REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Bayram öncesi konjonktivit uyarısı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Bayram öncesi konjonktivit uyarısı

Salgından etkilenenlerin sayısı 10 bini buldu
    Göz iltihabı olarak bilinen konjonktivit salgını nedeniyle hastaneye müracaat edenlerin sayısı 10 bini buldu. Uzmanlar bulaşıcı olan hastalık nedeniyle bayramda el hijyenine önem verilmesi gerektiği uyarısı yaptı

Göz iltihabı olarak bilinen ve gözlerde kızarıklık, kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren konjonktivit salgını giderek artıyor. Milliyet'in haberine göre, hastalığın İstanbul’da bugüne kadar 10 binden fazla kişiyi etkilemesi üzerine harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşan bayram öncesinde uyulması gereken hijyen kurallarıyla ilgili broşür ve afiş hazırlıyor. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, son bir hafta içinde çeşitli hastanelerden uzmanlarla iki kez bir araya gelerek salgının boyutlarını tartıştı.

Hastalığın insandan insana bulaşması nedeniyle broşürlerde el yıkamanın önemine dikkat çekilerek, “Eller sık sık su ve sabunla yıkanmalı; eller göze dokundurulmamalı ve ovuşturulmamalıdır. Havlular ortak kullanılmamalı, su ve deterjanla yıkanmalı; kağıt havlular tek kullanım sonrası atılmalıdır. Yastık kılıfı, gözlük, makyaj malzemesi, göz damlası veya merhemi ortak kullanılmamalıdır” gibi uyarılara yer verilecek.
    İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serap Gencer, şunları söyledi: “Tokalaşma, bulaşma riskini artırıyor. Önümüz bayram. Bayramda bol bol tokalaşma ve öpüşmeler olacak, bu nedenle el hijyenine dikkat edilmeli.”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

buda neyin nesi diyenler için bir kaç resim..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

resimler için teşekkürler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bilgi için teşekkürler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Resimler ve bilgi için teşekkürler.

Ne biçim hastalıktı canavar gözü gibi yapıyor insanın gözünü.Sarıyer'de çok gördüm.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ne zaman dışarı çıksam. gunde 4 5 kişi görüyorum zombi olmuş.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bundan 20 sene önce kadar bizim buradada aynı salgın olmuştu..bir ailede bir kişide varsa diğerlerine bulaşması cok cabuk oluyor gözün kqapanıyor sbaah kalktıgında gözünü zor acıyorsun..birde en son kıpkırmızı oluyor gözün..deikkatli olmak gerekiyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ben bu hastalıkla 5 yıldır uğraşıyorum,2 gün önce Atatürk hastanesine gittim.Doktor salgın var dedi bende dedimki 5 yıldır zaten bende var bu illet.Verilen bütün alerji ilaçları etki etmedi,uzun süre bir noktaya keskin bir şekilde bakamıyorum.Doktor dalin bebe şampuanı ile sabah akşam gözümü yıkamamı,cayın demi ile ılık bir şekilde pamukla göze pansuman yapmamı söyledi birkaç farklı ilaç yazdı.3 hafta sonra tekrar gel dedi.Eğer geçerse gidip doktoru baş hekime söyleyecem süper bi göz uzmanınız var dicem.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı solent Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ben bu hastalıkla 5 yıldır uğraşıyorum,2 gün önce Atatürk hastanesine gittim.Doktor salgın var dedi bende dedimki 5 yıldır zaten bende var bu illet.Verilen bütün alerji ilaçları etki etmedi,uzun süre bir noktaya keskin bir şekilde bakamıyorum.Doktor dalin bebe şampuanı ile sabah akşam gözümü yıkamamı,cayın demi ile ılık bir şekilde pamukla göze pansuman yapmamı söyledi birkaç farklı ilaç yazdı.3 hafta sonra tekrar gel dedi.Eğer geçerse gidip doktoru baş hekime söyleyecem süper bi göz uzmanınız var dicem.
    geçmiş olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri