Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

KPSS’de eþiyle beraber 120 net yaptýðý için kopya çektiði iddia edilen Kayseri Özel Yelkenoðlu Lisesi Müdür Yardýmcýsý Bahadýr Yolaçan, kopya çektikleri iddialarýný yalanlayarak, “Millet gocunuyor. ÖSYM Baþkaný Ünal Yarýmaðan’ýn ‘söylentiler mutsuz insanlarýn feryadý’ açýklamasýna uyuyor” dedi

2010 KPSS’de birçok çiftin Eðitim Bilimleri bölümünden 120 net yapmasý toplu kopya þüphesine neden oldu. Sýnavla ilgili yaþanan þaibeler, aylarca hazýrlýk yapan ancak hiç beklemedikleri sonuçlarý alan adaylarý isyan ettirdi. Sýnavda kopya çektikleri iddia edilenler ise suskunluða büründü.

Baþsavcýlýk KPSS hakkýnda soruþturma baþlattý
VATAN, 2010 KPSS’de eþiyle beraber kopya çektiði iddia edilen Kayseri Özel Yelkenoðlu Lisesi Müdür Yardýmcýsý Bahadýr Yolaçan’a ulaþtý. Çalýþtýðý iþyerini belirtmekten kaçýnan Yolaçan, önce isminin nüfusa kayýtlý olduðu gibi Zekai olduðunu belirti. Ancak daha sonra yazacaklarýmýzý görmek istediðini belirterek metnin bir kopyasýný Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. adlý adresine gönderilmesini istedi. Sorularýmýz üzerine ‘Bahadýr’ isminin göbek adý olduðunu söyleyen Yolaçan’ýn, ait Kayseri Özel Yelkenoðlu Lisesi’nde müdür yardýmcýsý olduðunu öðrendik.

"BAÞARILI OLDUK ÇÜNKÜ SORULAR ÇOK KOLAYDI"

Eþi Reyhan Yolaçan ile beraber kopya çekmediklerini ve çalýþarak bu sonucu elde ettiklerini kaydeden Bahadýr Yolaçan þunlarý söyledi, “Ben zaten Selçuk Üniversitesi’nde Psikolojik Danýþmanlýk ve Rehberlik üzerine yüksek lisans yapýyorum. 38 yaþýndayým. Daha önce 2 yýl Samsun 19 Mayýs Üniversitesi Coðrafya Öðretmenliði’ni okudum ve býraktým. Ardýndan Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatý bölümünü 12. olarak bitirdim. Eþim de tarih öðretmeni. Hayatýmda ilk defa KPSS’ye girmeye niyet ettim ve girdim. Bundan öte bir þey yok. Eþimi de teþvik ettim o da girdi. Kendisini dershaneye kaydettirmiþtim. 1 yýl boyunca akþam saat 18 ve 21 arasý KPSS’ye çalýþtý. Ben de sýnava hazýrlýk sýnavlarýndan çalýþýyordum. Sýnavda baþarýlý olduk çünkü sorular da kolaydý. Millet gocunuyor. Bu da ÖSYM Baþkaný Ünal Yarýmaðan’ýn ‘söylentiler mutsuz ve baþarýsýz insanlarýn feryadý’ açýklamasýna uyuyor. Ben MEB’e baþvurmayý düþünmüyordum. Çünkü özel sektörde daha fazla kazanýyorum. Ama kýskananlara karþý eþimle birlikte MEB’e baþvurup daha az maaþla öðretmen olmaya çalýþacaðým. Ayrýca ismimizi ve kimlik numaralarýmýzý kim ortaya attýysa onlarýn tespit edilmesi için Kayseri Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’na baþvuracaðým. Öte yandan bence bütün bu kopya söylentilerinin nedeni, bazý kurum ve yayýnevlerine antipati yaratmak ve yayýnlarýnýn satýlmasýný engellemektir.”

ÞÝKAYETÝ YAPAN KÝÞÝ: "ÖLÜMLE TEHDÝT EDÝLDÝM"

Öte yandan KPSS’de kopya iddialarýný ortaya çýkararak, bazý internet sitelerinde kopya çektikleri belirtilen kiþilerin kimlik numaralarý ve sýnav sonuçlarýný açýklayan kiþi de facebook’ta farklý bir nickname ile ortaya çýktý.

“Elimdeki belgeleri yayýnladýðým kiþisel profilim, ‘KPSS hýrsýzlýðý’ adý altýnda açtýðým ve þu an herkesin malum bildiði o sonuç ekranlarýný paylaþtýðým albümler bir bir kapatýlmýþtýr” diyen bu kiþi þu açýklamalarda bulundu, “Ýddialarým yüzünden karakola ifade vermeye gittim. Tüm facebook gruplarým, kiþisel profilim facebook’a Nurcularýn yaptýðý þikayetler sonrasý silindi. Eklediðim KPSS hýrsýzlýðý adlý resim albümlerim silindi. Elif Yýldýrým’ýn kardeþi tarafýndan ölümle tehdit edildim. Elimdeki belgeler Ankarada’ki bir savcý tarafýndan benden istendi. Saat 15:00 sularýnda ve kendisine (sýka sýka) teslim edildi. Arkadaþlar benden bu kadar. Ýfade vermekten, delilleri oraya buraya servis etmekten, tehditler almaktan býktým. Benden size destek bu kadar.“