BENİ DE DİNLEDİLER: İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan randevu aldım. İstihbarat Dairesi’nin kanunsuz dinleme yaptığını hatta yalnızca beni değil birçok kişiyi dinlediğini, özellikle emniyet ve İçişleri Bakanlığı yöneticilerini isim vererek dinlediklerini söyledim.
BAŞBAKAN HAREKETE GEÇMEDİ: Başbakan’ın Başdanışmanı’na olayı anlattım. Cemaatin nerelere kadar sızdığını, ülkenin güvenliğini ve insanların özgürlüklerinin tehlikede olduğunu anlatmaya çalıştım. Zaman geçmesine rağmen hareket görmeyince bu kitabın bir an önce yazılması gerektiğine inanıp yazmaya karar verdim.
KİM YÖNETİYOR?: Manzara korkunç; devlet adamları devleti yönetmiyor, Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı haklı olduğunu bildiği kişiyi, doğruluğundan emin olduğu davayı savunamıyor.
EMNİYET’TE CEMAATİN SUÇ ALETLERİ VAR: Şimdi açıkça adres veriyorum, hukuksuz dinleme ve izlemeler var, bunları dilekçemde belirttim. İstihbarat Dairesi’nde cemaatin özel cihazları, elde ettikleri her türlü kanunsuz dinleme materyalleri mevcut, buralar neden aranmaz? Kozmik odanın aranmasında kimliği belli olmayan bir ihbarcı vardı, burada açıkça ihbar ediyorum. İstihbarat Daire Başkanlığı’nda arama yapılsa, demirbaşa kayıtlı olmayan cemaatin kendine ait özel dinleme ve izleme aletleri bulunacağından hiç tereddüdüm yoktur.

DEVLET ELE GEÇİRİLMİŞ: Devlet bir örgütün elemanlarınca ele geçirilmiş. Olay bir örgütün, cemaatin devlet içerisindeki elemanları vasıtasıyla yürüttüğü örgütsel bir faaliyettir, karşımızdaki kişiler polis, hâkim ve savcı değil, örgütün-cemaatin elemanlarıdır.
ERGENEKON’UN VARLIĞI ŞÜPHELİ: Ergenekon’un varlığı konusunda yazılı belge, örgütsel faaliyet sayılabilecek bazı ilişkiler varsa da eylemleri konusunda hiçbir ciddi emare yoktur.

DANIŞTAY-ERGENEKON BAĞI YOK: Danıştay olayında faillerin Ergenekon’la ilişkilendirilmesini Ahmet ve Şammaz (Demirtaş) yani İstanbul İstihbarat Şubesi desteklememiştir. Bunun yanlış olduğunu, eldeki delillerle böyle bir bağlantının kurulamayacağını, aksine Alparslan Arslan’ın eylemden önce ve sonra Şeyh Salih Kunter ile irtibat kurduğunu savunmuşlardır.
‘Bekliyordum’
Avcı bu konuda sorulara dün “Soruşturma açılabileceğini tahmin ediyordum, bunu bekliyordum” yanıtını verdi. Avcı, kitapta yazdıklarının çoğunun birebir yaşadığını ve belgelere dayandığını söyledi. Avcı, “Hesap veremeyeceğim bir şey yok. Belge olmadan söylediğim bir şey de yok. Hepsi belgeli, yaşanmış olaylar. Kitabın yayımlanmasından sonra başıma değişik şeylerin gelebileceğini tahmin edebiliyorum” dedi.

bu cemaatin ele geçirmediği kurumlar(anayasa mahkemesi,HSYK) referandumdan evet çıktığı vakit ellerine geçeceğine inanıyorum.bunların işleri güçleri bizans oyunları yapmak;milleti birbirine kırdırmak.ALLAH bizleri bu münafıklardan korusun.