Eþi davacý oldu, 6 ay evden uzaklaþtýrma ve 3 bin TL para cezasý aldý.
![]()
Balýkesir'in Bigadiç Ýlçesi'nde, tartýþtýðý 30 yýllýk eþine tokat atan 55 yaþýndaki iþçi emeklisi Süleyman Bilgiç, mahkemece 6 ay eve girmeme ve 3 bin TL para cezasýna çarptýrýldý.
Ablasýnýn evine sýðýnan ve para cezasýný ödeyebilmek için tarlasýnda yetiþtirdiði sebzeleri satmaya çalýþan Bilgiç, çok piþman olduðunu söyledi.
Bigadiç'in Kuyu Mahallesi'nde oturan emekli maden iþçisi Süleyman Bilgiç'in hayatý geçen nisan ayýnda, yaþadýklarý bir tartýþmada, 30 yýllýk eþi Vesile Bilgiç'e attýðý tokatla deðiþti. Yediði tokatý içine sindiremeyen 49 yaþýndaki 2 çocuk annesi kadýn, eþi Süleyman Bilgiç'ten þikayetçi oldu. Ýþçi emeklisi Bilgiç hakkýnda Bigadiç Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açýldý. Mahkeme olaydan bir ay sonra verdiði kararla hem Süleyman Bilgiç'i hem de eþini þaþýrttý. Suçlu bulunan ve 3 bin TL para cezasýna çarptýrýlan Süleyman Bilgiç'in ayrýca 6 ay evden uzak durmasýna karar verildi. Bugünden sonra hayatý zindana dönen Süleyman Bilgiç, sýðýndýðý Almanya'da yaþayan ablasýnýn evinde kalmaya baþladý. Çamaþýrýný, bulaþýðýný kendisi yýkayan, karnýný doyurmak için her gün komþulardan yemek tarifi alan Bilgiç, diðer yandan da ayda 300 TL'ye taksitlendirdiði para cezasýný ödemenin telaþýna düþtü. Bilgiç, tarlasýndan getirdiði kavun, karpuz, patlýcan, biber ve domatesi Yüzüncü Yýl Parký'nýn köþesine kurduðu tezgahta satmaya baþladý.
Çok piþman olduðunu söyleyen Bilgiç, ``Evime girmem yasak. Hergün kahroluyorum. Bu iþin yazý var kýþý var. Çok piþmaným ama özür dilemek için çiçek alýp eþimin yanýna gitsem beni anlamayacaðýný düþünüyorum. Aslýnda benim eþimle bir problemim yok. Herkes kaynanasýndan þikayet eder. Fakat biz kayýnpederin sürekli evimize karýþmasý yüzünden huzursuz oluyoruz'' dedi.
Almanya'dan eþi ile birlikte izne gelen Halime Mutlu (60) da yanýnda kalan kardeþi Süleyman Bilgiç'in durumuna çok üzüldüðünü söyledi, ``Biz kardeþiz, kötü günlerde birbirimize destek olmalýyýz. Onlar kendi aralarýnda ne yapmýþsa yapmýþ. Ama küslüðün fazla uzun sürmemesi gerekiyor. Kardeþim bir an önce eþi ile barýþýp çocuklarýnýn baþýna geçmeli'' diye konuþtu.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý
![8[1]](images/sfsmile/8[1].gif)

Yer imleri