Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
46 sonuçtan 31 ile 40 arası

Konu: 12 Eylül'ün gerçek mağdurları ne diyor? (1)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı erdal05 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bakar mısınız şu hale....
    nerden nereye....demek 12 eylül'den hesap sormak...sormayı murad etmek bilee... sizi yaralıyo haa...
    kraldan çok kralcılık bu olsa gerek....
    eminim ki başta kenan evren olmak üzre....bilumum darbeci paşalar...sizle gurur duyuyordur...
    tamam sen üzülmeyesin diye hesap sormayız demek isterdim amaa....

size rağmen...sizn haklarınızı koruyacağız....
    size işkence edenlerin hesabını biz soracağız....
    ve gene size rağmen alpaslan türkeşin tırnaklarını söken işkencecilerden hesabı biz soracağız....
    bu hesabı...bir "evet" diyerek soracağız...çünkü bir evet demek...geçmişin işkenceci kafalarının tabutuna büyükçe bir çivi çakmaktır....

aman siz ke yfinizi bozmayın ve statükoya...işkencecilerinize sıkı sıkıya sarılın....!!!

Şimdi işte olay bu sanırım.
    Millete gerçek derdini unutturup 30 yıl öncesinin hesabını sordurmaya çalışarak kafa karıştırıp aptal saptal şeylere yorum yaptırıp yok ona yapılanı biz soracağız yok buna yapılanı o soracak.
    Bırakın bunları kardeşim sen bölünüyor ve ayrıştırılıyorsun kalk bunun hesabını sor bunu tartış.
    işsizlik hat safhada devletin her kademesi bir birine girmiş eğitim yerlerde sürünüyor sen kalkmış evet hayır oyunu oynuyor 30 yıl öncesinin hesabını soracağım diyorsun hadiii ordan.
    Sahi ya 30 yıl öncesinin hesabını kimden soracak bu zaatlar oda muamma Kenan EVREN'denmi? böhh 90 küsür yaşında sorsan ne olur sormasan ne olur he kimin yaşı tutar kimin tutmaz onu bilemem ama ben 12 eylül dönemi öncesini yaşadım saat 18.00 itibari ile evlerimize kapanım dışarı çıkamazdık sağdan soldan mermiler uçar bugün hangi arkadaşımız okulda taranacak diye korku ile yaşardık yalanmı?
    Bir asker olarak darbeyi savunmanın ahmaklık olduğunu en açık düşüncelerimle ifade etmek isterim ama ül***i o duruma getirenlerin hiç mi suçu olmadığını düşünmenizi isterim.
    Bu foruma ilk üye olanlardanım nedeni Teknolojiyi sevmem ve güzel paylaşımlar bulmamdı ama ne yazıkki uzun zamandır forumda (erdal05)militan arkaşlar gezinmekte ve maalesef buda beni son derece rahatsız etmekte.
    arkadaşımın dediği Gibi haburu unutma ve unutturma zira evet çıkarsa açısını çok fena yaşayacağız.
    En batıdan en doğuya kadar en kuzeyden en güneye kadar bu ülke için kanını döken tüm şehitlerimiz için sağlıklı ve hayırlı karar verin.
    Ne Mutlu Türküm Diyene.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ercanakman Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Millete gerçek derdini unutturup 30 yıl öncesinin hesabını sordurmaya çalışarak kafa karıştırıp aptal saptal şeylere yorum yaptırıp yok ona yapılanı biz soracağız yok buna yapılanı o soracak.
    Bırakın bunları kardeşim sen bölünüyor ve ayrıştırılıyorsun kalk bunun hesabını sor bunu tartış.
    işsizlik hat safhada devletin her kademesi bir birine girmiş eğitim yerlerde sürünüyor sen kalkmış evet hayır oyunu oynuyor 30 yıl öncesinin hesabını soracağım diyorsun hadiii ordan.
    Sahi ya 30 yıl öncesinin hesabını kimden soracak bu zaatlar oda muamma Kenan EVREN'denmi? böhh 90 küsür yaşında sorsan ne olur sormasan ne olur he kimin yaşı tutar kimin tutmaz onu bilemem ama ben 12 eylül dönemi öncesini yaşadım saat 18.00 itibari ile evlerimize kapanım dışarı çıkamazdık sağdan soldan mermiler uçar bugün hangi arkadaşımız okulda taranacak diye korku ile yaşardık yalanmı?
    Bir asker olarak darbeyi savunmanın ahmaklık olduğunu en açık düşüncelerimle ifade etmek isterim ama ül***i o duruma getirenlerin hiç mi suçu olmadığını düşünmenizi isterim.
    Bu foruma ilk üye olanlardanım nedeni Teknolojiyi sevmem ve güzel paylaşımlar bulmamdı ama ne yazıkki uzun zamandır forumda (erdal05)militan arkaşlar gezinmekte ve maalesef buda beni son derece rahatsız etmekte.
    arkadaşımın dediği Gibi haburu unutma ve unutturma zira evet çıkarsa açısını çok fena yaşayacağız.
    En batıdan en doğuya kadar en kuzeyden en güneye kadar bu ülke için kanını döken tüm şehitlerimiz için sağlıklı ve hayırlı karar verin.
    Ne Mutlu Türküm Diyene.
    "Sahi ya 30 yıl öncesinin hesabını kimden soracak bu zaatlar oda muamma Kenan EVREN'denmi? böhh 90 küsür yaşında sorsan ne olur sormasan ne olur"
    sen böyle bir isteği dillendiriyomusun ona bak...senin zihniyetindekiler eminim ki...kenan evren 30 yaşında olsa da kenan evreni yargılamaya cesaret edemez....buna yüreğiniz yetmez...!!!

"kimin yaşı tutar kimin tutmaz onu bilemem ama ben 12 eylül dönemi öncesini yaşadım saat 18.00 itibari ile evlerimize kapanım dışarı çıkamazdık sağdan soldan mermiler uçar bugün hangi arkadaşımız okulda taranacak diye korku ile yaşardık yalanmı?"
    doğrudur....
    doğru olduğu için geçmişimizden utanıyor ve bu durumu değiştirmek istiyoruz ya...
    peki sen ne istiyosun....o günlerin özlemiyle yanıp tutuşmaktan başkaa...

"Bir asker olarak darbeyi savunmanın ahmaklık olduğunu en açık düşüncelerimle ifade etmek isterim ama ülk eyi o duruma getirenlerin hiç mi suçu olmadığını düşünmenizi isterim."
    rahat ol....ben "hayır"cıyım çünkü darbeleri çok severim de....
    yaşın büyük ama....darbelerin elverişli olması için...türk vatandaşlarının akan kanlarının çoğalmasını bekleyen darbeci paşacıklarımızdan haberin yok sanırım....canın saolsun...ön yargılarından kurtulduğun gün...bunlarıda öğrenirsin inşallah....

"Bu foruma ilk üye olanlardanım nedeni Teknolojiyi sevmem ve güzel paylaşımlar bulmamdı ama ne yazıkki uzun zamandır forumda (erdal05)militan arkaşlar gezinmekte ve maalesef buda beni son derece rahatsız etmekte."
    militan haa....demek düşüncelerini özgürce ifade eden arkadaşlar...senin düşüncende değilse..."militan" oluyor....
    neyse...demokrasi kültürün olmadığı zaten darbe özlemiyle yanıp tutuşmandan belli...

ercan arkadaşım...ülkemiz için yukarıda saydığın tüm olumsuzluklar....(işsizlik hat safhada devletin her kademesi bir birine girmiş eğitim yerlerde sürünüyor vs..)
    işte bu savunduğunuz darbe anayasasının ürünü...
    çünkü ülkenin önü tıkalı....bir adım atamıyoruz ki...

"En batıdan en doğuya kadar en kuzeyden en güneye kadar bu ülke için kanını döken tüm şehitlerimiz için sağlıklı ve hayırlı karar verin."
    doğru diyorsun...bu yüzden terörle mücadele adı altında 30 yıldır sürdürrülen siyasetin çıkmazını şehitler vererek acı bir şekilde gördüğümüz için.....
    bu kafayı değiştirip....türk halkının yüzünü güldüreceğiz....
    ve sivil anayasa ile...eski kafaları tarihin çöplüğüne atacağız....

tabi ki "evet" diyeceğiz.....sizi de mutlu etmek adına....
    Konu erdal05 tarafından (05-09-2010 Saat 01:34 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı erdal05 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    "Sahi ya 30 yıl öncesinin hesabını kimden soracak bu zaatlar oda muamma Kenan EVREN'denmi? böhh 90 küsür yaşında sorsan ne olur sormasan ne olur"
    sen böyle bir isteği dillendiriyomusun ona bak...senin zihniyetindekiler eminim ki...kenan evren 30 yaşında olsa da kenan evreni yargılamaya cesaret edemez....buna yüreğiniz yetmez...!!!

"kimin yaşı tutar kimin tutmaz onu bilemem ama ben 12 eylül dönemi öncesini yaşadım saat 18.00 itibari ile evlerimize kapanım dışarı çıkamazdık sağdan soldan mermiler uçar bugün hangi arkadaşımız okulda taranacak diye korku ile yaşardık yalanmı?"
    doğrudur....
    doğru olduğu için geçmişimizden utanıyor ve bu durumu değiştirmek istiyoruz ya...
    peki sen ne istiyosun....o günlerin özlemiyle yanıp tutuşmaktan başkaa...

"Bir asker olarak darbeyi savunmanın ahmaklık olduğunu en açık düşüncelerimle ifade etmek isterim ama ülk eyi o duruma getirenlerin hiç mi suçu olmadığını düşünmenizi isterim."
    rahat ol....ben "hayır"cıyım çünkü darbeleri çok severim de....
    yaşın büyük ama....darbelerin elverişli olması için...türk vatandaşlarının akan kanlarının çoğalmasını bekleyen darbeci paşacıklarımızdan haberin yok sanırım....canın saolsun...ön yargılarından kurtulduğun gün...bunlarıda öğrenirsin inşallah....

"Bu foruma ilk üye olanlardanım nedeni Teknolojiyi sevmem ve güzel paylaşımlar bulmamdı ama ne yazıkki uzun zamandır forumda (erdal05)militan arkaşlar gezinmekte ve maalesef buda beni son derece rahatsız etmekte."
    militan haa....demek düşüncelerini özgürce ifade eden arkadaşlar...senin düşüncende değilse..."militan" oluyor....
    neyse...demokrasi kültürün olmadığı zaten darbe özlemiyle yanıp tutuşmandan belli...

ercan arkadaşım...ülkemiz için yukarıda saydığın tüm olumsuzluklar....(işsizlik hat safhada devletin her kademesi bir birine girmiş eğitim yerlerde sürünüyor vs..)
    işte bu savunduğunuz darbe anayasasının ürünü...
    çünkü ülkenin önü tıkalı....bir adım atamıyoruz ki...

"En batıdan en doğuya kadar en kuzeyden en güneye kadar bu ülke için kanını döken tüm şehitlerimiz için sağlıklı ve hayırlı karar verin."
    doğru diyorsun...bu yüzden terörle mücadele adı altında 30 yıldır sürdürrülen siyasetin çıkmazını şehitler vererek acı bir şekilde gördüğümüz için.....
    bu kafayı değiştirip....türk halkının yüzünü güldüreceğiz....
    ve sivil anayasa ile...eski kafaları tarihin çöplüğüne atacağız....

tabi ki "evet" diyeceğiz.....sizi de mutlu etmek adına....
    erdal05 ne garip bir ad bu böyle bir aralar biri bizi gözetliyor da 05edi vardı sanırım ondan özendin.
    Neyse şu an itibari ile seninle polemiğe girmeyeceğim.
    Türkçe - Türkçe sözlük militan anlamı

militan; 1 . bir düşüncenin, bir görüşün başarı kazanması için savaşan, mücadele eden kimse:
    2 . bir örgütün etkin üyesi.
    3 . mücadelesini zor kullanarak ve yasa dışı yollarla yapan taraftar.

Uşaklıkta bir nevi militanlıktır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ercanakman Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene.
    ercanakman arkadaş sen hiç hayıflanma yazılarını eleştirilerini yaz bıkma, yılma formda senin gibi düşünmeyen çok kişi var. Sen bırakıp gitme. Ben de formun ilk üyelerindenim. 109.üyeyim. Ama yazacağım inandığım düşünceleri ortaya atacağım. Formda zaten yönetici kısmı kendisine ters düşen yazı oldu mu kilitliyor.
    Yakışır Padişahıma adlı konu kilitlenmiş. Ayrıca "kucer06" arkadaşın koyduğu şiir de çok güzel uymuş orada teşekkür edemedim buradan teşekkürler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

12 Eylül'ün gerçek mağdurları ne diyor?
    04 Eylül 2010 Cumartesi 08:52

12 Eylül Anayasa referandumunda, ülkücü hareketin sembol isimlerinden biri olan Mehmet Gül “sağ olsaydı” nasıl bir karar verirdi? Oğlu Şeref Gül, Gazete5’e açıkladı.

GAZETE5/Selda Öztürk KAY- Ülkücü hareketin “simge” isimlerinden biri de 2008 yılında ani bir rahatsızlık sonucu vefat eden Mehmet Gül’dü… Gül, 12 Eylül ihtilalinden önce ülkücü gençlik hareketi içinde lider vasfıyla görev almış, milletine, memleketine, vatanına sevdalı bir Türk milliyetçisiydi.

Birilerinin, “Ölüler bile mezarlarından çıkıp oy kullansın” dediği 12 Eylül Anayasa referandumunda, ülkücü hareketin sembol isimlerinden biri olan Mehmet Gül “sağ olsaydı” nasıl bir karar verirdi? Genç yaşta hayata veda eden Mehmet Gül’ün onurlu siyasi yaşamının en önde gelen tanıklarından birine, oğlu Şeref Gül’e işte bu soruyu sorduk. Şeref Gül ise bize “Hiç tereddütsüz Hayır” yanıtını verdi.

Merhum babasının yaşamını yitirdiği güne kadar siyasi çizgisinden, fikir ve düşüncelerinden bir nebze olsun sapmadığını hatırlatan Şeref Gül, “Türkiye’deki kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırılmaması, yargının siyasallaşmaması ve üniter milli birliğin devam etmesi için benim kararım Hayır, babamın kararı da hiç şüphe yok ki ‘hayır’ olacaktı” diye konuştu.

12 Eylül ihtilalinden etkilenen, ailesinde büyük kayıplar veren ve tam anlamıyla “mağdur” olan bir ailenin evladı olduğunu söyleyen Şeref Gül, Gazete5’e şunları söyledi:

“Bir amcam, 5 yıl boyunca cezaevinde yattı. Ancak cezaevine girmeden önce vuruldu… 12 Eylül döneminin içinde büyüdüm, o yılların yarattığı travmayla bugünlere geldim. Yalnızca babam değildi bu acıları, cefaları çeken… O dönem büyükbabam, amcam ve babamı ‘mahkum’ ettirmeye kararlı bir yüzbaşı tarafından işkenceye maruz bırakılmıştı. Ben o yılları hala unutmadım. Ancak bütün bunlara rağmen benim oyum elbette hayır olacak.”

1982 Anayasası’ndan bugünlere “çok fazla bir şey” kalmadığını söyleyen Şeref Gül, “onlarca maddesi değiştirilmiş bir anayasa söz konusu. Elbette ihtilal döneminde hazırlandı. Ancak, AKP Anayasası’na kucak açmanın kesinlikle doğru olmadığı düşüncesindeyim” dedi.

Babası Mehmet Gül’ün ülkücü hareketin çilesini çeken isimlerden biri olduğunu ve O’nun cezaevi günlerini dün gibi hatırladığını söyleyen Şeref Gül, bütün bunlara rağmen Başbakan Erdoğan’ın Meclis grubunda Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu okuyarak ağlamasından hiçbir şekilde etkilenmediğini de söyledi.

Gül, “Çünkü aynı Başbakan, birkaç ay önce de çıkıp, ülkücülere ‘Ben sizin dününüzü çok iyi biliyorum. Her tarafınızdan şiddet akıyor’ diyebilmişti. Başbakan’ın bu konuda kesinlikle iyi niyetli olmadığını, hatta oy toplamak için her yolu mübah gören bir siyasi anlayışa sahip olduğunu düşünüyorum” dedi.

Şeref Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başbakan Erdoğan, bir şehidin mektubunu okurken ağlıyor. Ancak birkaç ay önce bizim mücadelemize hakaret etmekten hiçbir şekilde imtina etmiyor. Şayet, ortada 12 Eylül ihtilalinin mağdur ettiği bir kesim varsa, bunlar kesinlikle ülkücülerdir. O dönem, solcu gençlerle birlikte zarar gören, ülkücü, vatansever gençlerdi. Ve elbette bu insanların aileleriydi. O dönem acaba Sayın Başbakan ve yanındakiler ne yapıyordu? Nerelerdeydi? Ya elma ağacı bulup gölgesine saklanmışlardı, ya da top koşturuyorlardı. Hiçbir tarafında yoktu onlar 12 Eylül’ün.”

12 Eylül’den duyduğu rahatsızlığı farklı alanlarda dile getirdiklerini belirten Şeref Gül, 13 Eylül tarihinde sandıklardan ‘Evet’ oyu çıkması durumunda yaşanabilecekleri de şöyle anlattı:

“Bana göre Türkiye’ye bugüne kadar dayatılan küresel baskılar bundan sonra da artarak devam edecektir. Yerli kaynakları tükenmiş bir ülke görüyorum. Bugünden sonra Türkiye’yi bekleyen durum, milli ve üniter devlet yapısının tümüyle bozulması olacaktır. Yeni dünya düzeni içinde milli yapıların yerinin olmadığını biliyoruz. Biz kanımızla, irfanımızla buluşturduğumuz bu devlet felsefesini korumak için yaşıyoruz. Bu yapı, küresel güçlerin işine gelmediği için ortadan kaldırılmaya mahkum görünüyor. Küresel siyaset, milli devletleri hiçbir zaman içine sindirememiştir. Çok uluslu şirketler, egemenliklerini hiçbir zaman bir başkasıyla paylaşmamaktadır. Biz bu planın Türkiye’deki parçası olmayacağız. Gerekirse mücadele edeceğiz. Temel hedef Türk devlet felsefesinin değiştirilmesi. Bu olana kadar Türkiye’yi daha çok referandumlar bekliyor demektir. Türk milletinin buna hazırlıklı olması gerekiyor.”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BBP'nin 'Evet' kampanyasına en büyük eleştiri, yine bu parti içinde bir dönem Genel Sekreterlik görevini sürdüren, Genel Başkan Yardımcısı olarak Yazıcıoğlu ile birlikte çalışan Prof. Dr. Enis Öksüz’den geldi.

GAZETE5/ Selda Öztürk KAY- Türkiye, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek Anayasa değişiklik paketi referandumunda “Ne” diyecek? Referanduma sayılı günler kala, siyasi partilerin miting programları da hızlandı. Bu referandumda, “Hayır” ve “Evet” cephesinin savunucuları belli… Meclis’te grubu bulunan üç büyük parti, Anayasa değişiklik paketi ile ilgili fikir ve düşüncelerini meydanlarda halka anlatma çabasında… Ancak bir de Meclis’te grubu bulunmayan siyasi partiler var. Onlar da kendi etki alanları çerçevesinde, kampanyanın bir ucundan tutmuş durumda…

AKP’nin referandum kampanyasında en başından bu yana hedeflediği kesim, ülkücü hareket mensubu ve 12 Eylül mağdurlarıydı. Başbakan Erdoğan, AKP tabanının oy potansiyelinin, bu referandum için yeterli olmayacağı düşüncesiyle diğer siyasi partilerin hedef kitlesine yönelik ‘farklı’ bir strateji izlemeye kararlıydı… Ancak Erdoğan’ın bu stratejisi, ülkücü hareketin partisi MHP’de beklenen etkiyi sağlamayı başaramadı. Bu anlamda AKP’nin imdadına yetişmeye çalışan parti BBP oldu.

Ancak Büyük Birlik Partisi, her ne kadar “Evet” kampanyasına asılmış görünse de parti içinden veya bu partide daha önce siyaset yapmış olan ülkücü hareketin “simge” isimlerinden destek bulamadı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun BBP’sini eleştirenler yine 12 Eylül ihtilalinden en fazla etkilenen ülkücülerdi…

Büyük Birlik Partisi’nin bu kampanyasına en büyük eleştiri, yine bu parti içinde bir dönem Genel Sekreterlik görevini sürdüren, Genel Başkan Yardımcısı olarak Yazıcıoğlu ile birlikte çalışan Prof. Dr. Enis Öksüz’den geldi. Öksüz, BBP’nin bir “siyasi parti” olmadığını söyledi. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu döneminde Büyük Birlik Partisi’nden ayrıldığını hatırlatan Öksüz, “Düşüncemiz, dürüst, ahlaklı insanların bir araya gelerek bir siyasi parti kurmasıydı. Ancak bunu başaramadık. Biz de çekildik. Rahmetli Yazıcıoğlu’na veda edip ayrıldım. Bir daha arkama dönüp bakmadım. Şimdiki BBP’liler seçim zamanı yaklaştığı için pazarlık güçlerini nasıl olup da artıracakları hesabında. Bir milletvekili ya da bir kuruma genel müdür olabilir miyim hesabı var. Varlıkları da yoklukları da bu millet için herhangi bir şey ifade etmiyor” diye konuştu.

Öksüz, ülkücü hareket içinde öteden beri var olan bir “ayrılık” olduğunu ve AKP’lilerin bunu görerek “körükleme” gayretine girdiğini söyledi.

BU REFERANDUMDAN HİÇBİR ŞEY ÇIKMAZ

12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek referandumdan “hiçbir şey” çıkmayacağını söyleyen Enis Öksüz, bu konuyla ilgili ise şu yorumu yaptı:

“Bu tartışma, bize ait bir tartışma değil. Karar için düşünmeye bile gerek görmüyorum. Öncelikle, bir ülkede demokrasi olmadan siyaset olması mümkün değil. Bu ülkede, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanunu aynen kalacak, dokunulmazlıklar devam edecek. Türklerin ne kadar serveti varsa yabancılara peşkeş çekenlere dokunulmayacak. Ondan sonra sözüm ona bir anayasa paketi hazırlanıp halkın önüne sunulacak. Şu anda yapılan şey partiler arasındaki horoz dövüşünden ibaret. Yüce Allah Türk milletini şu anda izliyor. Ben de diyorum ki; herhalde bir gün gelecek bir musibetle bizi cezalandırıp adam edecek.”

ORTA OYUNU GİBİ KAMPANYA YAPIYORLAR

Referandum kampanyalarının ise tam anlamıyla ‘orta oyunu’na benzediğini söyleyen Prof. Dr. Enis Öksüz, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan büyük endişe duyduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ben bu orta oyununda bir taraftan olmak zorunda mıyım? Bu ülkede Müslümanlık Müslümanlık olmaktan çıkıyor. Milliyetçilik rezil kepaze ediliyor. Etnik ırkçılık diye suçlanıyor. Ahlakın olmadığı, insanların aldatıldığı bir memleket… Yazık oluyor bu güzel ülkeme.”

Bir tarafın yanına kendimi eklemlemem. Ben hiçbir taraftan değilim. Kişisel olarak kararımı verdim, gidip oyumu kullanacağım. Bu ülkenin geleceğini ilgilendiren kararlar, bu ülkenin insanları tarafından verilir. Okyanus ötesinden gelen karara uymayız. Bugünkü ortamda bir demokrasiden söz edemezsiniz. İslamiyet ve Müslümanlık adına yapılan şeyler korkunç. Biz böyle ayakta duruyoruz, değerlerinden soyutlanmış, laf söylerken mangalda kül bırakmayan ama böyle yaşamayan insanlar çıkıp konuşuyor. Haram helal birbirine karışmış, zina bile suç olmaktan çıkmış. Paran yoksa hacca gidemezsin. Hastaysan oruç tutamazsın. Sadaka veremezsin zekat veremezsin paran yoksa. Hangi demokrasiden söz ediyoruz? Hangi inanç özgürlüğünden söz ediyoruz?”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

S.A.
    Alıntı ss2007 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

BBP'nin 'Evet' kampanyasına en büyük eleştiri, yine bu parti içinde bir dönem Genel Sekreterlik görevini sürdüren, Genel Başkan Yardımcısı olarak Yazıcıoğlu ile birlikte çalışan Prof. Dr. Enis Öksüz’den geldi.

GAZETE5/ Selda Öztürk KAY- Türkiye, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek Anayasa değişiklik paketi referandumunda “Ne” diyecek? Referanduma sayılı günler kala, siyasi partilerin miting programları da hızlandı. Bu referandumda, “Hayır” ve “Evet” cephesinin savunucuları belli… Meclis’te grubu bulunan üç büyük parti, Anayasa değişiklik paketi ile ilgili fikir ve düşüncelerini meydanlarda halka anlatma çabasında… Ancak bir de Meclis’te grubu bulunmayan siyasi partiler var. Onlar da kendi etki alanları çerçevesinde, kampanyanın bir ucundan tutmuş durumda…

AKP’nin referandum kampanyasında en başından bu yana hedeflediği kesim, ülkücü hareket mensubu ve 12 Eylül mağdurlarıydı. Başbakan Erdoğan, AKP tabanının oy potansiyelinin, bu referandum için yeterli olmayacağı düşüncesiyle diğer siyasi partilerin hedef kitlesine yönelik ‘farklı’ bir strateji izlemeye kararlıydı… Ancak Erdoğan’ın bu stratejisi, ülkücü hareketin partisi MHP’de beklenen etkiyi sağlamayı başaramadı. Bu anlamda AKP’nin imdadına yetişmeye çalışan parti BBP oldu.

Ancak Büyük Birlik Partisi, her ne kadar “Evet” kampanyasına asılmış görünse de parti içinden veya bu partide daha önce siyaset yapmış olan ülkücü hareketin “simge” isimlerinden destek bulamadı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun BBP’sini eleştirenler yine 12 Eylül ihtilalinden en fazla etkilenen ülkücülerdi…

Büyük Birlik Partisi’nin bu kampanyasına en büyük eleştiri, yine bu parti içinde bir dönem Genel Sekreterlik görevini sürdüren, Genel Başkan Yardımcısı olarak Yazıcıoğlu ile birlikte çalışan Prof. Dr. Enis Öksüz’den geldi. Öksüz, BBP’nin bir “siyasi parti” olmadığını söyledi. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu döneminde Büyük Birlik Partisi’nden ayrıldığını hatırlatan Öksüz, “Düşüncemiz, dürüst, ahlaklı insanların bir araya gelerek bir siyasi parti kurmasıydı. Ancak bunu başaramadık. Biz de çekildik. Rahmetli Yazıcıoğlu’na veda edip ayrıldım. Bir daha arkama dönüp bakmadım. Şimdiki BBP’liler seçim zamanı yaklaştığı için pazarlık güçlerini nasıl olup da artıracakları hesabında. Bir milletvekili ya da bir kuruma genel müdür olabilir miyim hesabı var. Varlıkları da yoklukları da bu millet için herhangi bir şey ifade etmiyor” diye konuştu.

Öksüz, ülkücü hareket içinde öteden beri var olan bir “ayrılık” olduğunu ve AKP’lilerin bunu görerek “körükleme” gayretine girdiğini söyledi.

BU REFERANDUMDAN HİÇBİR ŞEY ÇIKMAZ

12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek referandumdan “hiçbir şey” çıkmayacağını söyleyen Enis Öksüz, bu konuyla ilgili ise şu yorumu yaptı:

“Bu tartışma, bize ait bir tartışma değil. Karar için düşünmeye bile gerek görmüyorum. Öncelikle, bir ülkede demokrasi olmadan siyaset olması mümkün değil. Bu ülkede, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanunu aynen kalacak, dokunulmazlıklar devam edecek. Türklerin ne kadar serveti varsa yabancılara peşkeş çekenlere dokunulmayacak. Ondan sonra sözüm ona bir anayasa paketi hazırlanıp halkın önüne sunulacak. Şu anda yapılan şey partiler arasındaki horoz dövüşünden ibaret. Yüce Allah Türk milletini şu anda izliyor. Ben de diyorum ki; herhalde bir gün gelecek bir musibetle bizi cezalandırıp adam edecek.”

ORTA OYUNU GİBİ KAMPANYA YAPIYORLAR

Referandum kampanyalarının ise tam anlamıyla ‘orta oyunu’na benzediğini söyleyen Prof. Dr. Enis Öksüz, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan büyük endişe duyduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ben bu orta oyununda bir taraftan olmak zorunda mıyım? Bu ülkede Müslümanlık Müslümanlık olmaktan çıkıyor. Milliyetçilik rezil kepaze ediliyor. Etnik ırkçılık diye suçlanıyor. Ahlakın olmadığı, insanların aldatıldığı bir memleket… Yazık oluyor bu güzel ülkeme.”

Bir tarafın yanına kendimi eklemlemem. Ben hiçbir taraftan değilim. Kişisel olarak kararımı verdim, gidip oyumu kullanacağım. Bu ülkenin geleceğini ilgilendiren kararlar, bu ülkenin insanları tarafından verilir. Okyanus ötesinden gelen karara uymayız. Bugünkü ortamda bir demokrasiden söz edemezsiniz. İslamiyet ve Müslümanlık adına yapılan şeyler korkunç. Biz böyle ayakta duruyoruz, değerlerinden soyutlanmış, laf söylerken mangalda kül bırakmayan ama böyle yaşamayan insanlar çıkıp konuşuyor. Haram helal birbirine karışmış, zina bile suç olmaktan çıkmış. Paran yoksa hacca gidemezsin. Hastaysan oruç tutamazsın. Sadaka veremezsin zekat veremezsin paran yoksa. Hangi demokrasiden söz ediyoruz? Hangi inanç özgürlüğünden söz ediyoruz?”
    dsp-mhp-anap hükümetinde ulaştırma bakanıyken ptt nin özelleştirmesine karşı geldiği zaman enis öksüzü bakanlıktan kim almış,enisbey neden mhpden istifa ederek bbp ye geçmişti.bbp den neden uzaklaştırılmıştı.şimdi ne diyor ve sizde bu insanı örnek veriyorsunuz.geri mhpyemi dönecek acaba?AEO.:46:

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bakalım 12 eylülün asıl gerçek mağdurları olan türk milleti ne diyor biz halk olarak darbelerden madur olmadık mı sadece ceza evinde yatanlar mı mağdur oldu mhpyi görmedik mi (dsp-anap-mhp)döneminde anayasa kitapları havada geziyordu ben o anayasa kitabının fırlatılması yüzünden milyarlarca zarar ettim bende 12 eylül mağduruyum ve EVET diyorum.Hepimiz birbirimizin görüşüne saygı göstermek zorunda 13 eylülde belli olacak türk milletinin ne istediği ben akpye oy vermiyorum sadece anayasa için EVET diyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

maraşın afşin ve göksun ilçeleri yanar dönerdir ordan çok tanıdığım var hepsi aynı model kaymak nerden gelecekse oraya koşan tipler, dolayısıyla mhp den ayrıldıkları iyi olmuş isabet olmuş

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bakar mısınız şu hale....
    nerden nereye....demek 12 eylül'den hesap sormak...sormayı murad etmek bilee... sizi yaralıyo haa...
    kraldan çok kralcılık bu olsa gerek....
    eminim ki başta kenan evren olmak üzre....bilumum darbeci paşalar...sizle gurur duyuyordur...
    tamam sen üzülmeyesin diye hesap sormayız demek isterdim amaa....

size rağmen...sizn haklarınızı koruyacağız....
    size işkence edenlerin hesabını biz soracağız....
    ve gene size rağmen alpaslan türkeşin tırnaklarını söken işkencecilerden hesabı biz soracağız....
    bu hesabı...bir "evet" diyerek soracağız...çünkü bir evet demek...geçmişin işkenceci kafalarının tabutuna büyükçe bir çivi çakmaktır....

aman siz ke yfinizi bozmayın ve statükoya...işkencecilerinize sıkı sıkıya sarılın....!!!
    ya erdal bırak bu ayakları ya bunlar koktu artık millet yemiyor o bir kere olur bilemedin 2 kere , evrani yargılayacaklarmış, yok bizim haklarımızı koruyacaklarmış,
    anayasanın 2 madesi akp için onemli digerleri şekerleme miletin önüne atacaklar yiyen yiyecek, o değişiyor dediğiniz anayasa madeleri,hkyk ve yargıtay dısındakıler zaten bir kanunla değişecek madeler ve gelen her hükümette değiştirdi, siz anca cocukları ve cahilleri kandirin arkadaşım , şöleki madem AB gireceğiz bu madeleri niye zamanında düzenlemediniz demezlermi adama, dolayısıyla siz bunları sona bırakacaksınız ab size bise demeyecek, çocuk hakları , çalışma hakları kadın hakları zaten zamanında uygulanarak değişmiş, kısaca yargıyı telefi edip kendilerini kurtarma anayasası bu , ama millet gecde olsa uyandı, taraftar kitlenin dışında birde bölücü güney dogunun dışında siz bakmayın boykoyt oyunlarına ordan yuzde yuz evet cıkacak , şerefsiz terör ürgütü yandaşları bu ül***i bölmek isteyenler katılmıyorum diyolar , ama onlar için bundan iyi firsat baska olmaz akp sayesinde memleketi dinamitlecekler,
    ama sağduyulu vatandaşın sizlere çok iyi bir süprizi olacak ,

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri