Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: Sonuçlarla ÖSYM’de oynandý

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Sonuçlarla ÖSYM’de oynandý

KPSS için daha vahim bir iddia

2010 KPSS’den Eðitim Bilimleri bölümünde 120 tam net yapan adaylarýn çoðu dershane veya özel okul öðretmeni çýktý. Bu sonuç skandal bir iddiaya neden oldu. Buna göre ihtiyaç fazlasý öðretmenlerin sýnav sonuçlarý ÖSYM’de deðerlendirilirken netleri yükseltildi.

2010 Kamu Personeli Seçme Sýnavý (KPSS) üzerindeki þaibeler bitmek bilmiyor. Sýnavda Eðitim Bilimleri bölümünden 120 tam net yapan 350 kiþinin birçoðu dershane veya özel okul öðretmeni çýktý. Ortaya çýkan sonuç, skandal bir iddiaya neden oldu. Buna göre bazý özel dershane ve okullarda çalýþan ihtiyaç fazlasý öðretmenlerin, Milli Eðitim Bakanlýðý’na geçmeleri için, sýnavýn deðerlendirme sahfasýnda optik okuyucular ile oynanarak bu kiþilerin netleri yükseltildi.

VATAN, þu ana kadar 120 net yapan üçü çift olan 7 kiþiye ulaþtý. Bu kiþiler; Kayseri Özel Yelkenoðlu Lisesi Müdür Yardýmcýsý Bahadýr Yolaçan ve tarih öðretmeni eþi Reyhan Yolaçan, Sakarya Anafen Dershanesi’nden Matematik Öðretmeni Levent Çelebi ve felsefe öðretmeni eþi Seher Çelebi, Diyarbakýr’dan Matematik öðretmeni Ýdris Çiftçi ve eþi Nil Ýlköðretim Okulu Ýngilizce Öðretmeni Ayþegül Çiftçi ve Kahramanmaraþ Birey Dershanesi’nden Ýngilizce öðretmeni Ýlhan Güler. Hepsi de özel dershanelerde veya okullarda öðretmen olarak çalýþýyor. Kendilerini ilk aradýðýmýzda sorularýmýzý yanýtlamaktan çekindiler. Ancak ýsrarýmýz üzerine sorularýmýza yanýtladýlar.

VATAN, sýnavda 120 net yapan çiftlerden Çelebi’lere ulaþtý. Sakarya’da Anafen dershanesinde matematik öðretmeni olan Levent Çelebi ve yine ayný dershane de felsefe grubu öðretmeni olan eþi Seher Çelebi de sýnavýn Eðitim Bilimleri bölümünden 120 net yaparak tam puan aldýlar. Oysa Levent Çelebi 2009 yýlýnda girdiði KPSS’de ayný bölümden 35 yalnýþ yaparak sýnavda toplam 80 puan almýþtý. Eþi Seher Çelebi ise geçen yýl Eðitim Bilimlerini boþ býrakarak sýnavda toplam 70 puan almýþtý. Bu yýl ise Eðitim Bilimleri bölümünden 120 net yapan Levent Çelebi 99.4 ve eþi Seher Çelebi ise 97.5 puan aldý.

1500 lira harcadým

Sýnavda kopya çekmediðini söyleyen Levent Çelebi, kopya çektikleri idialarýný yalanlayarak þunlarý söyledi, “Söylentiler asýlsýz. Ben ve eþim 5 ayrý kaynaktan KPSS’ye hazýrlandýk. Ýzin günüm de bile ders çalýþtýk. 1500 TL para harcadým çalýþma kitaplarýna. Þimdi de çýkmýþ kopya çektiðimizi iddia ediyorlar. Ýddialar tamamen asýlsýz. Hakkýmýzda çýkan söylentilerle ilgili, bu söylentileri yayan internet sitelerine dava açacaðým.” Öte yandan Eðitim Bilimleri testinde 120 net yapan diðer adaylar da dikkat çekti. Diyarbakýr’dan matematik öðretmeni Ýdris Çiftçi eþi Ýngilizce öðretmeni Ayþegül Çiftçi ile beraber bu kiþiler arasýnda yer aldý. Ayþegül Çiftçi Diyarbakýr’da 3 yýl önce küçük kýz öðrencilerin türbanla okula gitmesiyle tartýþma yaratan Nil Ýlköðretim Okulu’nda çalýþýyor.

Savcýlýk soruþturuyor

Ankara Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, KPSS’de “kopya çekildiði ve sorularýn çalýndýðý” iddialarýyla ilgili soruþturma baþlattý. Ankara Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, iddialarla ilgili olarak soruþturma baþlatýrken Türk-Eðitim Sen de, ÖSYM Baþkaný Prof. Dr. Ünal Yarýmaðan ve Ak Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Milli Eðitim eski Bakaný Hüseyin Çelik hakkýnda suç duyurusunda bulundu. Türk Eðitim Sen Genel Baþkaný Ýsmail Koncuk, “KPSS’nin iptali konuþulurken 30 bin öðretmenin atamasýný nasýl yaparsýnýz? Sýnavda evli 10 çiftin 120 net yaptýðý ortaya çýktý. Uzmanlarýn bile doðruluðu konusunda hemfikir olmadýðý sorularýn bulunduðu bir sýnavda 120’de 120 yapmak tesadüfle açýklanamaz” dedi.

“Dava açacaðýz”

KPSS’de tam puan alan iki memur adayýyla da görüþtük iþte açýklamalarý:

Ýdris Çiftçi, “Þu an çalýþmýyorum. Öðretmenliðe baþlayalý 4 yýl oldu. Matematik öðretmeniyim. Eþim Ayþegül Çiftçi ise ingilizce öðretmeni ve 3 yýldýr öðretmenlik yapýyor. Eþim Özel Nil Ýlköðretim Okulu’nda görev yapýyor. KPSS sýnavýna girdiðimiz doðru. Sýradan bir puan aldýk neden böyle bir sýkýntý oluþtuðunu analayamadýk. Sýnavda kopya çekildiði doðru olabilir fakat bütün eþler kopya çekti diye bir genelleme yapýlmasý çok yalnýþ. Ýnternet sitelerinde adýmýzýn dolaþmasý hiç hoþ deðil. Mahkemeye baþvurmayý düþünüyorum.”

Ýlhan Güler / Birey Dershanesi

“KPSS de yüksek puan elde ettim. Bu doðrudur. Fakat kopya gibi asýlsýz iddalar beni çok üzüyor. Böyle birþeyin olmasý imkansýz. Þu anda Kahramanmaraþ’ta bir dersanede ingilizce öðretmenliði yapmaktayým.“

Çelebi çiftinin 2009 sýnavý baþarýsýz

Seher ve Levent Çelebi çifti 2009 yýlýnda da KPSS sýnavýna girdiklerini söylüyor. Ancak o sýnavda tam puan almak mümkün olmamýþ. Levent Çelebi’nin tam 35 yanlýþý çýkmýþ
    Konu kellebekir tarafýndan (24-08-2010 Saat 10:25 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

oldum olasý bu osymde bir dalgalar döndüðüne inanan biriyim bence gereksiz bir kurum türk gençliðinin , ve öðrencilerinin önündeki en büyük engel ,teklif edilen anayasa paketinde bu kurum niye yok oysa 12 eylül darbecilerinin en büyük eseri, evetci arkadaþlar bunu bir düþünsünler, bu pakkette olsa ben gözümü kýrpmadan evet veriridim , ama malesef , ayný tas ayný hamam

Kullanýcý Bilgi Menüsü

burasý TÜRKÝYE

Kullanýcý Bilgi Menüsü

KPSS tarihinde yok böyle bir ilk 350 kiþi ful çekiyor polis okullarýndada buna benzer idda vardý araþtýrýlmadý þimdi KPSS de ayný olay ama araþtýracak insan yok bu adamlar kime yakýn bir bakýlsa gercekler görüleçek askerin gizli odalarýna girebilen zihniyet bu konuyla neden ilgilenmez cevap verebilen buyursun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri