Berhan Þimþek'ten þok Alevi itirafý
Berhan Þimþek, hükümetin Alevi açýlýmý ve kamuda Alevilerin dýþlandýðý iddia ederken farkýnda olmadan çok ilginç bir etnik kimlik açýklamasý yaptý.


Baþsavcý Ýlhan Cihaner’in Erzincan’da yürüttüðü AK Parti ve Gülen Cemaatine yönelik operasyondaki isimlerin Alevi etnik kökene ait isimlerden seçildiði kulaktan kulaða fýsýltý þeklinde dolaþýyordu.

Ancak bunu ima yoluyla bile söyleyenlerin üzerine “ýrkçýlýk” suçlamasýyla sert biçimde gidiliyordu. Fakat CHP Ýstanbul Ýl Baþkaný, Erzincan Baþsavcýsý Ýlhan Cihaner ve ayný davada bir numaralý sanýk olan Org. Saldýray Berk’in Alevi olduðunu bizzat açýkladý.

Üstelik de Ýstanbul’daki 36 Alevi dernek ve vakýf temsilcisiyle bir araya geldiði toplantýda.

CHP Ýstanbul Ýl Baþkaný Þimþek þöyle konuþtu: “AKP iktidarý etnik kimliklerinden ötürü Alevileri dýþlýyor. Saldýray Berk, Ýlhan Cihaner, Ali Tatar’ýn kimliðinden yola çýkýldýðýnda; askerin, yargýnýn içinde bir ‘Alevisizleþtirme politikasý’ uyguladýðýný görüyoruz. Bir taraftan Alevi toplumuna gelenekleriyle beraber Alevi açýlýmý adý altýda bir uyutmaca yaparken bir taraftan da askeri personel veya kamu personeli olan Alevileri ayýklamaya baþladýlar”

KÝMSENÝN SÖYLEMEDÝÐÝNÝ BERHAN ÞÝMÞEK SÖYLEMÝÞ OLDU

Böylece kulislerde konuþulaný bizzat Berhan Þimþek açýklamýþ oldu ve Erzincan’daki Ergenekon Davasý’nýn iki kilit ismi Org. Saldýray Berk ve Baþsavcý Ýlhan Cihaner’in Alevi olduðunu açýkladý. Yine baþka bir Ergenekon sanýðý Albay Ali Tatar’ýn da Alevi olduðunu açýklamýþ oldu.