Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Misimovic: Galatasaray’a Þampiyonluk Ýçin Geldim

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Misimovic: Galatasaray’a Þampiyonluk Ýçin Geldim

Galatasaray’ýn yeni transferi Zvjezdan Misimovic, Galatasaray Televizyonu’nda yayýnlanan info@sonaslan programýna konuk oldu.

Senin için yeni bir macera. Kuþkusuz büyük bir heyecan duyuyorsun. Duygularýný alabilir miyiz?

Çok mutluyum. Galatasaray gibi büyük bir camianýn parçasý olduðum için gurur duyuyorum. Transferim belki çok uzun zaman aldý. Ama son günde noktalandý ve bu beni çok mutlu etti.

Transfer sürecin neden uzadý? Bu transfer sürecinden bahsedebilir misin?

Wolfsburg yeni bir oyuncu alacaðýný açýkladý. Bu Diego olacaktý. Bu transfer gerçekleþirse beni satacaklarýný açýkladýlar. Dört gün önce de gerçekleþti. Wolfsburg, Diego’yla anlaþma imzaladý. Benim de isteðim bu yöndeydi. Olaylar bu þekilde geliþti ve Galatasaray’a geldim.

Biraz huzur istiyordun anlaþýlan. Geçen sezon attýðý gole bile sevinemeyen bir Misimovic vardý ve bugün Galatasaray’da...

Geçen sene gollerden sonra sevinmiyordum. Bazý problemler vardý. Ama buraya geldim ve þimdi gayet mutluyum. Burada gerekli sevinci yaþayacaðýmý söyleyebilirim.

Kariyerinin büyük bir bölümünü Bundesliga’da geçirdin. Artýk Süper Lig’de mücadele edeceksin. Bambaþka bir deneyim olacak. Bununla ilgili neler söylemek istersin?

28 yaþýndayým. Uzun yýllar Bundesliga’da oynadým. Artýk bir deðiþiklik arýyordum. Bu yüzden Galatasaray’la görüþtüm. Hem tarihi, hem de takým olarak onur duyarak geldiðim bir kulüp. Benim için güzel bir deðiþiklik olacaðýný umuyorum. Bu yaþa kadar hep Bundesliga’da oynadým. Artýk böyle bir deðiþime ihtiyacým vardý.

2008-2009 sezonunda Bundesliga’da þampiyonluk yaþadýn. Herkes o dönemdeki coþkuyu burada yaþatmaný bekliyor. Kendinde bu enerjiyi görüyor musun?

Galatasaray gibi büyük bir kulübün tek hedefi vardýr, o da þampiyonluk. Benim de buraya geliþ amacýmdaki en önemli etkenlerden biri bu. Bunun için yeterli kadroya ve kapasiteye sahibiz. Belki çok iyi bir baþlangýç yapmamýþ olabiliriz ama ilerleyen günlerde daha iyi olacaktýr. Ligi þampiyon olarak tamamlayacaðýmýzý düþünüyorum.

Wolfsburg’ta önünde oynayan Dzeko ve Grafite’yi gol kral yaptýn. Burada da Türkiye Ligi’nin kralý Milan Baros’la oynayacaksýn. Bu birliktelik Galatasaray’a ne getirir?

Sadece ben ve Milan Baros olarak kýsýtlamamak lazým. Takýma baktýðýmýzda çok kaliteli oyuncularýmýz var. Önemli olan golün bir þekilde gelmesi. Ýsimler çok fazla önemli deðil.

Galatasaray’ý ne kadar araþtýrdýn?

Gelmeden önce özellikle internetten birçok bilgi edindim. Özellikle taraftarlar hakkýnda birçok þey biliyorum.

2008-2009 sezonunda 20 asist yaptýn. Bu Bundesliga’da bir rekor. O sezonun en iyi oyuncusu seçildin. Bochum ve Nürnberg’le geçirdiðin 6 sezonda da 20 asist yapmýþtýn. Wolfsburg’da, bir sezonda bu asist sayýsýný yakaladýn. Bu herhâlde enerji uyum meselesi deðil mi?

Diðer sezonlara baktýðýnýzda daha fazla gol attým. Wolfsburg’da Dzeko ve Grafite’yle oynadýk. 20 asist yaptým ve bu önümde oynayan oyuncularýn ne kadar kaliteli olduðunu gösteriyor.

Nürnberg’de küme düþerken bir sene sonra Wolfsburg’da þampiyonluk yaþadýn. Ýki durumu da tattýn. Bu, Türkiye tecrübesinde sana neler katacak?

Bu iki tecrübe de benim için çok önemli. Nürnberg’de iyi bir takým yapýsýna sahiptik aslýnda. Ama olmadý. Ýyi oynayamadýk ve küme düþtük. Wolfsburg’a baktýðýnýzda yine iyi bir takým yapýsý, iyi oyuncular vardý. Fakat ilk yarýyý 9. sýrada tamamladýk. Ýkinci yarýya iyi bir baþlangýç yaptýk. 10 maç üst üste bir seri yakaladýk ve þampiyon olduk. Oradaki þampiyonlukta teknik direktör Felix Magath’ýn payýnýn asla unutulmamasý gerekiyor. Çok doðru kararlar verebilen, iyi bir teknik direktördü. Hem küme düþme, hem þampiyonluðun kariyerimde önemli etkileri var.

10 numara pozisyonunda oynamana raðmen mücadeleci ve hýrslý bir yapýn olduðunu görüyoruz. Oyun tarzýn ve futbol stilinle ilgili nasýl bir yorum getirirsin?

Benim en baþarýlý olduðum ve en sevdiðim pozisyon 10 numara pozisyonu. Forvet arkasý gibi. Günümüz futbolunda baþarýlý olmak için sadece top oynamak deðil, koþmak ve mücadele etmek gerekiyor. Ama asist yapmak ve önümde oynayan forvetlere gol attýrmak en sevdiðim iþlerden biri.

Bu soruyu her transfere soruyoruz çünkü onlar için de ne kadar önemli bir isim olduðunu biliyoruz. Frank Rijkaard deyince neler söylemek istersin?

Frank Rijkaard için söylenecek birþey yok. Futbolculuk kariyerine baktýðýnýz zaman tarihteki en iyi oyunculardan biri bence. Teknik direktörlük kariyerine bakýyorsunuz yine ayný þekilde genç yaþta Barcelona gibi çok büyük bir kulüpte çok büyük baþarýlara imza atmýþ bir teknik direktör. Þu anda Galatasaray’da beraberiz. Çok mutluyum ve onunla çok güzel baþarýlar yaþayacaðýmýzý umuyorum.

Tabii Van Gaal’in yardýmcýlýðýný ve antrenörlüðünü yapan Gerland’ýn elinin altýnda büyüdü deyim yerindeyse Misimovic. Herhâlde ý yüzden Hollandalý hocalar sende hem ayrý bir yere sahiptir hem de onlarýn oyun mantalitesini, stillerini biliyorsundur. Bu da avantaj diye düþünüyorum, katýlýr mýsýn?

Hollanda futbolu ofansif oyuna dayanan bir futbol. Daha çok topun sizde kaldýðý, pas yaptýðýnýz, pas yüzdesinin yüksek olduðu bir futbol. Mutlaka buna alýþýðým. Bir önceki antrenörüm Twente’den geldiði ve onun da mantalitesini anladýðým için bu da büyük bir avantaj olacaktýr mutlaka.

Üst üste çok sayýda maç oynamýþ olmana raðmen benim de anlayamadýðým þekilde bir dedikodu çýktý. O yüzden bu soruyu sormakla mükellefimi birinci aðýzdan sen cevap ver istiyorum. Kronik sakatlýðýn olduðuna dair spekülasyonlar yapýldý. Bir süredir ve aslýnda geçtiðimiz sezon da çok sýk forma giyen bir oyuncuydun. Herhâlde sýk sýk sakatlansan uzun süreler sahalarda olmazdýn. Bu konuyla ilgili bir açýklýk getirmeni istesek senden...

Bu kronik sakatlýðýmla ilgili spekülasyonlarý ilk defa burada duyuyorum. Çok enteresan çünkü geçtiðimiz 2-3 sezona bakýyorum, hemen hemen bütün maçlarda oynamýþým. Senin de belirttiðin gibi eðer böyle bir sakatlýk olsa zaten bu maçlarda oynayamazdým. Sadece bu sezon baþýndaki maçlarda oynayamadým. O da biliyorsunuz Galatasaray’a gitmek istediðimi deklare etmiþtim. Galatasaray’a gitmek istediðimi bildirdiðim için, belirttiðim için o maçlarda oynamadým ama onun haricinde 2-3 sezonda bütün maçlarda oynadým. Sakatlýkla ilgili bu dedikoduyu ilk defa burada duyuyorum.

Wolfsburg ve Milli Takým arkadaþý Edin Dzeko bir röportajýnda seninle ilgili þu ifadeleri kullanýyor: "Misimovic’le uzun süredir birlikte oynuyor ve birbirimizi iyi tanýyoruz. O muhteþem bir tekniðe sahip ve bir o kadar da zeki bir futbolcu. Her forvet, arkasýnda onun gibi bir desteðe ihtiyaç duyar. Misimovic ayný zamanda harika bir pasör, bir koþu yaptýðýnýzda o mutlaka sizi görmeyi baþarýr" diyor. Sorumluluðu fazla olan bir mevkide görev yapýyorsun. O mevki Galatasaray taraftarý için de her zaman çok önemli olmuþtur. Kýymetli olmuþtur. O bölgede forma giyen oyuncu hep sevgi ve büyük sempati kazanmýþtýr...

Mutlaka bunun sorumluluðunun bilincindeyim. Tabii ki 10 numara pozisyonu çok fazla sorumluluk gerektiren, önünüzdeki forvetlere yapacaðýnýz asistlerle maçýn kaderini etkileyen bir pozisyon. O yüzden ben de bunun bilincindeyim.

Bosna Hersek ve Türkiye ile arasýnda kültürel anlamda benzer bir yapý var. Bunun uyum sürecine katký saðlayacaðýný düþünüyorum. Tabi daha çok Almanya’da yaþayýp vakit geçirdin. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksin? Adaptasyon sorunu olur mu?

Adaptasyon anlamýnda hiçbir sýkýntý çekeceðimi düþünmüyorum. Çünkü buradan önce de herhangi bir þehir deðiþtirdiðimde hiç bir adaptasyon sýkýntýsý yaþamadým. Almanya’da uzun yýllar yaþamýþ olabilirim. Ama ailem biliyorsunuz Bosnalý. O yüzden bununda mutlaka bir faydasý olacaktýr. Burada Ýstanbul’da bir adaptasyon problemi yaþayacaðýmý düþünmüyorum.

Fiziksel durumun nasýl? 90 dakikayý çýkarabilecek düzeyde misin? Yoksa o milli arada mý kendini toparlayacaksýn?

Ýyi bir hazýrlýk dönemi geçirdim. Ýyi bir hazýrlýk dönemi geçirdiðim için de kendimi fiziksel olarak iyi hissediyorum. O yüzden hiçbir sýkýntý olmaz.

"Galatasaray’a tarih yazmaya gidiyorum. Takýmý yakýndan takip ediyorum. Son zamanlarda zor günler geçirsede Galatasaray çok büyük ve önemli tarihi olan bir kulüp yeniden ayaða kaldýrmakta zorluk çekmeyeceðiz" demiþsin sanýrým. Ýnternette bu þekilde yer aldý. Biraz detay alabilir miyiz bu açýklamayla ilgili?

Orada da belirttiðim gibi Galatasaray çok büyük bir kulüp, çok büyük bir camia. Tarihi çok büyük olan bir camia. Demin de söylediðim gibi Galatasaray çok iyi futbolculara sahip ve burada baþarýsýz olma þansýnýz yok. Baþarýlý olacaðýmýzý düþünüyorum.

Son olarak transferle ilgili Misimoviç’in ismi duyulduðu andan itibaren taraftarlar internet sitelerini adeta bombardýmana tuttu. Müthiþ bir merakla beklediler. Þu anda transferin sarý kýrmýzýlý taraftarlarý inanýlmaz derecede heyecanlandýrýyor. Dolayýsýyla onlar için de bir mesaj alalým senden...

Mutlaka burada bulunduðum sürece, Galatasaray’da bulunduðum sürece onlar için elimden gelenin en iyisini yapacaðým. Zaten takým olarak elimizden gelenin en iyisini yaptýðýmýz, hep beraber mücadele ettðimiz sürece kalite otomatik olarak devreye girecek ve çok baþarýlý olacaðýmýzý düþünüyorum.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

almanyadaki 2 boþnak yýldýzdan biri.
    diðeri dzeko. çok iyi. birde misimoviç..
    almanyadaki gibi oynar inþallahh

Kullanýcý Bilgi Menüsü

transferler iyi ama geç kalýnmýþ transferler..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Umarým Almanyada izlediðim misimoviç gibi oynar da sonunda iyi bir orta saha oyuncusu aldýk derim
    No longer just a minute

Kullanýcý Bilgi Menüsü

umarým lincon'a benzemez...
    Bana Ümit Baðlama Ben Topraða Sözlüyüm....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri