Sýcaklýðýn 45 dereceye ulaþtýðý Gaziantep'te halka kömür daðýtýlmasýný CHP ve MHP 'referandum rüþveti' olarak yorumladý
Hava sýcaklýðýnýn zaman zaman 45 dereceye ulaþtýðý Gaziantep'te kenar semtlerde Sosyal Yardýmlaþma ve Dayanýþma Vakfý vatandaþlara kömür daðýtýmýna baþladý. Uygulamayý 'Referandum rüþveti' olarak deðerlendiren CHP ve MHP il baþkanlarý tepki gösterdi.
Mahalle muhtarlýklarýnýn önünde sýra bekleyerek kömür yardýmý fiþini alan vatandaþlara, Sosyal Yardýmlaþma ve Dayanýþma Vakfý kanalýyla aile baþýna 650 kilo kömür veriliyor. Sýcak havaya raðmen dar gelirli yurttaþlar kömür alabilmek için mahalle muhtarlýklarýnýn önünde uzun kuyruklar oluþturuyor.
Gaziantep'in merkez ilçeleri Þahinbey ve Þehitkamil merkez ve köylerinde toplam 33 bin aileye kömür yardýmý yapýlacaðý bildirildi. 54 Merkez Þahinbey Ýlçesi'nde 18 bin ailenin, Þehitkamil Ýlçesi'nde ise 15 bin ailenin kömür yardýmýndan yararlanacaðý belirtildi.
CHP VE MHP'DEN TEPKÝ
Kömür daðýtýmýnýn zamanlamasýna dikkat çeken CHP Gaziantep Ýl Baþkaný Avukat Hasan Öztürkmen, "Ak Parti her zamanki gibi rüþvet ve bazen tehditle oy alma taktiðine yine baþlamýþtýr. Yaþanýlan en yüksek sýcaklýkta vatandaþlara kömür daðýtýmý, açýkça Anayasa referandumunda vatandaþýn oyunu etkilemeye yönelik rüþvettir. Ama Türk halkýnýn bu aldatmaca ve kandýrmaya gelmeyeceðine ve özgür idaresi ile oy vereceðine inanýyorum" dedi.
AK Parti'nin seçim döneminde bu tür uygulamalarýnýn bilindiðini kaydeden MHP Ýl Baþkaný Mehmet Özdemir de, "Benzeri bir davranýþtan dolayý Tunceli Valisi ceza almýþtý. Bu millete saygýsýzlýktýr ve suçtur. Milleti rencide eden art niyetli bir davranýþtýr. Ak Parti bunu 2007 seçimlerinde de yapmýþtýr. Ýhtiyaç sahibi vatandaþlara yardým etmek sosyal devletin gereðidir. Fakat referandum öncesi olmasý bu yardýmlarýn art niyetli yapýldýðýný göstermektedir" diyerek tepki gösterdi.
KAYMAKAM: RAMAZAN AYINA DENK GETÝRDÝK
Þahinbey Kaymakamý Ali Çýnar ise, kömür daðýtýmýnýn her yýl muhtaç ailelere yapýldýðýný, daðýtýmýn her yýl ayný dönemlerde yapýlýp, rutin hale geldiðini, daðýtýmý özellikle Ramazan ayýna denk getirdiklerini söyledi. Çýnar, "Bu yýl daðýtýma Perilikaya ve Serinevler mahallesinden baþladýk. Daðýtýmý her yýl Aðustos, Eylül ve Ekim döneminde özellikle ramazan ayý döneminde yapýyoruz. Kesinlikle burada farklý bir amaçla daðýtým yoktur" diye konuþtu.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri