'Güçlü ordu güçlü Türkiye’ sloganýný, yanlýþ basan 4 personelin yeri deðiþtirildi.
Genelkurmay Baþkaný Org. Ýlker Baþbuð’un göreve gelmesinden sonra hazýrlattýðý “Güçlü ordu güçlü Türkiye” sloganýný, “Güçlü Türkiye güçlü ordu” olarak afiþe basan 4 personelin jet hýzýyla tayini çýktý. Söz konusu afiþ TSK web sitesinde kýsa süre kaldýktan sonra süratle kaldýrýlmýþ, ancak olaya Baþbuð sert tepki göstermiþti.
TSK Foto Film Merkezi Komutaný Muhabere Albay Tayfun Çayaðzý’nýn da arasýnda bulunduðu 4 personel tayin dönemleri gelmemesine karþýn buradaki görevlerinden alýnarak baþka yerlere atandýlar. Bu 4 kiþi hakkýnda idari tahkikat yapýldýðý da öðrenildi.
‘Veremeyeceðim hesap yok’
Afiþle ilgili olarak basýnda “Genelkurmay geri adým attý” þeklinde yorumlar yer almýþtý. Baþbuð, bunun üzerine þu deðerlendirmeyi yapmýþtý: “Genelkurmay Baþkanlýðý dönemim için konuþuyorum. Ýlk görevi aldýðým gün 27 Aðustos.
O günden bugüne kadar ne söylediysem, ne yaptýysam arkasýndayým, kelimesi, virgülüyle. Veremeyeceðim hiçbir hesap da yok. Kimse beni baþkalarýyla karýþtýrmasýn. Dün bunu söylüyor, bugün bunu söylüyor... kesinlikle, dün ne söylediysem bugün aynen arkasýndayým. Bazen üzülüyorum, efendim biz bu sloganý geçen sene kullandýk. 30 Aðustos ‘Güçlü ordu güçlü Türkiye’. Bunu benim deðiþtirebileceðimi düþünenler, düþünebilenler, hayal edebilenler ne beni tanýyor, ne Silahlý Kuvvetler’i tanýyor. Öyle bir þey söz konusu deðil. Onu da söylemiþ olayým. Ha ben tekrar þunu diyorum, ben bu görevde ne söylediysem, ne yaptýysam hepsinin arkasýndayým.”

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri