Bursa'nýn Orhangazi ilçesinde yaþayan 39 yaþýndaki Hülya Bilge'nin dramý, bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten.
Öðretim görevlisi anne ve babasý 2 yaþýndayken öldürülünce yetiþtirme yurduna yerleþtirilen, eþi ve ikiz çocuðunu Marmara Depremi'nde kaybeden ve ikinci eþi ev sahibinin kýzýyla kaçýnca 10 günlük bebeðiyle sokakta kalan ve daha sonra Adana'ya yerleþen Hülya Bilge'nin zorluklar içinde büyüttüðü 9 yaþýndaki kýzýna da bakamadýðý için devlet el koydu.
Tek odalý evde kýzýnýn hasretiyle yaþam mücadele veren talihsiz kadýn, kimsesi olmadýðý için aç periþan yaþýyor.
Bursa'nýn Orhangazi ilçesinden olan 39 yaþýndaki Hülya Bilge'nin dramý, henüz 2 yaþýndayken Hacettepe Üniversitesi'nde öðretim görevlisi olan babasýnýn, annesiyle birlikte bir öðrencisi tarafýndan öldürülmesiyle baþladý. Ablalarý tarafýndan sokaða býrakýlan ve kendisini bulan kiþilerce yuvaya yerleþtirilen Hülya Bilge, 16 yýl boyunca Ankara, Samsun, Van, Elazýð ve Bitlis'teki yurtlarda kaldý.
Bilge, yurttan ayrýldýktan sonra Kenan Þahin ile evlenerek, Yalova'nýn Çýnarcýk ilçesine yerleþti. 2 çocuðu olan Bilge'nin hayatý, 1999 yýlýndaki Marmara Depremi'nde bir kez daha alt üst oldu.
Depremde çöken binanýn enkazýndan 4 gün sonra bir tek kendisi canlý olarak çýkarýlabildi. Depremde eþi Kenan Þahin ile ikiz çocuklarý 1 yaþýndaki Kerem ve Kenan'ý kaybeden Bilge, uzun süre hastanelerde tedavi gördü. 20 ameliyat geçiren, vücudunun birçok yerinde platin bulunan Bilge, temizlikçi olarak çalýþtýðý otelde, parke döþeme iþi yapan Þahin T. ile tanýþarak evlendi.
Hülya Bilge, bir süre sonra eþiyle Ýstanbul Sultanbeyli'ye yerleþti. Ýkinci eþinden de hamile kalan Bilge, 2001 yýlýnda Ayþegül isminde bir kýz çocuðu dünyaya getirdi. Yaþadýklarýnýn üstüne bir de eþinden þiddet görerek 1.5 ay boyunca hastanede yattýðýný iddia eden Bilge'nin, bebeði henüz 10 günlükken eþi ev sahibinin kýzýyla kaçtý. Bunun üzerine ev sahibi tarafýndan evden çýkarýlan Bilge, bebeðiyle sokakta kaldý.
Evden çýkarýldýktan sonra bebeðiyle aylarca Haydarpaþa Gar'ý baþta olmak üzere Eskiþehir ve Ankara garlarýnda yatýp kalkan talihsiz kadýn, 2007 yýlýndan sonra Adana'ya geldi. Bu kentte de parklardaki banklarda yatan Hülya Bilge ile kýzý Ayþegül'le Denizli Mahallesi'ndeki tek odalý eve yerleþti. Kirasýný kaðýt toplayarak ödediði evde yaþama tekrar sarýlan Bilge, kýzý Ayþegül'ü komþularýnýn da yardýmýyla okula yazdýrdý.
2 yýl önce evine giren hýrsýzýn saldýrýsý sonucu sað kolunda çatlak oluþtu, boynu zedelendi. Ambulansla kaldýrýldýðý hastanede kolu ve boynu sargýya alýnarak evine gönderilen kadýn, acý içerisinde kývrandýðý gecelerde komþularýnýn çaðýrdýðý ambulansla defalarca hastaneye kaldýrýldý. Ýðne vurularak evine gönderilen ve kolundan ameliyat olmasý gerektiði söylenen Bilge, ameliyat ve tedavi masrafý olan 4 bin 500 lirayý ödeyecek gücü olmadýðý için ameliyat olamýyor. Bilge, tedavisinin yapýlmasý için devletten ve hayýrseverlerden yardým bekliyor.
Kýzýný kýðýt toplayarak okutmaya çalýþan Bilge'ye hem iyi hem kötü haberin biri de devletten geldi. 2 yýl önce komþularýnýn uyarýsý üzerine Sosyal Hizmetler Ýl Müdürlüðü Hülya Bilge'nin 9 yaþýndaki kýzý Ayþegül'e bakamadýðý gerekçesiyle el koydu. Önceleri Adana'daki çocuk yetiþtirme yurdunda kalan Ayþegül daha sonra Malatya'ya gönderildi. Kýzýný artýk göremez olan Hülya Bilge þimdi gözyaþý döküyor.
Depremde 4 gün enkaz altýnda kaldýðýný, tekrar evlendiði eþi ev sahibinin kýzýyla kaçýnca bebeðiyle sokakta kaldýðýný belirten Bilge, "Aylarca sokaklarda, parklarda, tren garlarýnda yatýp kalktýk. Adana'ya gelince bir hayýrsever bize sahip çýktý, bizi bu eve yerleþtirdi. Felç geçirdim, atlattým. Kalp krizi geçirdim, yoðun bakýmda kaldým. Ayþegül'ün babasý dövdü. 1.5 ay hastanede yattým. Ömrüm hastanelerde geçiyor. Ýðne yapýp býrakýyorlar. Kolumun ameliyatý için 4 bin 500 lira istediler. Benim bu parayý ödeyecek gücüm yok, ilaç alacak gücüm yok" dedi.
En çok ilaçlarýný muhafaza edebileceði bir buzdolabýna ihtiyacý olduðunu söyleyen Hülya Bilge, "Çöp toplayarak geçiniyordum, ama artýk çöp toplayacak gücüm de kalmadý. Benim kaderim annemin ve babamýn öldürülmesiyle baþlamýþ. Hayatým hep gözyaþý ve acýyla geçti" diye konuþtu
Çocuðuna devletin el koyarak yuvaya yerleþtirdiðinin altýný çizen Bilge, "Çocuðumu benden aldýlar. Ben yemiyordum çocuðuma yediriyorum. Neyse çocuðumu yuvaya aldýlar ama Malatya'ya götürdüler. Keþke beni öldürselerdi de çocuðumdan ayýrmasalardý. Beni yavrumdan ayýrdýlar. Yoldan geçen çocuklarý seviyorum. Benim param olmadýðý için Malatya'ya gidemiyorum. Onu 2 yýldýr göremiyorum. Çocuðumu çok özledim. Ne olur onu geri getirsinler. Adana'daki yurda getirsinler. Ben kýzýmý görmek istiyorum" diye gözyaþlarýna boðuldu.
Hülya Bilge tek odalý evinden ev sahibinin çýkartmak istediðini, kendisini tehdit ettiðini belirterek, yetkililerden yardým istedi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri