D smart doğan yayın kuruluşuna balğı bir platformdur.Kullandığı cihaz humax marka cihaz olup gerek yazılım
gerekse sistemin yeni olmasından dolayı kapasitesinin çok altında çalışmaktadır.Cihazda hem ethernet hemde modem girişi vardır
Şimdi gelelim neden D Smart surusuna(Sorular kendi sitelerinden alıntıdır bazılarını buraya aktardım )
D-Smart’ta abonelik sistemi yoktur. Uydu alıcınızı satın alırken ödeyeceğiniz miktar dışında sizden hiçbir
aylık ödeme istenmez.
Doğrudur şuan için istenmiyorhedeflerinin 50-60 civarında d smarta özel kanal olduğunu biliyorum
bunların içerisinde en az 5 veya 6(vizyon film kanalı) kanal ile şuan bildiğim kadarı ile anlaşmaya çalışılıyor
bunlar ücretli olacak ücretlendirme kontör sistemi ile uygulanacak ve kontörler d smart bayilerinden satılacak
D-Smart ile yüksek ses ve görüntü kalitesi sağlayan dijital yayında televizyon izlersiniz.
Bunu her dijital uydu alıcısı olan zaten izleyebiliyor artı olarak lanse etmek sadece bilgisi olmayan kişilere
satış yapabilmek için yapılan stratejidir
Elektronik rehber özelliğin size sunduğu kolaylıklardan faydalanabilir ve TV izlemeyi daha keyifli hale getirirsiniz.
Bazı büyük kanallarımız EPG sitemini uyguluyor ama yeterli değil bir elin parmağını geçmezler bu d smart için
artı olabilir(ama sadece bu zaman için)
D-Smart uyduda var olan kanalları otomatik olarak sıralanmış şekilde ekranlarınıza getirir.
Bu bir artı değil sadece dayatma tekniğidir insanların neyi nerde izleyeceği konusunda hür bırakılması taraftarıyım
Kendi tercihinize göre sıralanmış Favori Kanal Listesi oluşturma imkanı sunar.
İlk çıkan yazılımlarda tek favori listesi vardı şuanki yazılımla 4 liste yapılabiliyor ama favori listesi içerisinde
bir kanal seçip kanal arttırdığınızda sonraki kanal favori listesi içerisindeki değilde ana listedeki kanala geçiyor
bunun için favori yapmanın hiç bir anlamı yok
Ebeveyn kontrolü hizmeti ile istediğiniz kanalı engelleme imkanı verir.
Bu özellik olmayan uydu alıcısı varmı?heralde bu tv satarken renki tv demek gibi birşey sanki siyah beyaz tv kaldı
D-Smart ile Türksat uydusunda şifresiz olarak yayınlanan kanalların yanı sıra sadece D-Smart kanallarına da ücretsiz erişebilirsiniz.
belgeseller,spor ve tjk kanalları d smartın kilit kanalları olacak bilindiği gibi üç büyüklerin şampiyonlar ligi ve süper lig
maçları haricindeki tüm maçlarının Türkiye içi ve dışı olmak üzere yayın haklarını satın aldı.Bunları izlemek istiyorsak işte
bunun için d smart
Yalnızca D-Smart’ta bulunan kanalları, seçkin film ve dizileri izleme ayrıcalığını yakalarsınız.
Şuan için bu bahsi geçen kanalları ben göremedim gören varsa söylesin
İzleseniz de izlemeseniz de mevcut kanallara ileride bir bedel ödenmesi söz konusu değildir
Kontörlü sisteme geçince bu bu açıklamanın cevabı ne olacak merak ediyor bekleyip göreceğiz
Bu cevapların bazıları benim şahsi fikrim bazılarıda yetkili kişilerden alınan cevaplardır.Kontör kısmı ile ilgili bir
kaç bilgi daha yazayım.Sadece film izlemekde değil at yarışı veya sayızal loto gibi oyunlar içinde kullanılacak
d smart üzerinden online oynanabilecek.Bunun için d smart hiçbir zaman kart yada modül gibi abonelikle satılmayacak
uydu alıcısı olarak satılacak.Boşuna kart yada modül aboneliği çıkar diye beklemeyin
Gelirlerini tamamen reklamdan kazanılacak para üzerine kurdular kendileri cihaz satmıyorlar Arçelik Beko Sunny Next Goldmaster
ve Botech firmaları aracılığı ile dağıtımını yapıyorlar.Belirli zamanlarda ekranda yazı çıkartarak hediyeler veriyorlar bu sayede
reklamların izlenmesi sağlıyorlar kumanda üzerinden bastırdıkları tuş ilede kaçkişinin reklamları izlediğini tesbit edip
firmalardan reklam ücreti alıyorlar
Sonuç olarak ülkede 7 milyon uydu alıcısının üzerine yeni ve ucuzda olmayan bir sistem satmaya çalışıyorlar işler kolay değil
ne diyelim Allah Yardım etsin mevcut sistemle ve kanal sayısı ile tutunmaları bana göre çok zor ilk yapmaları gereken
cihazın yazılımının piyasa şartlarınındaki istekleri karşılayacak şekilde düzenlenmesidir bunuda bizzat ilettim
Alanda satanda iyi araştırsın öyle karar versin sonradan pişman olmayalım![]()
Yer imleri