Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Türkiye'ye özel Hava Durumu Programý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Türkiye'ye özel Hava Durumu Programý

Kendim için yaptýðým bu hava durumu programýný sizlerin de kullanýmýna sunuyorum.

Mevcut hava durumu programlarý hep Amerika'dan data alýyor. Halbuki bizim için Devlet Meteoroloji verileri daha gerçekçi. Çünkü sürekli olarak güncelleniyor. Ayrýca Amerika'dan alýnanlarda tüm þehirler yok. DMI (Devlet Meteoroloji iþleri) sitesinde ise 81 vilayetin tamamý var.

Programý kurmak çok ama çok kolay.
    Ýzlenmesi gereken yol þu:
    Önce nerdeyse tüm gemini2 image'lerde bulunan "Webcam Viewer" plugin'ini kurun.
    Sonra bu plugin'in "webcam.xml" dosyasý yerine benim verdiðim dosyalardan istediðinizi koyun. Hepsi bu kadar.
    Tabii benim verdiðim dosyalardan beðendiðinizin adýný "webcam.xml" yaptýktan sonra atacaksýnýz.
    Örneðin enigma2'de webcam xml dosyasý usr\lib\enigma2\python\Plugins\Extensions\WebcamViewer klasöründe. Diðer image'lerde nerde olduðunu da bu image'i kullanan arkadaþlar yazarsa yeni kuracak olanlarýn iþleri kolaylaþýr.

Gelelim xml dosyalarýnýn iþlevlerine:
    webcam-alfabetik.xml dosyasýnda þehirlerin tümü tek bir sayfada ve alfabetik sýrada yer alýr.
    webcam-plaka.xml dosyasýnda yine þehirlerin tümü tek bir sayfada ama plaka sýrasýna göre yer alýr.
    webcam-bolge.xml dosyasýnda önce 7 coðrafi bölgeden biri seçilir, sonra o bölgede bulunan þehirlerden istenen seçilir.
    webcam.xml dosyasýnda ise tek bir þehir yer alýr. Dosya içinde kendi þehrinizi yazarsanýz, seçme sorunu kalmaz. Tabii þehir ismi ile birlikte sehir= ifadesinden sonraki plaka numarasýný da deðiþtirmelisiniz. Plaka numarasý 1-9 arasý için 01-09 þeklinde iki basamak yazýlmalýdýr.
    Ayrýca xml dosyalarýndan istediðinizi istediðiniz þekilde düzenleyerek deðiþik listeler de elde edebilirsiniz.

Güle güle kullanýn.
    Þenol EKER

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

paylaþým için teþekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri