REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Dikkat, zehirlenmeyin!

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Dikkat, zehirlenmeyin!

    Acıbadem Labvital Gıda Kontrol Laboratuvarı Mesul Müdürü Veteriner Hekim Işıl Selmin Ünsal, yaz aylarında aşırı sıcaklar ve rutubet nedeniyle hızla bozulan gıdaların, zehirlenmeye varan pek çok sağlık sorununa yol açtığını söyledi.

    Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, aşırı sıcağın etkisiyle gıdaların, uygun koşullarda hazırlanmadıkları ve saklanmadıkları zaman, zararlı mikropların hızla çoğalmaları nedeniyle yaz aylarında çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşma riskini artırdığını ifade etti. Ünsal, “Yaz aylarında gıda güvenliğine dikkat edilmediği takdirde en sık ‘gıda zehirlenmeleri’ olmak üzere ishal, sindirim sistemi bozuklukları ve soğuk algınlığı belirtileri gibi çeşitli sorunlarla karşılaşılıyor. Aslında basit kurallara uyarak gıda zehirlenmelerinin önüne geçmek ya da bu riskleri en aza indirmek mümkün” dedi.

    Acıbadem Labvital Gıda Kontrol Laboratuvarı Mesul Müdürü Veteriner Hekim Ünsal, sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için gıda güvenliğinin evlerde nasıl sağlanması gerektiğini anlattı. Ünsal, gıdaların güvenli tüketilmesi için 17 öneride bulundu:
    Acıbadem Labvital Gıda Kontrol Laboratuvarı Mesul Müdürü Veteriner Hekim Işıl Selmin Ünsal, yaz aylarında aşırı sıcaklar ve rutubet nedeniyle hızla bozulan gıdaların, zehirlenmeye varan pek çok sağlık sorununa yol açtığını söyledi.

    Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, aşırı sıcağın etkisiyle gıdaların, uygun koşullarda hazırlanmadıkları ve saklanmadıkları zaman, zararlı mikropların hızla çoğalmaları nedeniyle yaz aylarında çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşma riskini artırdığını ifade etti. Ünsal, “Yaz aylarında gıda güvenliğine dikkat edilmediği takdirde en sık ‘gıda zehirlenmeleri’ olmak üzere ishal, sindirim sistemi bozuklukları ve soğuk algınlığı belirtileri gibi çeşitli sorunlarla karşılaşılıyor. Aslında basit kurallara uyarak gıda zehirlenmelerinin önüne geçmek ya da bu riskleri en aza indirmek mümkün” dedi.

    Acıbadem Labvital Gıda Kontrol Laboratuvarı Mesul Müdürü Veteriner Hekim Ünsal, sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için gıda güvenliğinin evlerde nasıl sağlanması gerektiğini anlattı. Ünsal, gıdaların güvenli tüketilmesi için 17 öneride bulundu:

    Etiket bilgilerine bakın,son kullanma tarihine bakım,Ambalajı bozulmuş ürünler almayın,Açıkta satılan besinleri almayın,yiyeceklerş kapalı kaplarda muhafaza edin,derin dondurucuda gıdaları en fazla 6 ay saklayın

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Paylaşım için teşekkürler.Bu sene çok lutubet var

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    tşkler değerli bilgiler için

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bilgilendirme için teşekkürler...
    Bana Ümit Bağlama Ben Toprağa Sözlüyüm....

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    gölgede 46 derece sıcaklıkta ne-ne kadar dayanır???

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •