kesimlerin, Türk milliyetçilerinin kafasını karıştırdığına dikkat çeken Yılmaz, “Ülkücü Hareketin pınar suyuna lağım suyu karıştırma heveslisi bu gafilleri kınıyoruz. Yakın tarihte binlerce şehidimiz ve onbinlerce gazimizle taçlanan “YUSUFİYE” kavramını AKP ihanetinin yanında göstermenin, mücadelemizi inkar ve hatta karalamak anlamına geldiğini düşünüyoruz” dedi.
Yılmaz, referandumda “Evet” diyeceğini açıklayan ülkücülerin 15. madde değişikliğini bu desteğe gerekçe göstermek adına ortaya attığını da söyledi. Ülkücülerin “Oltanın ucuna takılan yeme kanmayacağını” belirten Yılmaz, “Ülkücü Hareketin bilirkişisi Yusufiyeliler 1 gram bal yemek için 40 kilo odun yemeyeceklerdir” diye konuştu.
gazete5

Teşekkur:

Yer imleri