REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Erdoğan Sakine için devrede

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Erdoğan Sakine için devrede

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Başbakan, İran'da idam cezasına çarptırılan Sakine için Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdi
    Başbakan Erdoğan, İran’da idam cezasına çarptırılan Sakine Muhammedi Aştani’nin idamının engellenmesi için Dışişleri Bakanlığı’na talimat verdi.

Bahar BAKIR / ANKARA

İran’da zina suçlamasıyla recm, cinayet suçlamasıyla da idama mahkûm edilen Sakine Aştani Muhammedi’nin kurtarılması için uluslararası toplum kampanyalar düzenlerken Başbakan Tayyip Erdoğan da, kendisine yapılan çağrıları dikkate alarak devreye girdi.
    Dışişleri Bakanı Ahmet

Davutoğlu’na talimat veren Erdoğan, idamın gerçekleşmemesi için çaba harcanmasını istedi. Davutoğlu da İranlı meslektaşı Manuçehr Mutteki ile yoğun bir telefon diplomasisi sürdürmeye başladı.

MEKTUP SELİ
    Sakine’nin cezasının kaldırılması için Başbakan Erdoğan’a yurtdışından çok sayıda mektup ve e-posta geldi. Yurtdışından gelen mektuplardan birine HABERTÜRK ulaştı. ABD’den John Coelho, Erdoğan’a yazdığı mektubunda, “Sevgili Başbakan Erdoğan, Tebriz Hapishanesi’nde tutulan Sakine’nin recm cezasının kaldırılması için tüm gücünüzü kullanın. O masum, masum değilse bile 21. yüzyılda böyle bir cezanın yeri yok. Bu ceza barbarca bir uygulama” dedi.

BREZİLYA'YA GÖNDERMİYOR
    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Sakine’ye sığınma hakkı vermeyi teklif eden Brezilya lideri Lula da Silva’yı reddetti. Ahmedinejad, Press TV’ye verdiği demeçte, “Bence onu (Sakine) Brezilya’ya göndererek Başkan Lula için sorun yaratmaya gerek yok. Biz Brezilya’ya teknoloji ihraç etmek istiyoruz, sorun değil” diye konuştu. İran Dışişleri Sözcüsü Ramin Mihmanperest de Sakine’nin davasının Tahran’ın Brezilya ve Türkiye ile yakın ilişkilerini zedelemek için kullanıldığını öne sürdü.

ÇAĞRIYA KULAK VERDİ
    Avaaz adlı uluslararası bir sivil toplum örgütünün başlattığı reklam kampanyasında Başbakan Erdoğan ve Brezilya lideri Lula’ya “Sakine’yi kurtarın” çağrısı yapılmıştı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

isabet olmuş

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kadının suçu nedir diyecektim ki internetten buldum....

"“20:30” adlı programa çıkan Sakine, Norveç’e sığınan avukatı Muhammed Mustafa’yı da kendi davası üzerinden reklam yapmakla suçladı ve aslında Mustafa ile hiç karşılaşmadığını söyledi.

Titrek bir sesle, Azeri Farsçasıyla konuşan ve konuşmasına seslendirme yapılan Sakine, kocasının cinayetinde suç ortağı olduğunu ve kocasının kuzeniyle evlilik dışı ilişki yaşadığını açıkladı.

Sakine kocasının cinayetini şu sözlerle anlattı: “Adam hayatıma girdi, beni sözleriyle kandırdı, ‘Kocanı öldürelim, çok kötü bir kocan var. Ben sana bakarım’ dedi. Kocamın kuzeniydi. Daha sonra hapse girdiğimde, adamın sabıkalı olduğunu öğrendim. Kocamı öldürmemiz gerektiğini söylediğinde ona inanmamıştım. Şaka yaptığını, aklının başında olmadığını düşündüm.” Sakine’nin avukatı Houtan Kian ise söyleşiden iki gün önce Sakine’ye işkence edildiğini, Sakine’nin bu açıklamaları “hayatını kurtarmak” için yaptığını söyledi. Sakine’nin Norveç’te sığınma hakkı verilen avukatı Muhammed Mustafa ise, televizyon programının istihbarat servislerince kontrol edildiğini söyledi."

Bu çağda böyle ceza barbarlık...çağdışı..geri kafalılık...

ee bu çağda kasıtlı adam öldürmek nedir? zina yaptığı kişi ile anlaşıp kocasını öldürmek nedir? çağdaşlıkmı? hmmm? hadi söyleyiniz...nedir?
    ilk haberi okuyunca "ah..vah...kadıncağın bu yaşta asılacak...inşallah aracılar ipten alır" diye içimizden geçiriyoruz...(bende böyle düşünmüştüm...) ama mesele yi irdeleyince öldürüleninde (mazlumun) hakkını vermek lazım... madem istemiyorsun boşan...madem aldatıcaksın boşan...öldürmenin alemi ne? bence...
    selametle...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri