Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 5/5 İlkİlk 12345
46 sonuçtan 41 ile 46 arası

Konu: 12 Eylül'ün gerçek mağdurları ne diyor? (1)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Burada ne 12 Eylül'den hesap sorma var. Ne o zaman asılanların yüreğine su serpmek var. Bunlar insanları aptal zannediyorlar. Neyin hesabını kimden soracaksınız. Önce faili meçhullerin zaman aşımına uğramadan suçlularını bulun. 12 Eylül geçmiş bir kere. Eğer 12 Eylül mağdurları gerçekten bu değişen maddeleriyle anayasyı benimsiyorsa onlar 12 Eylül'de de boşuna sıkıntı çekmişler. Ben zannetmiyorum. O günlerde üniversite öğrencisiydim ve çok iyi biliyorum. Neler yapıldı. Bu anayasada yapılan değişiklikler güncel suçlardan yargılanmamak için hazırlandı. Herkes iyi düşünsün. Sonra bu CHP,MHP sorunu değil. Bu tüm Türk insanının sorunudur. Sorumluluk; her bireyin siyaseti bırakıp düşünmesi gerekir.

Bir de yukarıdaki yazılarda Yaşar Okuyan'ı eleştirmiş. Vay be ben MHP'li değilim ama Yaşar Okuyan ki bu davası uğruna küçük yaşlarda mücadelesini vermeye başlamış. (Afedersiniz ama Yaşar Okuyan eleştirenler kadar ... ......r.) Ama vatan söz konusu olunca siyasi düşünceyi bir kenara bırakıp mücadeleye başka taraftan da devam etmiştir. Ne oldu Yaşar Okuyan fikir mi değiştirdi hayır. İşte o yüzden Türk Ulusu zor anlarda birlik ve beraberlik içinde olacaktır.
    Söz konusu Vatan (Hele Güzel Ülkemiz Türkiye) ise gerisi teferruattır.
    Konu ibalaban tarafından (05-09-2010 Saat 11:40 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

S.A.
    Alıntı ss2007 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    12 Eylül'ün gerçek mağdurları ne diyor?

BBP'nin 'Evet' kampanyasına en büyük eleştiri, yine bu parti içinde bir dönem Genel Sekreterlik görevini sürdüren, Genel Başkan Yardımcısı olarak Yazıcıoğlu ile birlikte çalışan Prof. Dr. Enis Öksüz’den geldi.

GAZETE5/ Selda Öztürk KAY- Türkiye, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek Anayasa değişiklik paketi referandumunda “Ne” diyecek? Referanduma sayılı günler kala, siyasi partilerin miting programları da hızlandı. Bu referandumda, “Hayır” ve “Evet” cephesinin savunucuları belli… Meclis’te grubu bulunan üç büyük parti, Anayasa değişiklik paketi ile ilgili fikir ve düşüncelerini meydanlarda halka anlatma çabasında… Ancak bir de Meclis’te grubu bulunmayan siyasi partiler var. Onlar da kendi etki alanları çerçevesinde, kampanyanın bir ucundan tutmuş durumda…

AKP’nin referandum kampanyasında en başından bu yana hedeflediği kesim, ülkücü hareket mensubu ve 12 Eylül mağdurlarıydı. Başbakan Erdoğan, AKP tabanının oy potansiyelinin, bu referandum için yeterli olmayacağı düşüncesiyle diğer siyasi partilerin hedef kitlesine yönelik ‘farklı’ bir strateji izlemeye kararlıydı… Ancak Erdoğan’ın bu stratejisi, ülkücü hareketin partisi MHP’de beklenen etkiyi sağlamayı başaramadı. Bu anlamda AKP’nin imdadına yetişmeye çalışan parti BBP oldu.

Ancak Büyük Birlik Partisi, her ne kadar “Evet” kampanyasına asılmış görünse de parti içinden veya bu partide daha önce siyaset yapmış olan ülkücü hareketin “simge” isimlerinden destek bulamadı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun BBP’sini eleştirenler yine 12 Eylül ihtilalinden en fazla etkilenen ülkücülerdi…

Büyük Birlik Partisi’nin bu kampanyasına en büyük eleştiri, yine bu parti içinde bir dönem Genel Sekreterlik görevini sürdüren, Genel Başkan Yardımcısı olarak Yazıcıoğlu ile birlikte çalışan Prof. Dr. Enis Öksüz’den geldi. Öksüz, BBP’nin bir “siyasi parti” olmadığını söyledi. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu döneminde Büyük Birlik Partisi’nden ayrıldığını hatırlatan Öksüz, “Düşüncemiz, dürüst, ahlaklı insanların bir araya gelerek bir siyasi parti kurmasıydı. Ancak bunu başaramadık. Biz de çekildik. Rahmetli Yazıcıoğlu’na veda edip ayrıldım. Bir daha arkama dönüp bakmadım. Şimdiki BBP’liler seçim zamanı yaklaştığı için pazarlık güçlerini nasıl olup da artıracakları hesabında. Bir milletvekili ya da bir kuruma genel müdür olabilir miyim hesabı var. Varlıkları da yoklukları da bu millet için herhangi bir şey ifade etmiyor” diye konuştu.

Öksüz, ülkücü hareket içinde öteden beri var olan bir “ayrılık” olduğunu ve AKP’lilerin bunu görerek “körükleme” gayretine girdiğini söyledi.

BU REFERANDUMDAN HİÇBİR ŞEY ÇIKMAZ

12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek referandumdan “hiçbir şey” çıkmayacağını söyleyen Enis Öksüz, bu konuyla ilgili ise şu yorumu yaptı:

“Bu tartışma, bize ait bir tartışma değil. Karar için düşünmeye bile gerek görmüyorum. Öncelikle, bir ülkede demokrasi olmadan siyaset olması mümkün değil. Bu ülkede, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanunu aynen kalacak, dokunulmazlıklar devam edecek. Türklerin ne kadar serveti varsa yabancılara peşkeş çekenlere dokunulmayacak. Ondan sonra sözüm ona bir anayasa paketi hazırlanıp halkın önüne sunulacak. Şu anda yapılan şey partiler arasındaki horoz dövüşünden ibaret. Yüce Allah Türk milletini şu anda izliyor. Ben de diyorum ki; herhalde bir gün gelecek bir musibetle bizi cezalandırıp adam edecek.”

ORTA OYUNU GİBİ KAMPANYA YAPIYORLAR

Referandum kampanyalarının ise tam anlamıyla ‘orta oyunu’na benzediğini söyleyen Prof. Dr. Enis Öksüz, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan büyük endişe duyduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ben bu orta oyununda bir taraftan olmak zorunda mıyım? Bu ülkede Müslümanlık Müslümanlık olmaktan çıkıyor. Milliyetçilik rezil kepaze ediliyor. Etnik ırkçılık diye suçlanıyor. Ahlakın olmadığı, insanların aldatıldığı bir memleket… Yazık oluyor bu güzel ülkeme.”

Bir tarafın yanına kendimi eklemlemem. Ben hiçbir taraftan değilim. Kişisel olarak kararımı verdim, gidip oyumu kullanacağım. Bu ülkenin geleceğini ilgilendiren kararlar, bu ülkenin insanları tarafından verilir. Okyanus ötesinden gelen karara uymayız. Bugünkü ortamda bir demokrasiden söz edemezsiniz. İslamiyet ve Müslümanlık adına yapılan şeyler korkunç. Biz böyle ayakta duruyoruz, değerlerinden soyutlanmış, laf söylerken mangalda kül bırakmayan ama böyle yaşamayan insanlar çıkıp konuşuyor. Haram helal birbirine karışmış, zina bile suç olmaktan çıkmış. Paran yoksa hacca gidemezsin. Hastaysan oruç tutamazsın. Sadaka veremezsin zekat veremezsin paran yoksa. Hangi demokrasiden söz ediyoruz? Hangi inanç özgürlüğünden söz ediyoruz?”
    dsp-mhp-anap hükümetinde ulaştırma bakanıyken ptt nin özelleştirmesine karşı geldiği zaman enis öksüzü bakanlıktan kim almış,enisbey neden mhpden istifa ederek bbp ye geçmişti.bbp den neden uzaklaştırılmıştı.şimdi ne diyor ve sizde bu insanı örnek veriyorsunuz.geri mhpyemi dönecek acaba?AEO.:46:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ercanakman Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    erdal05 ne garip bir ad bu böyle bir aralar biri bizi gözetliyor da 05edi vardı sanırım ondan özendin.
    Neyse şu an itibari ile seninle polemiğe girmeyeceğim.
    Türkçe - Türkçe sözlük militan anlamı

militan; 1 . bir düşüncenin, bir görüşün başarı kazanması için savaşan, mücadele eden kimse:
    2 . bir örgütün etkin üyesi.
    3 . mücadelesini zor kullanarak ve yasa dışı yollarla yapan taraftar.

Uşaklıkta bir nevi militanlıktır.
    ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.....
    dün...ülkenin uşaklığını yapıyordunuz...iyi de yapıyordunuz....
    ama bu gün....ergenekonun....pkk'nın....bdp'nin....chp'nin....demirel'in....dindoruğun...sabih kanadoğlu'nun...yarsav'ın...vs.vs....uşaklığını yapıyorsunuz....

ben uşaklığımdan memnunum arkadaşım....çünkü arkamda millet var...türk milletinin uşaklığını yapıyorum...

sense...kendi utancınla başbaşa kal.....!!!
    saygılar........

(bu arada amasyalıyım....05 ordan kaynaklanıyo...
    boşuna komplo teorisi üretme yüzbaşım....)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arrow 130

S.A.
    Alıntı drvet06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu Parti, Hareket, Dava, Ülkü; binlerce şehit vermiştir.
    Asılmış, işkence görmüş, hapislerde çürümeye terk edilmiştir.

Olaylar, provokasyondur, oyundur, birilerinin tezgahıdır o başka bir şey.
    Ama Şehitler Gerçektir.

MHP haricinde, kanıyla hangi parti mücadele vermiştir.
    Şimdiki iktidar olanlar, o zaman Camilerimiz bombalanırken neredeydi acaba???

Siz gülün, hem de katılarak.....
    Kıymetli kardeşim sen o zaman 12-13 yaşındaymışsın o zaman neler olduğunu bilememediğin veya hatırlamadığın için ÜLKÜCÜLERin ne çileler çektiğini bilemezsin.bilebilseydin hayır demezdin,olayların içinde olup çile çekseydin bütün benliğinle EVET derdin.dsp ile nasıl hükümet kurulduğunu hatırla,ecevitler bizlerin o çektiği çileleri unutarak siz katillersiniz demişlerdi.çorumda,maraşta katliam yapanlarla ortak hükümet kurmayız demişlerdi de biz o kadar kötü hakaretlere aldırmadan tabanın sesinini dinlemeyerk hükümet ortaklığı kurmuştuk.diğer partiler devleti soyarken biz seyirci kalmıştık.çaresizce en sonunda seçime gitmek zorunda kalmıştık ve bu millet partiyi sandığa gömmüştü.şimdide darbecilerin savunucusu,apocu yargı mensuplarını savunan,.başörtü düşmanı chpnin arkasından gidiliyor.Sayın rahmetli başbuğumuz ALPASLAN TÜRKEŞ(ALLAH rahmet eylesin.) olsaydı bunlarla ne hükümet kurar nede başörtü düşmanlarıyle beraber olur hayır derdi,bütün iliklerine,hücrelerine kadar EVET derdi.AEO.:45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ercanakman Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Şimdi işte olay bu sanırım.
    Millete gerçek derdini unutturup 30 yıl öncesinin hesabını sordurmaya çalışarak kafa karıştırıp aptal saptal şeylere yorum yaptırıp yok ona yapılanı biz soracağız yok buna yapılanı o soracak.
    Bırakın bunları kardeşim sen bölünüyor ve ayrıştırılıyorsun kalk bunun hesabını sor bunu tartış.
    işsizlik hat safhada devletin her kademesi bir birine girmiş eğitim yerlerde sürünüyor sen kalkmış evet hayır oyunu oynuyor 30 yıl öncesinin hesabını soracağım diyorsun hadiii ordan.
    Sahi ya 30 yıl öncesinin hesabını kimden soracak bu zaatlar oda muamma Kenan EVREN'denmi? böhh 90 küsür yaşında sorsan ne olur sormasan ne olur he kimin yaşı tutar kimin tutmaz onu bilemem ama ben 12 eylül dönemi öncesini yaşadım saat 18.00 itibari ile evlerimize kapanım dışarı çıkamazdık sağdan soldan mermiler uçar bugün hangi arkadaşımız okulda taranacak diye korku ile yaşardık yalanmı?
    Bir asker olarak darbeyi savunmanın ahmaklık olduğunu en açık düşüncelerimle ifade etmek isterim ama ül***i o duruma getirenlerin hiç mi suçu olmadığını düşünmenizi isterim.
    Bu foruma ilk üye olanlardanım nedeni Teknolojiyi sevmem ve güzel paylaşımlar bulmamdı ama ne yazıkki uzun zamandır forumda (erdal05)militan arkaşlar gezinmekte ve maalesef buda beni son derece rahatsız etmekte.
    arkadaşımın dediği Gibi haburu unutma ve unutturma zira evet çıkarsa açısını çok fena yaşayacağız.
    En batıdan en doğuya kadar en kuzeyden en güneye kadar bu ülke için kanını döken tüm şehitlerimiz için sağlıklı ve hayırlı karar verin.
    Ne Mutlu Türküm Diyene.
    ercanakman arkadaş sen hiç hayıflanma yazılarını eleştirilerini yaz bıkma, yılma formda senin gibi düşünmeyen çok kişi var. Sen bırakıp gitme. Ben de formun ilk üyelerindenim. 109.üyeyim. Ama yazacağım inandığım düşünceleri ortaya atacağım. Formda zaten yönetici kısmı kendisine ters düşen yazı oldu mu kilitliyor.
    Yakışır Padişahıma adlı konu kilitlenmiş. Ayrıca "kucer06" arkadaşın koyduğu şiir de çok güzel uymuş orada teşekkür edemedim buradan teşekkürler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

erdal kardeş senin ve senin gibilerin mhp ye takıntısından dolayı mhp yerden yerevurup hırsızları vurguncuları deniz feneri hortumcularını korumana bir anlam veremiyorum sen niye hep bunları koruyon yoksa sende bop eş başkanı yardımcısımı oluyorsun senin övdüğün kişi müslümanların en büyük düşmanıdır bop başkanı adı sıfatıyla benim daha fazla ağzımı actırma sabrımıda tasırma mhp ye dil uzatma ne mutlu türküm diyebilene içimizdeki bu kadar haine rağmen

Sayfa 5/5 İlkİlk 12345

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri