Diplomatým diyerek dolandýrdý
Ýç mimarý diplomat olarak tanýtýp 54 bin Eurosunu çaldýðý iddia edilen Somali uyruklu Oumar S.(39) gözaltýna alýndý.
Ýstanbul’da kanser hastasý iç mimar Sýdýka T.’e kendisini Fransýz diplomat, iþadamý olarak tanýtýp sözde ortak ev almak vaadiyle kandýrarak 54 bin Eurosunu çaldýðý iddia edilen somali uyruklu Oumar S.(39) gözaltýna alýndý.
Türkiye’ye yasadýþý yollarla girdiði tespit edilen Oumar S.’nun cep telefonunda binlerce Euro ile birlikte çekilmiþ fotoðraflar bulundu. Oumar S. ve yanýnda bulunan arkadaþý sýnýrdýþý edilmek üzere Yabancýlar Þube Müdürlüðü'ne teslim edildi. Oumar, iddialarý kabul etmedi.
Asayiþ Þube Müdürlüðüne 24 Haziran'da baþvuran Sýdýka T., kendisini Fransýz diplomat olarak tanýtan bir kiþi tarafýndan 54 bin Eurosunun çalýndýðýný söyleyerek þikayetçi oldu. Uzun süre Amerika’da yaþadýðýný ve kanser hastasý olduðunu öðrendiðinde çocuðuyla birlikte Türkiye’ye geldiðini belirten Sýdýka T., þunlarý söyledi:
“Bir gün arkadaþlarýmla birlikte Beyoðlu’nda bir kafeteryada otururken yan masada oturan zenci bir kiþiyle tanýþtýk. Kendisini Fransýz diplomat ve iþadamý olarak tanýttý. O tarihten sonra 7-8 kez daha görüþtük. Bir gün bana yatýrým amacýyla ev almak istediðini söyledi. Birlikte ona ev bulmak için dolaþtýk. Sonunda Sinanoba’da 500 bin lira deðerinde bir ev beðendi. Bana evi ortak olarak almayý, tadilat yaptýktan sonra elden çýkartarak para kazanmayý teklif etti. Ben de kabul ettim. Benim 54 bin Euro birikmiþ param vardý. Emlakçýyla buluþmak için bir karar verdik. Ben paramý alarak buluþma yerine gittim. Elinde bir market poþetiyle çýka geldi. Hýrsýzlardan korunmak için 200 bin Euroyu poþete koyduðunu söyledi. Sonra ayný poþetten bir tane daha çýkararak kendi paramý ona koymamý istedi. O gün uzun süre emlakçýyý bekledik. Ancak bir türlü gelmeyince daha sonra buluþmak üzere ayrýldýk. Eve geldiðimde içinde para olduðunu sandýðým market poþetinde sadece para þeklinde kesilmiþ kaðýt parçalarý vardý. Daha sonra bu þahsý telefonla aradým. Beni oyalamaya baþladý. Benim poþetimin içinde bulunan kaðýt parçalarýný özel bir solüsyona batýrarak Euro haline getireceðini iddia etti. Bir süre sonra da telefonlara çýkmaz oldu”
KENDÝSÝ GÖRÜP POLÝSE ÝHBAR ETTÝ
Yankesicilik ve Dolandýrýcýlýk Büro Amirliði ekipleri olayla ilgili soruþturma açarken Sýdýka T., parasýný çaldýðýný iddia ettiði kiþiyi önceki gün Beyoðlu’nda buldu. Zanlýyý arkadaþý ile birlikte yürürken görünce çýðlýk atýp çevreden yardým isteyen Sýdýka T.’in çaðrýsý üzerine polis Somali uyruklu Oumar S.’yi yanýnda bulunan arkadaþý ile birlikte gözaltýna aldý.
Yankesicilik ve Dolandýrýcýlýk Büro Amirliðine getirilen Oumar S. verdiði ifadesinde suçlamalarý kabul etmeyerek Sýdýka T.’i tanýdýðýný ancak parasýný çalmadýðýný söyledi. Oumar S., “Ülkemden ayrýlalý 25 yýl oluyor. Kaçak olarak ülke ülke gezdim. Son olarak Ýran’dan kaçak yollarla Türkiye’ye girdim. Sýdýka ile Beyoðlu’nda tanýþmýþtýk. Benim için neden böyle bir þikayette bulundu anlamadým. Ben para çalmadým. Zaten o kadar param olsa. Yunanistan’a gitmeyi düþünüyordum” dedi. Polis Oumar S.’nin cep telefonunda yaptýðý incelemede ise binlerce Euro ile çekilmiþ resimlerine ulaþtý. Oumar S.’nin parayla çektirdiði resimleri açýklamayadýðý öðrenildi. Oumar S.’nin cep telefonundan çýkan resimlerinde arkadaþlarý ile birlikte lüks hayat yaþadýðý ortaya çýktý.
Poliste iþlemleri tamamlanan Oumar S. hakkýnda savcýlýkça açýlan soruþturma sürüyor. Ayrýca Oumar ve arkadaþýnýn Türkiye’ye kaçak olarak girdiklerinin ortaya çýkmasý üzerine, sýnýrdýþý edilme iþlemleri de baþlatýldý.
DHA

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri