Üniversite sınavını kazanan 19 yaşındaki Öykü Sülük kayıt yaptırmak için lise diplomasını almaya gittiğinde şok bir yanıt aldı: “Bir yanlışlık olmuş, sen aslında liseden mezun olmamışsın, üniversiteye gidemezsin.”
![]()
ZONGULDAK - Öykü Sülük ailevi nedenlerle Devrek Anadolu Lisesi 2’inci sınıf öğrencisiyken bırakmak zorunda kalmıştı. Öykü, 1.5 yıl aradan açık öğretim lisesine kaydını yaptırarak eğitimine kaldığı yerden devam etti ve LYS hazırlandı. Yıl sonunda Halk Eğitim Merkezi’nden verilen geçici mezuniyet belgesiyle LYS’ye giren Öykü, Aksaray Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyat Bölümü’nü kazandı. Öykü iki gün önce sevinç içinde lise diplomasını almak için Halk Eğitim Merkezi’ne gitti. Ancak görevliler, “Sen 7 dönem okumuşsun. Yönetmeliğe göre 8 olmalıydı. Mezun olamazsın, üniversiteye gidemezsin. Biz hata yapmışız” deyince şoke oldu. Hayal kırıklığı içinde olduğunu belirten Öykü, Bakan Çubukçu’ya mektup yazarak, üniversite hayalinin önündeki engelin kaldırılmasını istedi. Devrek İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cihan Durdubaş, hatayı yapan Halk Eğitim Merkezi görevlileri hakkında soruşturma başlatacaklarını söyledi. (dha)

Teşekkur:
Alıntı

Yer imleri