Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: SPLITTER UYDU BÖLÜCÜ hakında

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart SPLITTER UYDU BÖLÜCÜ hakında

bende iki çanak ve 2 recever ve bir tv kartı var. receverlara splitterla bağlantı yaparsam çalışır mı? illaki mekezi sistem mi kurmam gerekiyor gerekiyorsa malzeme listesi verirseniz sevinirim

elimdeki malzemeler
    90 cm ofset çanak 2 adet
    seoul universal lnb 2 adet
    dayzek swich 2 adet
    next super plus cıs 1 adet
    sansui free tv 1adet
    pc için tv kartı 1adet

Kullanıcı Bilgi Menüsü

2 ayrı recever aynı anda SPLITTER UYDU BÖLÜCÜ kullandığın için çalışmaz büyük ihtima çünkü receverlar aynı anda değişik frekansla birbirlerine baskı yapacak ve cuda görüntüyü etkiliyecektir ben bunu yaşadım.2 receverı aynı anda çalıştırmaman gerekir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sat spilitter ,sadece aynı uydu ve aynı polaritedeki yayınları aynı anda farklı recevierlardan izleyebilmek için kullanabillirsin.
    arkadasın dediği gibi 2 farklı receiver bağımsız olarak çalışmaz.bunun için en basit çözüm 2 li veya çoklu lnb olabilir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı airman06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    sat spilitter ,sadece aynı uydu ve aynı polaritedeki yayınları aynı anda farklı recevierlardan izleyebilmek için kullanabillirsin.
    arkadasın dediği gibi 2 farklı receiver bağımsız olarak çalışmaz.bunun için en basit çözüm 2 li veya çoklu lnb olabilir.
    Splitter 5-2500 Mhz arasındaki RF yayınları dağıtmak için kullanılır. Örneğin çatı antenini veya kablo tv'yi 2,4,8 gibi çoğaltmak için. Uydu kullanımı farklıdır. Ustama katılıyorum. Tv kartı dahil 3 receiver olduğuna göre her çanak için 4'lü LNB kullanmanız sorununuzu çözer. Yani malzeme ihtiyacınız 2adet 4'lü LNB ve kablosu...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar merhaba,benim evde merkezi sistem var ayrıca sirus çanağım var merkezi sistemde sirus oladığı için izleyemiyorum merkezi sistemle kendi evimde nasıl birleştirebilirim kendi çanağımı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

s.a. gordonorko kardeş;
    öncelikle 1 adet 4 çıkışlı diseq alman gerek.
    yukardan(santralden) gelen kablo ucunu 1 girişe ve senin sirius'tan gelen ucu 2 girişe takman gerek 3. olarakta diseq'ten ortadaki (receiver) yazan çıkışada
    uydu alıcına kadarki mesafe kadar kablo ile bağlaman gerek. o zaman sorunsuz seyredebilirsin. denedik ve sorunsuz çalıştığını gördük. iyi günler....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

birde, bunutmadan...!
    uydu cihazından lnb1 ve lnb2 diseq ayarlarını tanımlaman gerek. bunu unutma !

Kullanıcı Bilgi Menüsü

çok teşekkür ederim akşama deneyeceğim.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kafamı kurcaladı ve sitemizde buna cevap bulamadım.. Şimdi anladığım kadarı ile splitter farklı zamanlarda izlenebilmek için kullanılıyor (Aynı anda olmadığını belirtmişiz). Ayrıca kablo tak çıkar derdinden de kurtarıyor....

Peki splitter kullanan arkadaşlara sormak isterim... Bu aparat takıldığında sinyal seviyesinde belirgin bi düşüş gözlemleyebildiniz mi? (Ben balkondan ve önümde apartman olduğu için ince hesaplar yapıyorumda)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı realserdar Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Kafamı kurcaladı ve sitemizde buna cevap bulamadım.. Şimdi anladığım kadarı ile splitter farklı zamanlarda izlenebilmek için kullanılıyor (Aynı anda olmadığını belirtmişiz). Ayrıca kablo tak çıkar derdinden de kurtarıyor....

Peki splitter kullanan arkadaşlara sormak isterim... Bu aparat takıldığında sinyal seviyesinde belirgin bi düşüş gözlemleyebildiniz mi? (Ben balkondan ve önümde apartman olduğu için ince hesaplar yapıyorumda)
    çok azda olsa araya bir splitter girdiği için düşme söz konusu olur ama netice itibariyle antenelr iyi sinyal alıyorsa olumsuz etkilenmezsiniz
    No longer just a minute

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri