Galatasaray’ýn yeni transferi Emiliano Insua Galatasaray Televizyonu’nda yayýnlanan info@sonaslan programýna konuk oldu

Galatasaray maceran baþladý. Transferle ilgili neler hissediyorsun, ilk düþüncelerinden bahseder misin?

Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldiðim için büyük mutluluk duyduðumu belirtmek istiyorum. Hem tarih, hem kulübün büyüklüðü, hem elinde bulundurduðu kadro hem de futbolcularýn kalitesi çok önemli. Benim için buradaki en önemli noktalardan biri futbolculuk ve teknik direktörlük döneminde önemli baþarýlara imza atmýþ Frank Rijkaard’la çalýþma fýrsatý bulmak. O yüzden Galatasaray’a geldiðim için çok mutluyum.

Transfer haberini de Twitter’da paylaþtýn, eðer hesabýnda yazmaya devam edeceksen Galatasaray taraftarý seni orada da yalnýz býrakmayacaktýr. Bize futbolculuðundan da bahseder misin?

Size karakteristik özelliklerimden bahsetmek istiyorum. Defans yapmayý seven, sol tarafta sert bir þekilde savunma yapmaktan hoþlanan bir futbolcuyum. Ataða çýkmayý seven bir futbolcuyum. Liverpool’da çok fazla gol atamadým ama umarým burada ataða çýktýðým zaman goller bulabilirim. Twitter’da hayatýmýn benim için önemli noktalarýný paylaþýyorum, bu þekilde de devam edeceðim.

2007-2008 sezonunda bonservisiyle Liverpool’a transfer oluyor ve önceki sezonlarýn aksine Liverpool sol kanadýnda daha çok görev yapmaya baþlýyorsun. 2009-2010 sezonunda Rafael Benitez tarafubdab 30 Premier Lig, 10 da Avrupa Kupasý maçýnda görev verilen bir isimdin. As oyuncuydun. Geçtiðimiz sezon ilk 11’de forma giyiyordun. Buradan yola çýkarak transferin öykün bir anda nasýl geliþti? Kendini Galatasaray’da buldun. Bununla ilgili neler söyleyeceksin?

Biliyorsunuz Liverpool’da bir teknik direktör deðiþikliði yaþandý. Bu deðiþim yaþandýktan sonra biraz daha az forma þansý bulacaðýmý hissettim ve ben sonuçta çok genç bir oyuncuyum. Benim için en önemli olan mutlaka gideceðim takýmda futbol oynamak. Çünkü genç olduðum için tecrübe kazanmak adýnaa maç oynamam gerekiyor. Galatasaray’dan böyle bir teklif gelince de kafamda hiç bir soru iþareti kalmadan, hiç þüphe duymadan teklifi hemen kabul ettim.

2007’de 20 yaþ altý Dünya Þampiyonasý þampiyonluðu, 2009’da yine 20 yaþ altý Güney Amerika Þampiyonasý 2’nciliði. Bu harika bir kariyer baþlangýcý ve müthiþ gelecek vadeden oyuncu profili... O yüzden de zaten camiaya da ayrý bir heyecan veriyor.

Galatasaray Spor Kulübü’nden bana böyle bir þans verildiði için çok büyük bir onur duyuyorum. Çok büyük bir gurur duyuyorum. Hiç kimsenin bir þüphesi olmasýn bu þansý en iyi þekilde deðerlendireceðim. Bu kulübü en iyi þekilde ileriye götürebilmek için elimden geleni yapacaðýmdan kimsenin þüphesi olmasýn.

20 yaþýnda Liverpool gibi önemli bir takýmýn futbolcusuydun geçtiðimiz sezon. Ne kadar iyi bir transfer olduðunun en büyük kanýtý bu ama Premier Lig, Liverpool tecrübesi sana nasýl yoldaþlýk yapacak? Neler katacak? Neler düþünüyorsun bu konuda?

Sizin de söylediðiniz gibi mutlaka Liverpool’da bu kadar maç yapmam, bu kadar genç bir yaþta bu kadar maç sayýsýna ulaþmam bana inanýlmaz bir tecrübe kattý. Umarým bu tecrübeme Galatasaray’da da devam ederim. Galatasaray’da gösterdiðim performans, takýma en iyi þekilde yardýmcý olmamý saðlar.

Teknik direktör Frank Rijkaard çok önemli bir isim, yine eski Liverpool'lu Harry Kewell ve Milan Baros, takým arkadaþlarýn olacak. Bu konuyla ilgili olarak ne yorum getirirsin?

Öncelikle tabi ki teknik direktörümüzle baþlayalým. Frank Rijkaard tartýþmasýz çok büyük bir isim ve böyle bir isimle çalýþacaðým için çok mutluyum çünkü ondan birçok þey öðrenebileceðimi düþünüyorum. Futbolum açýsýndan beni daha ileriye götürebilecek birçok þeyi öðrenebileceðimi düþünüyorum. Onun haricinde Harry Kewell çok büyük bir futbolcu, kendisiyle 6 ay oynama þansým oldu. Bu çok fazla deðil belki ama kendisini tanýyorum. Milan Baros’la oynama þansým olmadý ama onun da ne kadar büyük bir futbolcu olduðunu biliyorum, kendisini de tanýyorum. O yüzden bu tip þeyler umarým benim katkýlarýmla da daha güzel yerlere götürür takýmý.

Rafael Benitez seni sol içte de deðerlendiriyordu. Hatta zaman zaman sol bölgenin dýþýnda ön libero olarak da oynatýyordu. Bu baðlamda tabii çok yönlü bir oyuncusun, Frank Rijkaard’la bu yönde bir görüþmen oldu mu çünkü Galatasaray sol bölgede yine alternatifli bir kadroya sahip, ön tarafta da bu konuda eksiklik hissedebilir ilerleyen günlerde. Bu yönde bir konuþman oldu mu Frank Rijkaard’la?

Frank Rijkaard’la tanýþtým. Kendisiyle görüþtük ama pozisyon anlamýnda çok detaylý bir konuþmamýz olmadý. Daha çok erken ama ilerleyen zamanlar dabu tip konuþmalar geçebilir aramýzda. Asýl oynadýðým pozisyon, sol bek pozisyonu. Fakat ilerleyen zamanlarda teknik direktörümüz Frank Rijkaard’tan herhangi bir talep gelirse orta sahada da oynayabilirim, ön libero pozisyonunda da oynayabilirim.

Premier Lig tecrübesi olan bir futbolcuyu kiralýk olarak kadrosuna kattý Galatasaray. Taraftara bir mesajýn var mý? Galatasaray’daki hedeflerinle ilgili olarak neler söylemek istersin?

Taraftarlara bir futbolcu olarak vermek istediðim en önemli mesaj; iyi de oynayabilirim, kötü de oynayabilirim ama þundan þüpheleri olmasýn ki son saniyeye kadar bütün gücümle mücadele edeceðim ve savaþacaðým. Galatasaray gibi çok büyük bir kulübe geldiðim için gurur duyuyorum. Burada baþarýlar yakalamaya, þampiyonluklar yaþamaya geldim. Galatasaray çok büyük bir camia. Devamlý þampiyonluða oynayan bir takým. Ben de elimden geldiði kadar yardýmcý olmak istiyorum. Kariyerimde çok önemli bir adým attýðýmý düþünüyorum.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.