silindi
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
silindi
Konu ibalaban tarafýndan (03-10-2015 Saat 23:30 ) deðiþtirilmiþtir.
teþekkürler arkadaþýmm
bu yazýyý kim yazdý ibalaban? senmi? baþkasýndan alýntýmý yaptýn?
yazýnýn bazýyerleri çok tehlikeli... tabi bana göre tehlikeli...senin için havahoþ olsa gerekki rahatça paylaþmýþsýn...
yada þöyle söyleyeyimde polemik olmasýn, bu yazýnýn bazý yerlerine (ki bu %90 lýk kýsýmdýr) KATILMIYORUM...katýlmamda mümkün deðil...
Þu þekilde yazýlmýþ;"Büyük Atatürk, þer’ i yasalarý kaldýrmýþtýr. Bunu yapmakla aslýnda Ýslam’a ve Müslümanlara eþsiz bir hizmet görmüþtür. Çünkü þeriat denilen þey, pek çoklarýnýn sandýðý gibi Ýslam deðildir. Allah’ýn dininin adý bellidir: ÝSLAM !
Peki ya Þeriat nedir ?
Þeriat, zamanýn koþullarýnýn gerisinde kalmýþ, uygulanabilirliði kalmamýþ bedevi Arap gelenekleridir. Peygambere mal edilen bir yýðýn uydurma hadislerle ve mezhep alimi unvanýna sahip, yaþadýklarý dönemde gerçekten önemli kiþilikler olsalar da sonraki dönemlerde güncelliðini yitirmiþ görüþlerin üreticileri olan þahýslarýn içtihatlarý etrafýnda þekillenen hukuk kurallarýdýr. Bu hukuk kurallarý, 20. yüzyýlda uygulanabilir bir taraflarý kalmadýðý için Atatürk ve onun yol arkadaþlarý tarafýndan ilga edilmiþtir. Türk ulusu bir cendereden kurtarýlmýþtýr.
Ýþte þeriat diye savunulan kurallardan bazýlarý:
Kadýnýn þahitliði, erkeðin yarýsýdýr. Yani iki kadýn ancak bir erkeðe eþittir.
Kadýn mirastan erkeðin yarýsý kadar pay alabilir.
Kadýnýn boþama hakký yoktur.
Kadýn bir erkeðin ikinci, üçüncü, dördüncü karýsý olabilir.
Kadýnýn yeri evidir. Mecbur olmadýkça dýþarý çýkmamalýdýr. Dýþarý çýkmak zorunda ise bütün vücudunu kapatmalýdýr. Yüzünü de peçe ile örtmelidir.
Kadýn erkeðinin birkaç adým arkasýndan yürümelidir.
Kadýnýn kocasýna itaati Allah’a itaati gibidir.
Kadýnýn cennete girebilmesi kocasýnýn rýzasýný kazanmasýna baðlýdýr.
Kadýn yönetici / devlet baþkaný olamaz. Seçme ve seçilme hakký yoktur.
Arapça kutsaldýr. Arapça dýþýnda baþka bir dil ile ibadet yapýlamaz.
Cennet dili Arapçadýr.
Kur’an Arapçadýr.
Peygamber Araptýr. Bu nedenle Araplarý sevmek, Arapçayý sevmek, Arap kültürünü sevmek þeriatýn gereðidir.
Arap gibi giyinmek sevaptýr. Sarýk, cübbe vs. kýyafetleri giymek dindarlýk alametidir.
Kadýn ve erkek bir arada bulunamaz. Kadýn ve erkek bir arada eðitim göremez. Kadýn ve erkek bir arada ibadet bile yapamaz.
Kadýn hastayý erkek doktor muayene edemez.
Þarký söylemek, Türkü çaðýrmak, müzik dinlemek günahtýr. ( Bunlarla ilgili kütüb- ü sitte’de bir yýðýn hadis bulunmaktadýr.)
Kadýnýn sesi erkeðe haramdýr.
Resim, heykel, opera, bale, tiyatro ve benzerleri günahtýr.
Büyük Atatürk iþte bu saçmalýklara son vermek için uðraþmýþ ve tümünü olmasa bile pek çoðunu tarihe gömmüþtür. Türk ulusu onu minnetle anmalýdýr. Türk ulusunu bedevi Arap kültürünün boyunduruðundan kurtaran büyük kurtarýcýyý ( Mehdi ) biz de övünçle ululuyoruz."
Yukarýda yazan bir çok cümle sahih hadistir...Saðlam hadistir... sahih ne demek bilirmisin?
Ben bilirim...Sahih olan hadise saçma demekten allaha sýðýnýrým...sen sýðýnma, kafana göre... ve sonundaki cümle ile bombayý patlaþmýþsýnýz... Atatürkü mehdide yaptýnýzbravo...peygamberimiz son peygamber olmasaydý þayet peygamberde yapabilirdiniz belki...
kýsacasý katýlmýyorum kardeþim...benim dinim sizin anlattýðýnýz þekilde bir din deðil...hele hele büyük hoca diye anlattýðýn yaþar nurinin adýný görünce kerametini hemen kavradým yazýnýn...
evet dini konularda cahiliz bir þeyden haberimiz yok...bilmeden birçok þeye hemen inanýveriyoruz. bunun için saðlam bir ipe tutunmak lazým...öyle ibalaban yazdý diye hemen inanývermemek lazým...araþtýrmak lazým...sahih hadislerle bu yazýyý kýyaslamak lazým...
yazmadýklarýnýn arasýna dans ý da ekleleseydin.. o sýralar dolmabahçede baya bir revaçta idi...birde alkol var tabi...onun için islam ne diyor?
Not: yukarýda bir yerde kemalci türk ordusu diyor..burayý tam anlayamadým...kemalci derken kemalistmi? bunumu kastettin? hani çanakkalede binlerce askerin birlikte cemaat yaparak namaz kýlan ordu dimi bu kemalci ordu? ne yaparsanýz yapýn, güneþ balçýkla sývanmaz... bunu yazdým diye kimse beni atatürk düþmaný zannetmesin...deðilim...zorla sevdirelim derken nefret ettirdikleri için böyle kan kusuyorum... bu ül***e zerre kadar iyiliði dokunandan allah razý olsun...zerre kadar kötülük edende allahýndan bulsun...inþallah...hem bu dünyada hem öbür dünyada...
selametle...
silindi
Konu ibalaban tarafýndan (03-10-2015 Saat 23:31 ) deðiþtirilmiþtir.
Yazý iki sefer çýktý diðerini ondan sildim.
Konu ibalaban tarafýndan (14-08-2010 Saat 20:47 ) deðiþtirilmiþtir.
biz Allah tan baþka kimseye dua etmeyiz sen kime istiyorsan ona dua et biz sadece Allah'a taparýz sen kimi istiyorsan ona tap beni ilgilendirmez ama burada din ve þeriat hakkýnda kötü yazýlar yazamazsýn.Sen Allah'ý sevip sevmemekte özgür olduðuna göre biz de kimi istersek onu severiz.
S.A.Sevgili kardeþim,ALLAH'ýn dini islamýn þeriat kitabý kuran-ý kerime ve peygamber efendimize ve yaþantýsýna ve ýrký araplýðýna hakaret eden birine cevap vermeme hakkýný kullanablirdin. bu insanlar müslümanlarý tahrik etmek için böyle mesnetsiz yazýlar yazýyorlar.Yüce rabbimiz bir ayetinde þöyle diyor''onlarýn tanrýlarý hakkýnda kötü söz söylemeyin,olaki onlarda sizin rabbiniz hakkýnda kötü söz söylerler''.Siz þöyle dua edin bence ''yarabbi önce beni sonra senin düþmanlarýný ýslah et doðru yola ilet''.AEO.:45:
Konu hilalyýldýz tarafýndan (14-08-2010 Saat 23:31 ) deðiþtirilmiþtir.
sapla samaný hep karýþtýryorsunuz.
Bu karýþtýranlar da sözde diyorum ya aþýrý islamýyetçi yada aþýrý kemalist diye geçine laikçiler.
Bu ülkede Ýslam dini ile Atatürkun devrimlerini biribirine zýt düþmesini saðlayanlarda siyaset partileridir. Ýnsanlarýn inançlarý ve görüþleri ile kullanýyorlar.
Ýlk önce Atattürk ün devrimlerýnden bahsetmek istiyorum. atatürk harf inkýlabýný yaparken acaba içine neden X ve W harflerini koymadý bunun bir sebebi Kuran-ý Kerimdir.
Kýyafet ýnkýlabi yaparken neden ilk olarak mayo bikini yada askýlý mýný etek gibi kýyafetleri yada acýk dekoltelý kýyafetleri bu ýnkýlaba sokmadý.
Neden camileri kapamadý neden herkezin dinine saygý duydy.
Annelerimizin bacýlarýmýzýn baþý acýk veya kapalý olmasý ile ilgili hiç bir þekilde býr kural yok.
Gelelim Ýslamiyete. Ýslamda hiç bir zaman zorlama yoktur ama Ýslam dinini seçiyorsan bu dinin de kurallarý var. Bu kurallara uyarsýn yada uymazsýn bu bu dini seçip benýmseyený baðlar. Þeriat cok ayrý bir yaþam biçimi ve bu biçimi islam dini ile özdeþleþtirmek doðru deðildir. Ýslam dinin kurallarý bellidir.
Þeriatt taki kurallar ýn çoðu insanlar tarafýndan alýndýðý için islam dini ile özdeþleþtirmek çok yanlýþtýr.
Þimdi gelelim bizi kullananlara. Cemaatler kemalistler laikler.
Ya þöle bakýyorumda bu cemaatçiler miþ kemalistler miþ laikçilermiþ þöle dýþtan bakýn bunlarýn hepsi kendi kurallarýný koymuþlar kendýlerýný resmen hapsetmiþler sanki bir hapishane içinde sadece kendilerinden olan insanlarla konuþuolar paylaþýolar.
sonrada bunlar türkiyede aydýn olarak böyle abuk subuk yazýolar. bende soruyorum sen kýmsýn ya sen daha cemaatçi ile yada kemalistle ayný masaya oturup kavga etmeden insan gibi konuþamýon kendi içinden olmayaný kabul etmýon bencýl bir hayat yaþýon. Bunlarýn hiç bir Ne islamýyetle nede atatürkçülükle alakasý yok.
Ýyi bir türk vatandaþý Dini Ýslam olan Atatürkün armaðan etttiði bu ülkenin deðerini bilen cemaatçisi laikçisi zencisi çinlisi arabý amerikalýsý yunanalýsý bulgarý ilede çok rahat oturup konuþabilmeli iletiþime geçebilmelidir.
Yazýkki bu ülkede kendilerini aydýn zanneden yazarla bizlere at gözlüðü takmaya calýþtýrýolar ama zatek kendileri at gözlüðü takýolar.
Onun için böle yazýlarý ben takmýom.Atatürk islal dinine verdiði önem ilk önce camilerimizden anlaþýlmaktadýr.
LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7
Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.
ben buraya yorum yazmýþtým...silinmiþ...hoþ silindiði de gözükmüyor... anlayamadým...
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri