Sayın Osmann ben bir kere oruç değilim ama tutanlara da saygım var. Dini konulara her zaman saygı gösteririm. Kimsenin orucuna, namazın ve diğer ibadetlerine karışmam. İslam dini baskıcı bir din değildir. Bunu çok iyi biliyorum.Herkesin neye inanıp neye inanmayacağına da karışmam ben dinime inananırım ama gereklerini yerine getiremem o başka. İsteğim insanların istediği gibi ibadetlerini yapmaları buna kimse karışmamalı. Fakat görevi varken herhangi bir kurumda işini bırakıp dinin gereklerini yerine getireceğim diye gidiyorsa o davranışı Alallah'ta sevmez.
Benim maneviyatıma gelince hiç bir zaman eksik olmaz. Allaha şükretmesini iyi bilirim. Korkar ve ona sığınırım. Yardım isterim. Allah karşılık beklemeden yardım edendir. Bağışlayan ve yol gösterendir.
Benim anlamadığım Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti sözü geçtiğinde bunları savunanları dinsiz imansız görüyorsunuz. Ben Türkiyemizin değişik yerlerinde çalıştım köy imamıyla beraber geçirdik zamanımızı beş vakit namazımızı da kıldık. Ama bazı insanlar vardı ki bunlar dinimizi pazarlayan küçük düşüren insanlar her türlü hile hurda gov gıyabet yaparlar imamın ezan sesini duyunca koşarak giderler camiye. Bunlar yüzünden insanlar birbirine düşman oluyorlar. Oruç tuan tutmayanı hazmedemiyor. insanların birbirlerine karşı biraz daha hoş görülü olması gerekir. Orucu hemen öne sürmüşsünüz Allah kabul etsin.

Teşekkur:
selametle...
Alıntı

Yer imleri