Referandum gezilerini sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'la girdiği "soy" tartışmasını dün Burdur'da sürdürdü. Kılıçdaroğlu "Merhaba Hitler. Bundan sonra kendisine böyle hitap edeceğiz. Alsın eline pergel, kafamızın ölçüsünü alsın" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine Isparta Meydanı'ndan "Memur Kemal Efendi" diye seslenen Başbakan Erdoğan'a aynı meydanda, "Recep Bey Isparta'ya geldiğinde gül suyu sıkılmıştı kendisine. Şimdi Recep Bey'i gül suyu ile uğurlamanın zamanı geldi" sözleriyle karşılık verdi. Kılıçdaroğlu Isparta'nın ardından geldiği Burdur'da da Erdoğan'ın başlattığı "boy-soy" tartışmasını, "Merhaba Hitler. Bundan sonra kendisine böyle hitap edeceğiz. Alsın eline pergel, kafamızın ölçüsünü alsın" sözleriyle sürdürdü.
Kılıçdaroğlu, dün şu mesajları verdi:
Hayırlı ramazanlar diyemiyorlar
"İşte Memur Kemal Efendi burada. Memurluğuyla gurur duyan biri olarak huzurunuzda. Yolsuzluk yapanlardan, kul hakkı yiyenlerden hesap soralım. Anayasa değişikliğine 'evet' derseniz Recep Bey, 'hayır' derseniz demokrasi, Türkiye kurtulur. Isparta AKP'yi ve Recep Bey'i perişan etmek zorundadır. Bunlar her konuşmalarında 'Hayırlara vesile olsun' derlerdi. Şimdi dut yemiş bülbül gibiler. 'Hayırlara vesile olsun' demiyorlar. Ramazandayız. 'Hayırlı Ramazanlar' bile demiyorlar.
Ayet, kitap bilmezsin
Biz tüm büyüklerimize karşı saygılıyız. Ancak Recep Bey, sen İsmet İnönü gibi birinin arkasından nasıl konuşursun? Ayet bilmezsin, kitap bilmezsin, tarih bilmezsin. Yalanlarla insanlara nasıl hakaret edersin. Bunları Ramazan ayında yapan Recep Bey'in, gerçek yüzünü görün diye söylüyorum. Cenaze namazında imam 'Merhumu nasıl biliyorsunuz' diye sorar. Ve biz de 'İyi biliriz' deriz. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun. Hayatını kaybetmiş kişiler hakkında böyle konuşan Recep Bey'e cevabınızı verin.
Eğer yiğitse sözünü tutsun
Bir adam yiğitse verdiği sözün arkasında durur, dokunulmazlığı kaldırır. Ben de o zaman adama 'Bravo' derim. Halka yalan söyleyen siyasetçinin arkasında da hiçbir Ispartalı durmamalıdır. Ona dersini vermelidir.
Demirel'e uzun ömürler
Tarih boyunca önemli devlet adamları yetiştirdiniz. Bunlardan biri de Süleyman Demirel'dir. Onu anmadan kendimi alamıyorum. Isparta'ya büyük hizmetlerde bulunmuştur. Allah'tan kendisine sağlıklı, uzun ömürler diliyorum."
Belki özür dilerler
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Han Tepe baskınıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama üzerine, "Bakalım iddia sahipleri ne diyecekler? Belki özür dilerler" demekle yetindi.
Delikanlı alnından öpülür
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, miting yapmak için geldiği Isparta'da partililerle buluşurken, gazetecilerin gündemdeki sorularını da yanıtladı. Partililerle yapılan toplantı açılışı öncesi kürsüye gelen Şerafettin Yavuz, "Delikanlılar alınlarından öpülür" diyerek Kılıçdaroğlu'nu alnından öptü.

Teşekkur:

Yer imleri