Þanlýurfalý tarým iþçisinin oðlu Bakýr Ay, tarla çapalarken çok çalýþýp Ýstanbul Üniversitesi'ni kazandý. Ama üniversiteye gidemiyor. Sebep, fakirlik. Bakýr “N'olur beni okutun” diye aðlýyor
Adý, Bakýr Ay. 18 yaþýnda. Þanlýurfa’nýn Konuklu beldesinde yaþýyor. 5 çocuklu bir ailenin en büyük oðlu. Ailece tarým iþçiliði yapýyorlar. Baþkalarýnýn tarlalarýnda çalýþýp üç beþ kuruþ kazanýyorlar. Bakýr liseyi evlerine 8 kilometre uzaktaki Kýsas beldesine yürüyerek gidip gelip okudu. Kýsas Lisesi’nin son sýnýfýnda girdiði bir sýnavda baþarýlý olunca, bir dershaneye ‘yarý burslu’ olarak gitme hakký kazandý. Dershanenin kalan parasýný da lisedeki öðretmenleri ödedi. Bakýr, Kýsas Lisesi’ni birincilikle bitirdi.

Çalýþkan gencin feryadý

Genç ilk kez girdiði üniversite sýnavýnda da Türkçe - Matematik alanýnda 497 puan aldý. Yaptýðý tercih sonunda Ýstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danýþmanlýk Bölümü’nü kazandý. Ama Bakýr üniversiteye gidemeyecek. Çünkü ailenin oðullarýný Ýstanbul’da okutacak gücü yok. Þu sýralarda tarým iþçisi olarak baþkalarýnýn tarlalarýnda çalýþmaya devam eden Bakýr feryat etti: Hayýrseverler n’olur beni okutsun. Bir an önce meslek sahibi olup kardeþlerimi okutmak istiyorum.