Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: KPSS'de kopyanýn belgesi

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart KPSS'de kopyanýn belgesi

Eðitim-Sen, sorularýnýn ham halinin bir kiþinin e-mail adresine servis edildiðini duyurdu

KPSS'de yüzlerce adayýn sorularýn tamamýna doðru yanýt vermesiyle baþlayan kopya iddialarýnda bugün yeni bir geliþme yaþandý.

Türk Eðitim-Sen Genel Baþkaný Ýsmail Koncuk, sýnavdan önce eðitim bilimleri sorularýnýn ham halinin Uludað Üniversitesi Sýnýf Öðretmenliði bölümünden 2007'de mezun olan bir kiþinin e-mail adresine servis edildiðini açýkladý.

DOSYANIN GÖNDERÝLME TARÝHÝ

Koncuk, KPSS eðitim bilimleri sorularýný içeren ''PDF'' formatýnda bir dosyayý gazetecilere gösterdi. Dosyanýn 5 Temmuz 2010'da saat 14.22'de oluþturulduðunu anlatan Koncuk, dosya tarihinin deðiþtirilmediðini, orijinal dosya üzerinde deðiþiklik yapýlmadýðýný da tespit ettiklerini söyledi.

SINAVDAN 5 GÜN ÖNCE OLUÞTURULMUÞ

Eðitim-Sen Genel Baþkaný, sýnavýn 10 Temmuz'da eðitim bilimleri testinin de ayný gün öðleden sonra yapýldýðýný hatýrlatarak þunlarý söyledi: ''Bu dosya 5 Temmuzda oluþturuldu. Bu dosyada ne var? Dosya, sýnavdan beþ gün önce oluþturulmuþ.

Bu dosya bizim tespit ettiðimiz bir e-mail adresine gönderiliyor. O e-mail adresini hukuken suç olduðu için söylemeyeceðim. Ama bu bilgiyi ve o e-mail adresinin sahibini biz tespit ettik.

Bu sorular o e-mail adresine gönderilmiþ. Bu yüzde yüz. Uludað Üniversitesi Eðitim Fakültesi'nden 2007'de sýnýf öðretmenliði bölümünden mezun olmuþ bir KPSS adayýna ait hotmail uzantýlý bir e-mail bu.

SINIF ÖÐRETMENLÝÐÝNDEN MEZUN OLMUÞ
    Bu kiþi erkek ve doðum yeri Ýç Akdeniz'e doðru bir ilimizin ilçesi. Ayrýca sýnavda tam puan da alamamýþ. Bu sorular, muhtemelen her il merkezindeki onlarca kiþiye gönderildi ve onlarýn e-mail adresinin üzerinden baþkalarý bu sorularý aldý. Yani bir e-mail adresine sorular geliyor.

Ben arýyorum birilerini ve 'benim e-mail adresime gir þifresi de þu. Bu þifreden sorularý al' diyorum. Þöyle de olabilir. Bunlarýn eðitim bilimleri sýnavýna ait olduðu da söylenmemiþ olabilir. 'Al bundan faydalan' da denilmiþ olabilir. Yani kopya olduðu anlaþýlmasýn diye. Bu da mümkündür.

"TESADÜFEN YAKALADIK"

Bu olayý tesadüfen yakaladýk, illeri aþmýþýz ilçelere kadar bu sorular servis edilmiþ. Kimlerin söz konusu e-mail adresine girdiði IP adreslerinden tespit edilebilir, 'eðitim.son' adýyla oluþturulmuþ bu dosyanýn baþka hangi e-mail adreslerine gittiðinin de hotmail saðlayýcýlarý tarafýndan belirlenebilir.

O, e-mail adresine baþka e-mail adreslerinden sorularýn gelmesi kuvvetle muhtemel. Yani yetkililer çok net olarak bu e-mailin nereden gönderildiðini ortaya çýkarabilir.''

SORULARIN HAM HALÝ

Tespit ettikleri dosyada yer alan sorularýn ''ham'' olduðunu, asýl sýnavdakilerden ufak tefek farklýlýklar gösterdiðini ve dosyada sýnavdaki 4 sorunun bulunmadýðýný dile getiren Koncuk, þöyle devam etti:

''Bu durum, sorularýn daha baskýya girmeden, birilerinin eline geçtiðini, e-mail adreslerine servis edildiðini gösteriyor. Telefon trafiðiyle de belli gruplara servis edilmiþ.

"ÖSYM BASKIDAN ÖNCE DÜZELTMÝÞ"

Servis edilen sorularda, asýl sýnavdaki sorularda bulunmayan bazý yazým ve ifade bozukluklarý bulunuyor. Bu ham metin olduðu için birileri alelacele bu sorularý bir yere göndermiþ.

Ama ÖSYM, bunlarý baskýdan önce düzeltmiþ.'' Koncuk, yaptýklarý tespitlere göre KPSS'ye iliþkin iddialarýn 50-100 kiþiyle sýnýrlý olmadýðýný, binlerce kiþiye sorularýn servis edildiðini dile getirdi

Kullanýcý Bilgi Menüsü

En son izlediðim haberlerde 350 kiþi tam puan almýþ ve bu 350 kiþiden þüphe duyuluyormuþ bunlar tespit edilip sorguya tabi tutulacakmýþ ve sýnav tekrardan yapýlabilirmiþ.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

daha önce meþhur cemaatimiz polis sýnav sorularýný almýþlardý.bunlar yeni þeyler deðil.istedikleri sorularý istedikleri yerden alýyorlar ve istediklerine bunlarý verebiliyorlar.ondan sonra sen hakkýmla iþe gireceðim diye uðraþ; belki girersin.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bunla ilgili bir güzel bir yazý:
    Hürriyet baþyazarý Oktay Ekþi, KPSS’deki sýnav skandalýyla ilgili olarak bunun ilk olmadýðýný, sýnav sorularýný birilerinin çalýp camiasýnýn mensuplarýna ilettiðini yazdý. Örnek olarak da geçen yýlki polis okulu sýnavýnda da sorularýn Fethullah Gülen cemaatine ait FEM Dershanesi’ne mensup öðretmenler tarafýndan belli öðrencilere verilmesini gösterdi.
    Oktay Ekþi’nin “Gerçek ortaya çýkmalý” baþlýklý yazýsý þöyleydi:
    Bu son Kamu Personel Seçme Sýnavý (KPSS) olayý ilk deðil. Öðrenci Seçme ve Yerleþtirme Merkezi’nin yaptýðý sýnavlara özellikle son yýllarda kirli eller giriyor. Sýnav sorularýný, bakýyorsunuz birileri çalýp kendi camiasýnýn mensuplarýna iletiyor. Nitekim önceki yýllarýn “polis” okullarýna giriþ sýnavýnda da bu yaþandý.

Önce onlarý anýmsatalým:
    Gerçi “Polis teþkilatýnýn” Fethullah Gülen Cemaati tarafýndan ele geçirildiði iddiasý en az 15 yýl öncesine kadar gidiyor ama son zamanlarda bunu duymayan kalmadý.
    Hatta bir aþamada Fethullah Gülen cemaati adýna “Bize yakýn insanlarýn polis olma hakký yok mu?” türü bir de açýklama yapýldý.
    Ama soru o deðildi. Soru, “Polis teþkilatýnda baþkalarýnýn hakkýný yiyerek yani yasa veya ahlakdýþý metotlarla gerçekleþtirilen bir yapýlanma var mý, yok mu?” idi.
    Nitekim 13 Eylül 2009’da yapýlan Polis Akademisi Meslek Yüksekokullarý sýnavýnda adaylara sorulan 120 sorudan 88’inin, Fethullah Gülen cemaatine ait Pendik’teki FEM Dershanesi’ne mensup öðretmenler tarafýndan belli öðrencilere, “KPSS Deneme Sýnavý sorularý” numarasý altýnda, önceden verildiði ortaya çýktý. Neticede sýnav iptal edildi ve 60 bin kadar öðrenci yeniden sýnava sokuldu.
    Bu örnek henüz -en azýndan konuyu izleyenlerin zihninde- taze iken, 10 Temmuz 2010 günü yapýlan ve 800 bin kadar adayýn katýldýðý Kamu Personel Seçme Sýnavý’nda da, -bazýlarý karý koca; bazýlarý yakýn komþu olan- 500 adayýn eþi görülmedik bir performansla “en yüksek puan” aldýðý ortaya çýktý.
    Siz burada “örgütlü bir kopyacýlýk olayý” olduðunu düþünmez misiniz?
    Tam da Hanefi Avcý’nýn “Haliç’teki Simonlar” isimli kitabýnda, “Fethullah Gülen cemaatinin, devletin tüm kurumlarýný ele geçirmek için akla gelebilecek her metodu uyguladýðýný” kamuoyuna duyurduðu günlerde...
    Gerçi Öðrenci Seçme ve Yerleþtirme Merkezi Baþkaný Prof. Dr. Ünal Yarýmaðan’ýn hiç de kendisini hedef almayan iddialar karþýsýnda önce “Biz kopya yapýldýðýný gösterecek bir veriye ulaþamadýk” demesi, sonra da “Bu meselenin yanýtýný verdikten sonra býrakýp ayrýlacaðým” diye tepki göstermesi “Acaba iddialar temelsiz mi?” kuþkusuna yol açtý.
    Ama bizzat Yüksek Öðretim Kurulu Baþkaný Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da, “ortada örgütlü bir kopya olduðu” iddiasýný ciddiye aldýðýný söyledi.
    Dahasý Cumhurbaþkaný Abdullah Gül’ün bile iddialarý Devlet Denetleme Kurulu’na inceleteceði kamuoyuna yansýdý.
    Son olarak Türk Eðitim-Sen isimli sendika Genel Baþkaný Ýsmail Koncuk, sorularýn ham halinin sýnavdan önce Uludað Üniversitesi mezunu bir adayýn e-posta adresine gönderildiðine iliþkin kanýtlarý ortaya koydu. “Sorularýn sadece 50-100 kiþiye deðil binlerce kiþiye ulaþmýþ olacaðýný” ileri sürdü.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri