REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Doğu’nun Başbuğ'u Yılma Durak referandum için ne diyor?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Doğu’nun Başbuğ'u Yılma Durak referandum için ne diyor?

Türk milliyetçilerinin “ağabeyi” Yılma Durak, 12 Eylül 2010 referandumundaki kararını “Hayır” olarak açıklıyor.
    GAZETE5/ Selda Öztürk KAY- Milliyetçi camiada “Doğu’nun Başbuğ” u olarak bilinen Yılma Durak, 12 Eylül darbesinden sonra tutuklandı, 6 yıl hapis yattı. Alparslan Türkeş'in sağ kolu olan Durak, uzun yıllar MHP'nin teşkilatlanmasında önemli roller oynadı. MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasından yargılanan Durak, Mamak Cezaevi’nde yaşadığı acı dolu günleri hatırlarken “12 Eylül'ü yapanların sembolik de olsa yargılanması taraftarı olduğunu” dile getiriyor.
    Ancak Türk milliyetçilerinin “ağabeyi” Yılma Durak, 12 Eylül 2010 referandumundaki kararını “Hayır” olarak açıklıyor.
    “Ben referandumda tabii ki ‘Hayır’ diyeceğim. Ancak bizim bu kararımızın nedeni kesinlikle ‘siyasi’ karardan farklı” diyen Durak, kararının gerekçesini ise şu sözlerle anlatıyor:
    “Ben 12 Eylül’ün çok ciddi mağdur olmuş insanıyım. Bugün, geçici 15. Madde ile ilgili olarak 12 Eylül ile hesaplaşılacağı, sorumluların yargılanacağı söyleniyor. Bunların hiçbiri doğru değil. Bir kere zaman aşımı geçerliliğini sürdürüyor. Bununla ilgili olarak Meclis’te mücadele edilmeliydi. Böyle bir şey yok. Dolayısıyla ben mutfakta hazırlık yapıldığı kanaatindeyim. Bu Anayasa değişikliğine hayır diyorum.”
    Ülkücülerin içinden bazı isimlerin “evet” diyebileceğini söyleyen Durak, “Ancak bir ülkücü grubun bir araya gelip de bu yönde deklerasyon yayınlaması gibi bir şey yok ortada. Olmaz da. Ancak bir kısım ismi, cımbızla yakalayıp çıkardıkları bazı arkadaşları konuşturup, beyanlarını alırlar” diye konuştu.
    gazete5

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kendisinin yıllarca hapis yatıp acı çektiğini söyleyip 12 darbesinin mahduru olan kişi ,kendisini mahdur eden kişilerin yaptığı anayasaya nasıl hayır diyecek bunu ben birtürlü anlayabilmiş deyilim...nereden bakarsan bak çelişki..
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

dünkü acıları gerçek .....
    ama...........
    bugünkü bakış açıları....alabildiğine sanal...........

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bunların hepsi yalancı hepsi sahtekar. bunlar milliyetçi değil.bunlar çavdar milliyetçisi.ve imanın eksik olduğu milliyetçilik milliyetçilik değildir.bunlar milliyetçiyiz diye bizi kandırıyor. araksında adam olsun diye.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hayret birşey yaa şimdi acaip çelişki içindeyim evetmi demeli hayırmı bilemiyorum biri çıksın allah rızası için şu işi doğru dürüst anlatsa ne olur yaaa.ben ecevitle hükümet kurulana dek mhp liydim rahşanın mehpeye sarf ettiyi lafları sineye çekip eceviti başbakan yapıkları an ben mehepden ayrıldım...
    Konu hazar69 tarafından (10-08-2010 Saat 11:44 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı hazar69 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    hayret birşey yaa şimdi acaip çelişki içindeyim evetmi demeli hayırmı bilemiyorum biri çıksın allah rızası için şu işi doğru dürüst anlatsa ne olur yaaa.ben ecevitle hükümet kurulana dek mhp liydim rahşanın mehpeye sarf ettiyi lafları sineye çekip eceviti başbakan yapıkları an ben mehepden ayrıldım...
    evet de kardeşim diyecem ama ama bu senin özgür iradene saygısızlık olur.hayır diyecek olanlar neden hayır diyeceklerini bilmiyorlar ama ben neden evet diyeceğimi biliyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı konveks Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    evet de kardeşim diyecem ama ama bu senin özgür iradene saygısızlık olur.hayır diyecek olanlar neden hayır diyeceklerini bilmiyorlar ama ben neden evet diyeceğimi biliyorum
    asıl sen niçin evet dediğini biliyormusun..
    ahmet türk,aysel tuğluk gibilerin yeniden siyaset rahat yapsınlar diyemi evet diyorsun.
    yoksa başbakanın söylediği gibi kürt açılımının önünü açmak için evet diyorsun..
    işte evetçiler bunlara evet diyor..
    işte bdp ile aynı çizgiye gelen bu yüzden akpdir..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ss2007 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    asıl sen niçin evet dediğini biliyormusun..
    ahmet türk,aysel tuğluk gibilerin yeniden siyaset rahat yapsınlar diyemi evet diyorsun.
    yoksa başbakanın söylediği gibi kürt açılımının önünü açmak için evet diyorsun..
    işte evetçiler bunlara evet diyor..
    işte bdp ile aynı çizgiye gelen bu yüzden akpdir..
    yukarıda bahsettiğin şahsiyetlerde senin gibi hayır diyecekler...üstelik grup olarak parti olarak,aynen chp mhp gibi bdp'de hayır diyecek...tayyibin açılımına gerek yok şuan açılımın kralını hayırcılar yapıyor..hayırcıların şu kalisyonuna bakarsan anlarsın neler olduğunu...iki uç partinin yaşam dayanışması,başka şansları yok..
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı hüseyin Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    yukarıda bahsettiğin şahsiyetlerde senin gibi hayır diyecekler...üstelik grup olarak parti olarak,aynen chp mhp gibi bdp'de hayır diyecek...tayyibin açılımına gerek yok şuan açılımın kralını hayırcılar yapıyor..hayırcıların şu kalisyonuna bakarsan anlarsın neler olduğunu...iki uç partinin yaşam dayanışması,başka şansları yok..
    o zaman bdp lilerin ne dediklerine bakalım:
    Mesela BDP Muş Milletvekili Mehmet Nuri Yaman'ın "Partimiz, referandum için boykot kararı aldığı için sandık başına gitmiyorum. Ama eğer sandık başına gitmiş olsam, 'Hayır' oyu vermezdim. Vicdanım böyle bir şeye elvermezdi. Dolayısıyla, 'Evet' oyu verirdim." şeklindeki ifadesi ve yine BDP Disiplin Kurulu Başkanı Nurettin Yılmaz'ın "Sandığa gitmiyoruz. Şayet gitmiş olsaydık, elbette 12 Eylül ürünü Anayasa'yı değiştirmek için 'Evet' derdik." sözleri BDP'nin durumunu özetliyor.
    BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk'un "Biz AKP'yle, Başbakan Erdoğan'la, temsilcileri ile kurmaylarıyla tahmin ettiğinizin ötesinde görüşmeler yaptık. Referandum paketi öncesinde de bize söylenen şuydu; 'Biz sizinle asla aynı karede görünmeyeceğiz. Bize destek verebilirsiniz ama gizli destek vereceksiniz.' demişlerdi. Buyurun kendilerine sorun böyle olmadığını iddia etsinler." şeklindeki hala yalanlanmayan sözlerini de beyninizi odaklayarak düşünürseniz, haklılığımızı anlamış olursunuz.

arkadaşım bu söylenenler sana yeter heralde..
    başka söze gerek yok sanırım.

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

haklısın leyla zanayıda meclise akparti sokmuştu değilmi ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri