Ýmralý’da hükümlü terör örgütü PKK’nýn lideri Abdullah Öcalan, Ýmralý’da kendisiyle yapýlan görüþmelerin devlet sýfatýyla yapýldýðýný açýkladý.

Fýrat Haber Ajansý ANF’ye göre, Öcalan avukatlarýyla görüþtü. Öcalan, Ýmralý’da kendisiyle yapýlan görüþmelerin devlet sýfatýyla yapýldýðýný söyledi. Öcalan, “Murat Karayýlan aslýnda herkesin bildiðini söylemiþ. Taraf çevresi ve bunun süreci týkatacaðý yorumunu yapanlar aslýnda Hükümeti kurtarmaya çalýþýyor. Bütün bu olup bitenlerde Hükümetin rolüne deðineceðim. Hazýrlýksýz ve yetersiz olduklarýný zaten belirteceðim. Karayýlan'ýn dediklerinden anlaþýlmasý gereken þudur. Önemli olan görüþmedir, görüþmeyi yapan devlettir. Gelenlerin genelkurmaydan, istihbarattan veya sivil otoriteden olmasýnýn önemi yoktur, devlet sýfatýyla görüþüyorlar. Karayýlan'ýn söylediklerinden ben de bunu anlýyorum” dedi.

EYLEMSÝZLÝK SONRASI ÇATIÞMALAR BAÞLAYABÝLÝR

Eylemsizlik kararýný deðerlendiren Öcalan þunlarý söyledi;

“Güncel siyasi görev ise hýzla Türkiye'de bir demokratik anayasa hazýrlanmasýna yönelik olmalýdýr. Bu konuda bütün ilgili çevrelerle hýzla bir diyalog geliþtirilmelidir. Aydýnlar, sivil toplum örgütleri, yazarlar, gazeteciler bu konuda seferber olmalýdýr. Demokratik anayasa olmadan demokratik çözüm geliþemez. Bu olmazsa ne olur? Ben uyarýmý tekrarlýyorum. Eylemsizlik sürecinden sonra yeni bir çatýþma dönemi baþlar, hatta daha önce Cemil Bayýk'ýn da söylediði orta-yoðunluklu bir savaþ gündeme gelebilir. Sadece kýrsalda deðil, kent merkezlerine de sýçrar. Ýþte bu Dörtyol tesadüfen baþka yerlere sýçramadý. Böyle olursa çok rahatlýkla baþka yerlere de yansýr, bunun zemini var; iki halk karþý karþýya gelir, çatýþma kaçýnýlmaz olur, onlarca hatta yüzlerce kiþinin ölümüne yol açabilir. Bunun ne kadar farkýna varýlýyor, bilemiyorum. Tehlike büyüktür, herkesin dikkatini çekiyorum. Ben burada bu tehlikelerin önüne geçmek, demokratik çözüm ve barýþý saðlamak için çabalýyorum. Benim bu çabalarým uluslararasý sistemin AKP'ye dayattýðý politikalarý boþa çýkardýðý, Kürtler üzerindeki oyunlarý bozduðu için benim üzerimden iþte “görüþülüyor” diye bu kadar kýyamet koparýlýyor. Ben bunun arkasýnda nelerin yattýðýný böyle ifade ediyorum.”

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.