Ýftarda eþi ‘yemek yok’ deyince kendini astý
DÝYARBAKIR’ýn Silvan Ýlçesi’nde seyyar satýcýlýk yapan evli ve 4 çocuk babasý 40 yaþýndaki Hacý Oruç, iftar açmak için geldiði evinde eþinin, “Yemek yapacak bir þey yoktu, yemek yok” demesi üzerine bunalýma girip, evin bir odasýnda kendini asarak canýna kýydý.
Silvan’de geçimini el arabasýyla sebze ve meyve satarak saðlayan ve 2 odalý tek katlý evde ailesiyle yaþayan Hacý Oruç, 3 gün önce iftar vakti evine geldi. Eþi Edibe Oruç’a ne yemek yaptýðýný soran Oruç, “Yemek yapacak birþey yoktu. Yemek yok” yanýtýný alýnca üzülerek, evin bir odasýna çekilip, kendisini tavana astý.
Þüphelenip odaya giren Edibe Oruç, eþini ipte asýlý tavanda sallandýðýný görünce hemen müdahale etit ve ipi keserek onu indirdi. Hacý Oruç, yakýnlarý tarafýndan kaldýrýldýðý Diyarbakýr Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yoðun bakýmda tedaviye alýndý ancak yapýlan tüm müdahaleye raðmen dün akþam yaþamýný yitirdi.
ÖNCE ÇOCUKLARINA SARILIP AÐLAMIÞ
Eþinin intihar etmesinin ardýndan 4 çocuðuyla ortada kalan 37 yaþýndaki Edibe Oruç, büyük üzüntü yaþadý. Kürtçe konuþan Edibe Oruç, eþinin son günlerde para kazanamadýðý için eve yiyecek alamadýðýný söyledi.
Eþinin 3 gün önce iftar saatinde eve geldiðini aðlayarak anlatan Edibe Oruç þöyle dedi:
“Ýftar saatinde eþim eve geldi. Yemek yapacak hiç bir þey yoktu evde. Aç aç bekliyorduk. Eþim ne yemek yaptýðýmý sordu. Ben de ‘yemek yapacak bir þey yoktu, yemek yok’ dedim. Bunun üzerine çocuklara sarýlýp bir süre aðladý. Çok üzüldüðünü anlamýþtým. Sonra da arka odaya geçti. Ben de fazla üzmemek için yanýna gitmedim. Ama odadan ses gelmeyince merak edip gidip baktým. Eþim kendini iple tavana asmýþtý.”.
Hacý Oruç'un cenazesi, Silvan’ýn Karabehlülbey Mezarlýðý’nda topraða verildi. 11 yýllýk evli 4 çocuk babasý Hacý Oruç’un ölümüyle ilgili savcýlýk soruþturma baþlattý.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri