Galatasaray’ın yeni transferi Emiliano Insua Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan info@sonaslan programına konuk oldu

Galatasaray maceran başladı. Transferle ilgili neler hissediyorsun, ilk düşüncelerinden bahseder misin?

Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldiğim için büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Hem tarih, hem kulübün büyüklüğü, hem elinde bulundurduğu kadro hem de futbolcuların kalitesi çok önemli. Benim için buradaki en önemli noktalardan biri futbolculuk ve teknik direktörlük döneminde önemli başarılara imza atmış Frank Rijkaard’la çalışma fırsatı bulmak. O yüzden Galatasaray’a geldiğim için çok mutluyum.

Transfer haberini de Twitter’da paylaştın, eğer hesabında yazmaya devam edeceksen Galatasaray taraftarı seni orada da yalnız bırakmayacaktır. Bize futbolculuğundan da bahseder misin?

Size karakteristik özelliklerimden bahsetmek istiyorum. Defans yapmayı seven, sol tarafta sert bir şekilde savunma yapmaktan hoşlanan bir futbolcuyum. Atağa çıkmayı seven bir futbolcuyum. Liverpool’da çok fazla gol atamadım ama umarım burada atağa çıktığım zaman goller bulabilirim. Twitter’da hayatımın benim için önemli noktalarını paylaşıyorum, bu şekilde de devam edeceğim.

2007-2008 sezonunda bonservisiyle Liverpool’a transfer oluyor ve önceki sezonların aksine Liverpool sol kanadında daha çok görev yapmaya başlıyorsun. 2009-2010 sezonunda Rafael Benitez tarafubdab 30 Premier Lig, 10 da Avrupa Kupası maçında görev verilen bir isimdin. As oyuncuydun. Geçtiğimiz sezon ilk 11’de forma giyiyordun. Buradan yola çıkarak transferin öykün bir anda nasıl gelişti? Kendini Galatasaray’da buldun. Bununla ilgili neler söyleyeceksin?

Biliyorsunuz Liverpool’da bir teknik direktör değişikliği yaşandı. Bu değişim yaşandıktan sonra biraz daha az forma şansı bulacağımı hissettim ve ben sonuçta çok genç bir oyuncuyum. Benim için en önemli olan mutlaka gideceğim takımda futbol oynamak. Çünkü genç olduğum için tecrübe kazanmak adınaa maç oynamam gerekiyor. Galatasaray’dan böyle bir teklif gelince de kafamda hiç bir soru işareti kalmadan, hiç şüphe duymadan teklifi hemen kabul ettim.

2007’de 20 yaş altı Dünya Şampiyonası şampiyonluğu, 2009’da yine 20 yaş altı Güney Amerika Şampiyonası 2’nciliği. Bu harika bir kariyer başlangıcı ve müthiş gelecek vadeden oyuncu profili... O yüzden de zaten camiaya da ayrı bir heyecan veriyor.

Galatasaray Spor Kulübü’nden bana böyle bir şans verildiği için çok büyük bir onur duyuyorum. Çok büyük bir gurur duyuyorum. Hiç kimsenin bir şüphesi olmasın bu şansı en iyi şekilde değerlendireceğim. Bu kulübü en iyi şekilde ileriye götürebilmek için elimden geleni yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

20 yaşında Liverpool gibi önemli bir takımın futbolcusuydun geçtiğimiz sezon. Ne kadar iyi bir transfer olduğunun en büyük kanıtı bu ama Premier Lig, Liverpool tecrübesi sana nasıl yoldaşlık yapacak? Neler katacak? Neler düşünüyorsun bu konuda?

Sizin de söylediğiniz gibi mutlaka Liverpool’da bu kadar maç yapmam, bu kadar genç bir yaşta bu kadar maç sayısına ulaşmam bana inanılmaz bir tecrübe kattı. Umarım bu tecrübeme Galatasaray’da da devam ederim. Galatasaray’da gösterdiğim performans, takıma en iyi şekilde yardımcı olmamı sağlar.

Teknik direktör Frank Rijkaard çok önemli bir isim, yine eski Liverpool'lu Harry Kewell ve Milan Baros, takım arkadaşların olacak. Bu konuyla ilgili olarak ne yorum getirirsin?

Öncelikle tabi ki teknik direktörümüzle başlayalım. Frank Rijkaard tartışmasız çok büyük bir isim ve böyle bir isimle çalışacağım için çok mutluyum çünkü ondan birçok şey öğrenebileceğimi düşünüyorum. Futbolum açısından beni daha ileriye götürebilecek birçok şeyi öğrenebileceğimi düşünüyorum. Onun haricinde Harry Kewell çok büyük bir futbolcu, kendisiyle 6 ay oynama şansım oldu. Bu çok fazla değil belki ama kendisini tanıyorum. Milan Baros’la oynama şansım olmadı ama onun da ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu biliyorum, kendisini de tanıyorum. O yüzden bu tip şeyler umarım benim katkılarımla da daha güzel yerlere götürür takımı.

Rafael Benitez seni sol içte de değerlendiriyordu. Hatta zaman zaman sol bölgenin dışında ön libero olarak da oynatıyordu. Bu bağlamda tabii çok yönlü bir oyuncusun, Frank Rijkaard’la bu yönde bir görüşmen oldu mu çünkü Galatasaray sol bölgede yine alternatifli bir kadroya sahip, ön tarafta da bu konuda eksiklik hissedebilir ilerleyen günlerde. Bu yönde bir konuşman oldu mu Frank Rijkaard’la?

Frank Rijkaard’la tanıştım. Kendisiyle görüştük ama pozisyon anlamında çok detaylı bir konuşmamız olmadı. Daha çok erken ama ilerleyen zamanlar dabu tip konuşmalar geçebilir aramızda. Asıl oynadığım pozisyon, sol bek pozisyonu. Fakat ilerleyen zamanlarda teknik direktörümüz Frank Rijkaard’tan herhangi bir talep gelirse orta sahada da oynayabilirim, ön libero pozisyonunda da oynayabilirim.

Premier Lig tecrübesi olan bir futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna kattı Galatasaray. Taraftara bir mesajın var mı? Galatasaray’daki hedeflerinle ilgili olarak neler söylemek istersin?

Taraftarlara bir futbolcu olarak vermek istediğim en önemli mesaj; iyi de oynayabilirim, kötü de oynayabilirim ama şundan şüpheleri olmasın ki son saniyeye kadar bütün gücümle mücadele edeceğim ve savaşacağım. Galatasaray gibi çok büyük bir kulübe geldiğim için gurur duyuyorum. Burada başarılar yakalamaya, şampiyonluklar yaşamaya geldim. Galatasaray çok büyük bir camia. Devamlı şampiyonluğa oynayan bir takım. Ben de elimden geldiği kadar yardımcı olmak istiyorum. Kariyerimde çok önemli bir adım attığımı düşünüyorum.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.