Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: Bayram öncesi konjonktivit uyarýsý

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Bayram öncesi konjonktivit uyarýsý

Salgýndan etkilenenlerin sayýsý 10 bini buldu
    Göz iltihabý olarak bilinen konjonktivit salgýný nedeniyle hastaneye müracaat edenlerin sayýsý 10 bini buldu. Uzmanlar bulaþýcý olan hastalýk nedeniyle bayramda el hijyenine önem verilmesi gerektiði uyarýsý yaptý

Göz iltihabý olarak bilinen ve gözlerde kýzarýklýk, kaþýntý gibi belirtilerle kendini gösteren konjonktivit salgýný giderek artýyor. Milliyet'in haberine göre, hastalýðýn Ýstanbul’da bugüne kadar 10 binden fazla kiþiyi etkilemesi üzerine harekete geçen Ýl Saðlýk Müdürlüðü yetkilileri, yaklaþan bayram öncesinde uyulmasý gereken hijyen kurallarýyla ilgili broþür ve afiþ hazýrlýyor. Saðlýk Müdürlüðü yetkilileri, son bir hafta içinde çeþitli hastanelerden uzmanlarla iki kez bir araya gelerek salgýnýn boyutlarýný tartýþtý.

Hastalýðýn insandan insana bulaþmasý nedeniyle broþürlerde el yýkamanýn önemine dikkat çekilerek, “Eller sýk sýk su ve sabunla yýkanmalý; eller göze dokundurulmamalý ve ovuþturulmamalýdýr. Havlular ortak kullanýlmamalý, su ve deterjanla yýkanmalý; kaðýt havlular tek kullaným sonrasý atýlmalýdýr. Yastýk kýlýfý, gözlük, makyaj malzemesi, göz damlasý veya merhemi ortak kullanýlmamalýdýr” gibi uyarýlara yer verilecek.
    Ýl Saðlýk Müdür Yardýmcýsý Dr. Serap Gencer, þunlarý söyledi: “Tokalaþma, bulaþma riskini artýrýyor. Önümüz bayram. Bayramda bol bol tokalaþma ve öpüþmeler olacak, bu nedenle el hijyenine dikkat edilmeli.”

Kullanýcý Bilgi Menüsü

buda neyin nesi diyenler için bir kaç resim..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

resimler için teþekkürler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bilgi için teþekkürler

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Resimler ve bilgi için teþekkürler.

Ne biçim hastalýktý canavar gözü gibi yapýyor insanýn gözünü.Sarýyer'de çok gördüm.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ne zaman dýþarý çýksam. gunde 4 5 kiþi görüyorum zombi olmuþ.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bundan 20 sene önce kadar bizim buradada ayný salgýn olmuþtu..bir ailede bir kiþide varsa diðerlerine bulaþmasý cok cabuk oluyor gözün kqapanýyor sbaah kalktýgýnda gözünü zor acýyorsun..birde en son kýpkýrmýzý oluyor gözün..deikkatli olmak gerekiyor

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ben bu hastalýkla 5 yýldýr uðraþýyorum,2 gün önce Atatürk hastanesine gittim.Doktor salgýn var dedi bende dedimki 5 yýldýr zaten bende var bu illet.Verilen bütün alerji ilaçlarý etki etmedi,uzun süre bir noktaya keskin bir þekilde bakamýyorum.Doktor dalin bebe þampuaný ile sabah akþam gözümü yýkamamý,cayýn demi ile ýlýk bir þekilde pamukla göze pansuman yapmamý söyledi birkaç farklý ilaç yazdý.3 hafta sonra tekrar gel dedi.Eðer geçerse gidip doktoru baþ hekime söyleyecem süper bi göz uzmanýnýz var dicem.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý solent Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Ben bu hastalýkla 5 yýldýr uðraþýyorum,2 gün önce Atatürk hastanesine gittim.Doktor salgýn var dedi bende dedimki 5 yýldýr zaten bende var bu illet.Verilen bütün alerji ilaçlarý etki etmedi,uzun süre bir noktaya keskin bir þekilde bakamýyorum.Doktor dalin bebe þampuaný ile sabah akþam gözümü yýkamamý,cayýn demi ile ýlýk bir þekilde pamukla göze pansuman yapmamý söyledi birkaç farklý ilaç yazdý.3 hafta sonra tekrar gel dedi.Eðer geçerse gidip doktoru baþ hekime söyleyecem süper bi göz uzmanýnýz var dicem.
    geçmiþ olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri