Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arasý

Konu: Ben Türk deðilim Kürdüm

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ben Türk deðilim Kürdüm

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Mesut Özil Alman Kanalý ZDF’ye hangi açýklamalarý yaptý. Her þey Mesut Özil'in, Fatih Terim tarafýndan Milli Takýma davetiyle baþladý. Mesut Özil Türk milli takýmýna gelmeyince Türk basýný tarafýndan acýmasýzca eleþtirildi.

Mesut Özil Türkiye Milli Takýmý'nýn davetini kabul etmeyince ülke medyasýndan bir kýsým, Mesut Özil hakkýnda aðýr ithamlarda bulundu. Tam da bu dönemde Özil, oynadýðý Werder Bremen adýna Alman ZDF televizyonunu tarafýndan konuk edilmiþ ve kendisine bu konuya açýklýk getirecek bir soru sorulmuþtu:

"Bir Türk olarak attýðýnýz golden dolayý sevinçli misiniz?"

Sunucunun sorusuna soðukkanlýlýkla yanýtlayan Mesut Özil,"Hayýr aslen Türk deðilim, Kürdüm ve Kürtlüðümle gurur duyuyorum" demiþti.

Mesut Özil'in bu sözlerinden sonra Türkiye'de de tartýþma gizliden gizliye alevlendi. Özil'in Dünya Kupasý'nda gösterdiði performanstan sonra söz konusu tartýþma hýz kazanarak devam etti. Özellikle Türkiye kamuoyunun konuya ilgisi þaþýrtýcý bir boyuttaydý.

Buna karþýn bazý Alman yayýn organlarýnda, Özil'in Kürt kimliðini vurguladýðý için Almanya'daki Türklerin tepkisini çektiði ifade edildiði iddia edilmiþti.

Tartýþmalar devam ederken Mesut Özil, Federe Kürdistan Futbol Birliði Baþkaný Sefin Kanebi tarafýndan Federe Kürdistan Bölgesi'ne davet edilince söz konusu tartýþma yeni bir boyut kazanmýþtý. Sefin Kanebi'nin açýklamasýnda, Mesut Özil'in Diyarbakýrlý bir Kürt olduðu hatýrlatýlarak, kendisine bir davetiye gönderildiði ve Kürdistan Bölgesi'ne davet edildiði duyurulmuþtu. Buna karþýn "Mesut" isminin de Mesut Barzani'den esinlenerek Özil'e verildiði iddiasý dillendiriliyordu.

Öte yandan Mesut Özil'in 8 Þubat 2009 tarihinde Anadolu Ajansý'na verdiði demeçte, kendisinin ve ailesinin her zaman Türk kalacaklarýný ifade ettiði iddia edilmiþ, Özil'in aðzýndan þu sözlere yer verilmiþti:

“Ben Türküm ve öyle kalacaðým. Ama Almanya milli takýmýnda kendimi iyi hissediyorum!”

Bu sözler basýnda geniþ yer almýþtý.

BABA ÖZÝL: KÖKENÝMÝZÝ ÝNKAR ETMEDÝK

Tartýþmanýn nasýl alevlendiði ise Hürriyet gazetesinin bugünkü sayýsýnda futbolcunun babasýna kimliðine dair sorduðu soruydu. Hürriyet'in haberine göre, Mesut’un Real Madrid formasý giyecek olan ilk Türk olduðunun altýný çizen baba Özil, “Mesut'un Alman milli formasýný giymesi baþka bir þey, kökenin Türk olmasý çok ayrý bir þey. Ýnsanlarýmýzýn bunu ayýrt etmesini istiyoruz. Ne bizler ne de Mesut hiçbir zaman kökenimizi inkar etmedik. Tam tersine bundan onur ve gurur duyduk, duyacaðýz da. Nasýl Dünya Kupasý’nda insanýmýz Mesut’tan dualarýný eksik etmediyse, Real Madrid’de de oynarken de dualarýný eksik etmesin. Mesut’un baþarýsý için Türk milletinin dualarýna fazlasý ile ihtiyacýmýz var” dedi.

MESUT NE DÝYOR?

Özil tartýþmasý þimdilik belirsizlikle devam ediyor. Kürt cephesi Özil'in Kürt olduðu iddiasýný sürdürürken, Türk medyasý ýsrarla Özil'in Türk kökenli olduðunu vurguluyor.

Mesut Özil'in konu olduðu haberlere yapýlan yorumlarda, futbolseverler ve halk arasýnda devam eden tartýþmada asýl konuþmasý gereken Özil'in susmasý ise dikkat çekici.

gazeteport

Kullanýcý Bilgi Menüsü

.......
    Konu MUTAF tarafýndan (18-08-2010 Saat 22:10 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: forumda bi daha küfürlü msj yazmayýn...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

iyi milli takýmýn formasýný giymemiþsin.bu formayý giymek bir þereftir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý nurettin01 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    iyi milli takýmýn formasýný giymemiþsin.bu formayý giymek bir þereftir.
    Katýlýyorum.Ama onun terciði.Reportajta ýrk ayýrmasý büyük bir hata.Basýna bunu göstermek yanlýþ.
    Konu NeRoMaN tarafýndan (18-08-2010 Saat 20:50 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu tarz röpartajlara fazla itibar etmeyin.
    mesutu tvde canlý olarak duymadan,sadece yazýlý olar bu tarz þeylere inanmýyorum.
    Ama adam Almanya milli takýmýný tercih etti diyede vatan hayini olarak görmem.Bence kendi mantýðýna göre hareket etmiþ,þimdide real madrid gibi bir klubun futbolcusu olmuþtur.
    Kendisi inþallah daha iyi konumlara gelecektir. Öte yandan kürt olsada neyi dðeiþtirirki.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ben inanmýyorum.ayrýva kürt kimliði denen þey neymiþ bir anlaþýlsýn.öyle konuþulsun.bir olay anlatayým."ben okurken,bir tanesi eyyübilerin kürt devleti olduðunu selahattin eyyübininde kürt olduðunu söylemiþti,arkadaþýmda ona doðrudur,zaten Atatürk te selanik kürdüymüþ diye latifeli bir cevap verince susmuþ,cevap verememiþti,sözde terör bitsin deniyor,ama basýn ayrýlýk tohumlarý saçýyor,asparagas ve provakatif böyle haberlerle,adam türklüðünü býrakmadý sadece geleceði için almanyayý seçti bizde olsa ya nuri þahin ya mustafa izzet gibi olur,r.madridide rüyasýnda görürdü.birde bu kürtçülük oynayanlarýn temeli ermenidir,ermenicilik oynayamadýklarý için açýktan, adýna kürtçülük dyorlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

þimdide bumu cýktý inanmayýn böyle þeylere lütfennnnnnnnnnnn

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bencede itibar edimemeli. milletimizi birbirinden nefret etmek için tuzak provokatif olduðunu düþünüyorum..
    düne kadar böyle bir sýkýntýmýz yoktu.
    þuda var beðenmeyeni zorla tutmuyoruz kapýlar açýk ardýna kadar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri