ünyanýn en güçlü adamý olarak bilinen Ukraynalý Dmitry Halaci, Ýstanbul'da yaptýðý rekor denemeleriyle hayrete düþürdü. Serçe parmaðý ile 90 kiloluk bir insaný havaya kaldýran ve tramvay raylarýný bir hamlede büken Halaci, eline aldýðý çivileri bir ip gibi birbirine baðlayarak unvanýnýn hakkýný verdi. Beyoðlu, ilginç bir rekor denemesine sahne oldu. Taksim Gezi Parký'ndaki festival alanýnda 31 yaþýndaki Ukraynalý Dmitry Halaci, yaptýðý güç denemeleriyle yeni dünya rekorunu kýrmayý baþardý. Guinness Rekorlar Kitabý'nda 3, Rusya Federasyonu Rekor Kitabý'nda 3 ve Ukrayna Rekor Kitabý'nda 20 rekoru bulunan Halaci, ayný zamanda 'dünyanýn en güçlü insaný' unvanýna sahip. 120 kilogram aðýrlýðýndaki Halaci, Taksim'de yüzlerce kiþinin önünde yeni rekor denemelerini gerçekleþtirdi. Halaci, 90 kilo aðýrlýðýndaki bir insaný serçe parmaðýyla 10 defa kaldýrarak görenleri hayrete düþürdü. Programda sürpriz bir dünya rekoruna daha imza atan Halaci'nin etkileyici ve þok edici numaralarý izleyicilerden tam not aldý.

BÝRBÝRÝNE BAÐLADIÐI ÇÝVÝLERÝ ELÝYLE TAHTAYA ÇAKTI

Halaci 6 adet çiviyi eliyle birbirine baðlayarak yeni bir rekora daha imza attý. Daha önce 2 dakika 36 saniyede gerçekleþtirilen bu rekoru Halaci 1 dakika 23 saniyede gerçekleþtirmeyi baþardý. Halaci'nin bir diðer nefes kesen gösterisi de eliyle tahtaya çivi çakmasý oldu. Elini adeta bir çeki gibi kullanan Halaci, vatandaþlarýn meraklý bakýþlarý arasýnda çivileri tek tek eliyle tahtaya çaktý.

TRAMVAY RAYINI BÝR HAMLEDE BÜKTÜ

Halaci'nin bir diðer rekor denemesi ise raylarla yaptýðý muhteþem gösterisi oldu. Tramvay rayýný omuzlarýna alan ve iki koldan baðladýðý zincirlerin üzerine basarak vücudunu geren Halaci, vatandaþlarýn meraklý bakýþlarý arasýnda rayý eðmeyi baþardý. Halaci'nin baþaramadýðý denemelerde oldu. 10'a 10 olarak bilinen inþaat kalasýný omuzlarýna alan Halaci, ray eðme gösterisinde olduðu gibi zincirlerle kalasý çekerek ikiye ayýrmak istedi ancak bunda baþarýlý olamadý. Ýlk denemesinde baþarýlý alamayan Halaci ikinci denemesi sýrasýnda ise kalasý çektiði zincir koptu. Üçüncü denemesi de baþarýsýzlýkla sonuçlanan Halaci, gerçekleþtiremediði deneme nedeniyle seyircilerden özür diledi. Halaci'nin son rekor gösterisi de diðerleri gibi büyük bir heyecanla izlendi. Halaci, çevredeki 10 vatandaþý, yere çömelerek sýrtýna aldýðý kalasýn üzerine çýkardý. Aðýrlýða daha fazla direnç gösteremeyen kalas bir süre sonra ikiye ayrýldý. Halaci, daha sonra çevredeki bazý vatandaþlarla serçe parmaðý güreþi yaptý ve ardýndan Ukrayna bayraðý ile hatýra poz verdi.

"GÜNDE 6 LÝTRE SÜT VE 10 TANE YUMURTA YÝYORUM"

Rekor denemelerinin ardýndan basýn mensuplarýnýn sorularýný deðerlendiren Halaci, "Çok sayýda rekor kýrdým. 2004'te dünyanýn en güçlü adamý ilan edildim. Dünyadaki en güçlü 10 insandan biriyim. Günde 6 litre süt ve 10 tane yumurta yiyorum. Hem et yiyorum hem de düzenli bir þekilde besleniyorum" dedi. Vücudundaki yaralarýn nedeni sorulan Halaci, "Ben 4 yaþýnda iken üzerime kaynar su döküldü. Çok sayýda operasyon geçirdim. Bana 'spor yapamaz' raporu verildi ama ben gördüðünüz gibi dünyanýn en güçlü adamý oldum" diyerek zaferle sonuçlanan azmine dikkat çekti. 24 Aðustos Ukrayna'nýn kuruluþu yýldönümü dolayýsýyla düzenlenen etkinliði Ukrayna Ýstanbul Baþkonsolosu Denys Chornyi, Beyoðlu Belediyesi görevlilerinin yaný sýra çok sayýda vatandaþ izledi.