Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Mesut Özil Alman Kanalý ZDF’ye hangi açýklamalarý yaptý. Her þey Mesut Özil'in, Fatih Terim tarafýndan Milli Takýma davetiyle baþladý. Mesut Özil Türk milli takýmýna gelmeyince Türk basýný tarafýndan acýmasýzca eleþtirildi.
Mesut Özil Türkiye Milli Takýmý'nýn davetini kabul etmeyince ülke medyasýndan bir kýsým, Mesut Özil hakkýnda aðýr ithamlarda bulundu. Tam da bu dönemde Özil, oynadýðý Werder Bremen adýna Alman ZDF televizyonunu tarafýndan konuk edilmiþ ve kendisine bu konuya açýklýk getirecek bir soru sorulmuþtu:
"Bir Türk olarak attýðýnýz golden dolayý sevinçli misiniz?"
Sunucunun sorusuna soðukkanlýlýkla yanýtlayan Mesut Özil,"Hayýr aslen Türk deðilim, Kürdüm ve Kürtlüðümle gurur duyuyorum" demiþti.
Mesut Özil'in bu sözlerinden sonra Türkiye'de de tartýþma gizliden gizliye alevlendi. Özil'in Dünya Kupasý'nda gösterdiði performanstan sonra söz konusu tartýþma hýz kazanarak devam etti. Özellikle Türkiye kamuoyunun konuya ilgisi þaþýrtýcý bir boyuttaydý.
Buna karþýn bazý Alman yayýn organlarýnda, Özil'in Kürt kimliðini vurguladýðý için Almanya'daki Türklerin tepkisini çektiði ifade edildiði iddia edilmiþti.
Tartýþmalar devam ederken Mesut Özil, Federe Kürdistan Futbol Birliði Baþkaný Sefin Kanebi tarafýndan Federe Kürdistan Bölgesi'ne davet edilince söz konusu tartýþma yeni bir boyut kazanmýþtý. Sefin Kanebi'nin açýklamasýnda, Mesut Özil'in Diyarbakýrlý bir Kürt olduðu hatýrlatýlarak, kendisine bir davetiye gönderildiði ve Kürdistan Bölgesi'ne davet edildiði duyurulmuþtu. Buna karþýn "Mesut" isminin de Mesut Barzani'den esinlenerek Özil'e verildiði iddiasý dillendiriliyordu.
Öte yandan Mesut Özil'in 8 Þubat 2009 tarihinde Anadolu Ajansý'na verdiði demeçte, kendisinin ve ailesinin her zaman Türk kalacaklarýný ifade ettiði iddia edilmiþ, Özil'in aðzýndan þu sözlere yer verilmiþti:
“Ben Türküm ve öyle kalacaðým. Ama Almanya milli takýmýnda kendimi iyi hissediyorum!”
Bu sözler basýnda geniþ yer almýþtý.
BABA ÖZÝL: KÖKENÝMÝZÝ ÝNKAR ETMEDÝK
Tartýþmanýn nasýl alevlendiði ise Hürriyet gazetesinin bugünkü sayýsýnda futbolcunun babasýna kimliðine dair sorduðu soruydu. Hürriyet'in haberine göre, Mesut’un Real Madrid formasý giyecek olan ilk Türk olduðunun altýný çizen baba Özil, “Mesut'un Alman milli formasýný giymesi baþka bir þey, kökenin Türk olmasý çok ayrý bir þey. Ýnsanlarýmýzýn bunu ayýrt etmesini istiyoruz. Ne bizler ne de Mesut hiçbir zaman kökenimizi inkar etmedik. Tam tersine bundan onur ve gurur duyduk, duyacaðýz da. Nasýl Dünya Kupasý’nda insanýmýz Mesut’tan dualarýný eksik etmediyse, Real Madrid’de de oynarken de dualarýný eksik etmesin. Mesut’un baþarýsý için Türk milletinin dualarýna fazlasý ile ihtiyacýmýz var” dedi.
MESUT NE DÝYOR?
Özil tartýþmasý þimdilik belirsizlikle devam ediyor. Kürt cephesi Özil'in Kürt olduðu iddiasýný sürdürürken, Türk medyasý ýsrarla Özil'in Türk kökenli olduðunu vurguluyor.
Mesut Özil'in konu olduðu haberlere yapýlan yorumlarda, futbolseverler ve halk arasýnda devam eden tartýþmada asýl konuþmasý gereken Özil'in susmasý ise dikkat çekici.
gazeteport

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri