Eðitim-Sen, sorularýnýn ham halinin bir kiþinin e-mail adresine servis edildiðini duyurdu
KPSS'de yüzlerce adayýn sorularýn tamamýna doðru yanýt vermesiyle baþlayan kopya iddialarýnda bugün yeni bir geliþme yaþandý.
Türk Eðitim-Sen Genel Baþkaný Ýsmail Koncuk, sýnavdan önce eðitim bilimleri sorularýnýn ham halinin Uludað Üniversitesi Sýnýf Öðretmenliði bölümünden 2007'de mezun olan bir kiþinin e-mail adresine servis edildiðini açýkladý.
DOSYANIN GÖNDERÝLME TARÝHÝ
Koncuk, KPSS eðitim bilimleri sorularýný içeren ''PDF'' formatýnda bir dosyayý gazetecilere gösterdi. Dosyanýn 5 Temmuz 2010'da saat 14.22'de oluþturulduðunu anlatan Koncuk, dosya tarihinin deðiþtirilmediðini, orijinal dosya üzerinde deðiþiklik yapýlmadýðýný da tespit ettiklerini söyledi.
SINAVDAN 5 GÜN ÖNCE OLUÞTURULMUÞ
Eðitim-Sen Genel Baþkaný, sýnavýn 10 Temmuz'da eðitim bilimleri testinin de ayný gün öðleden sonra yapýldýðýný hatýrlatarak þunlarý söyledi: ''Bu dosya 5 Temmuzda oluþturuldu. Bu dosyada ne var? Dosya, sýnavdan beþ gün önce oluþturulmuþ.
Bu dosya bizim tespit ettiðimiz bir e-mail adresine gönderiliyor. O e-mail adresini hukuken suç olduðu için söylemeyeceðim. Ama bu bilgiyi ve o e-mail adresinin sahibini biz tespit ettik.
Bu sorular o e-mail adresine gönderilmiþ. Bu yüzde yüz. Uludað Üniversitesi Eðitim Fakültesi'nden 2007'de sýnýf öðretmenliði bölümünden mezun olmuþ bir KPSS adayýna ait hotmail uzantýlý bir e-mail bu.
SINIF ÖÐRETMENLÝÐÝNDEN MEZUN OLMUÞ
Bu kiþi erkek ve doðum yeri Ýç Akdeniz'e doðru bir ilimizin ilçesi. Ayrýca sýnavda tam puan da alamamýþ. Bu sorular, muhtemelen her il merkezindeki onlarca kiþiye gönderildi ve onlarýn e-mail adresinin üzerinden baþkalarý bu sorularý aldý. Yani bir e-mail adresine sorular geliyor.
Ben arýyorum birilerini ve 'benim e-mail adresime gir þifresi de þu. Bu þifreden sorularý al' diyorum. Þöyle de olabilir. Bunlarýn eðitim bilimleri sýnavýna ait olduðu da söylenmemiþ olabilir. 'Al bundan faydalan' da denilmiþ olabilir. Yani kopya olduðu anlaþýlmasýn diye. Bu da mümkündür.
"TESADÜFEN YAKALADIK"
Bu olayý tesadüfen yakaladýk, illeri aþmýþýz ilçelere kadar bu sorular servis edilmiþ. Kimlerin söz konusu e-mail adresine girdiði IP adreslerinden tespit edilebilir, 'eðitim.son' adýyla oluþturulmuþ bu dosyanýn baþka hangi e-mail adreslerine gittiðinin de hotmail saðlayýcýlarý tarafýndan belirlenebilir.
O, e-mail adresine baþka e-mail adreslerinden sorularýn gelmesi kuvvetle muhtemel. Yani yetkililer çok net olarak bu e-mailin nereden gönderildiðini ortaya çýkarabilir.''
SORULARIN HAM HALÝ
Tespit ettikleri dosyada yer alan sorularýn ''ham'' olduðunu, asýl sýnavdakilerden ufak tefek farklýlýklar gösterdiðini ve dosyada sýnavdaki 4 sorunun bulunmadýðýný dile getiren Koncuk, þöyle devam etti:
''Bu durum, sorularýn daha baskýya girmeden, birilerinin eline geçtiðini, e-mail adreslerine servis edildiðini gösteriyor. Telefon trafiðiyle de belli gruplara servis edilmiþ.
"ÖSYM BASKIDAN ÖNCE DÜZELTMÝÞ"
Servis edilen sorularda, asýl sýnavdaki sorularda bulunmayan bazý yazým ve ifade bozukluklarý bulunuyor. Bu ham metin olduðu için birileri alelacele bu sorularý bir yere göndermiþ.
Ama ÖSYM, bunlarý baskýdan önce düzeltmiþ.'' Koncuk, yaptýklarý tespitlere göre KPSS'ye iliþkin iddialarýn 50-100 kiþiyle sýnýrlý olmadýðýný, binlerce kiþiye sorularýn servis edildiðini dile getirdi

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri