Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
18 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: ‘Şehitler ölmez’ diyen müftüye sürgün

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Clapping ‘Şehitler ölmez’ diyen müftüye sürgün

Şehit cenazesinde İstiklal Marşı’ndan dizeler okuyan ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyen Bakırköy Müftüsü sürgüne gönderildi

Bakanların ve milletvekillerinin de katıldığı şehit cenazesinde İstiklal Marşı’ndan dizeler okuyan ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyen Bakırköy Müftüsü Uzun, Mut’a müftü yardımcısı olarak atandı. Uzun, kendisini arayan AKP’li vekilin “Keşke görevden alınsaydın” dediğini ileri sürdü.

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde meydana gelen saldırıda şehit düşen jandarma onbaşı Cengiz Sarıbaş’ın 7 Aralık 2009’da Ataköy 5. Kısım Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde bir konuşma yapan Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun’un Mersin’e sürüldüğü iddia edildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve çok sayıda siyasinin katıldığı cenaze töreninde Müftü Uzun, İstiklal Marşı’nın 6. ve 7. kıtalarını okudu. Daha sonra da ettiği duanın ardından sözlerini ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye bitirdi. Ne olduysa bu konuşmanın ardından olduğunu anlatan Müftü Uzun, “Ben oradaki insanları teskin etmek için İstiklal Marşımızdan bölümler okudum. Herkesin yüreğine değdi. Ama orada belli insanlar bunu hazmedemedi. AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık beni aradı ve ‘Sen ne yapmak istiyorsun’ diye çıkıştı. Ben kendisine cevap vermedim. Daha sonra beni yüz yüze görüşmek için ofisine çağırdı ama gitmedim. Gitsem daha kötü şeyler olacaktı. Bunun üzerine önce İstanbul Valisi Muhammer Güler’i arayarak beni görevden almasını istedi ama bu olmadı. Bu sefer İstanbul Müftülüğü’nden işi halletmeye çalıştılar onda da başarılı olamayınca bu kez Diyanet İşleri Başkanlığı’na baskı yaptılar ve benim tayinimi gerçekleştirdiler” diye konuştu.

Mersin’in Mut ilçesine müftü yardımcısı olarak atandığını dile getiren Uzun, “Şu anda bana tayin yazısı gelmediği için Bakırköy’de görevimin başındayım. Zaten yasal olarak beni tayin edemezler o yüzden mahkemeye gideceğim yeniden. Daha önce de beni 2002’de Çorlu’ya sürmüşlerdi ama itirazda bulunup hakkımdaki suçlamalardan aklanarak 3 yıl sonra yeniden Bakırköy’e döndüm. Bakırköy’deki 9 yıllık görev sürem dolmadığından zaten tayin kararım usulsuz” dedi.

‘Keşke görevden alsalar’

Yaşananları ‘maalesef gerçek’ olarak nitelendiren Uzun, “Tayin işim ortaya çıktıktan sonra Feyzullah Kıyıklık beni aradı ve ben yapmadım dedi. Bunun üzerine yaptığını ben biliyorum dedim. O zaman bana, ‘gönlünden geçeni sana söyleyeyim mi keşke senin görevine son verseler’ dedi. Ben de, ‘o da olur’ dedim telefonu kapadım” diye anlattı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

muftu de en son söylediği sözde siyasi b ir soylemi dile getirmiş görevden alınması normal..şehit cenazeleri siyasi şow veya söylem yeri değildir.müftü hata yapmış

Kullanıcı Bilgi Menüsü

mersin cennet gibi yer gelsin en azından hayat biraz daha ucuz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umut55 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    muftu de en son söylediği sözde siyasi b ir soylemi dile getirmiş görevden alınması normal..şehit cenazeleri siyasi şow veya söylem yeri değildir.müftü hata yapmış
    pardon umut ama şehitler ölmez vatan bölünmez demenin neresi showdur yada ne zararı vardır bu sözün açıklayabilirmisin mümkünse

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yada o müftünün askerler ölsün vatan bölünsünmü demesi bekleniyordu yani hangi akla hizmet bu adamcağızı sürgüne gönderiyorlar ben tam olayı kavrayamadım!!!!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben sadece bir söylemin cenazede müftü tarafından söylenmesini dogru bulmadım tabii bu benim fikrim..şehitlerimize rahmet dilemek dua etmek tabiki yapılması gerekenlerdi..fakat bir siyasi parti devamlı şehit cenazelerinde bu söylemi topluca söyluyor..yani bu söylem cok zamandan beri sadece o siyasiler tarafından şehit cenazelerinde dile getiriliyor kim oldugunuda herkes biliyor..

ben sadece bunu dile getirdim tabiki şehitlerimiz ölmesin vatan hhiç bir zaman bölunmesin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı veyselbakan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    yada o müftünün askerler ölsün vatan bölünsünmü demesi bekleniyordu yani hangi akla hizmet bu adamcağızı sürgüne gönderiyorlar ben tam olayı kavrayamadım!!!!!
    o müftünün şehitlerimiz ve vatanımız için dua etmesi ve ettirmesi gerekirdi zaten bunuda yapmıştır..

diğer söylediği söylem fazladan söylenmiş siyasi bir söylendim benim fikrim bu..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umut55 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    o müftünün şehitlerimiz ve vatanımız için dua etmesi ve ettirmesi gerekirdi zaten bunuda yapmıştır..

diğer söylediği söylem fazladan söylenmiş siyasi bir söylendim benim fikrim bu..
    :45: anladım tabiki senin görüşlerine her zaman saygım vardır ama bence bu sözün bir partiye yüklenmesi yanlış olur bence hangi parti olursa olsun bu söz ben bile söylerken tüylerimi diken diken eden bir sözdür bu söz tüm vatanını milletini ve bayrağını seven herkese ait olan bir söz olmalıdır buda tabiki benim nacizane fikrim!!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı veyselbakan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bende anlamadım.Bu işin içinde örgütün parmağı vardır kesin.Yoksa niye sürülsün bu dediği için.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bir gün sende herşeyi anlayacaksın kardeşim!!

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri