Beþiktaþ'ýn son bombasý Fatih Tekke, resmi imzayý attý... Golcü isim basýn toplantýsýnda da çarpýcý açýklamalarda bulundu...

Beþiktaþ, Rusya'nýn Rubin Kazan takýmýnda forma giyen Fatih Tekke'yi ilk transfer döneminin son gününde renklerine baðladý.

Fatih Tekke, Akaretler'deki kulüp binasýnda Beþiktaþ Asbaþkaný Ertunç Soðancýoðlu ve yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroðlu'nun da hazýr bulunduðu törende, kendisini 2 yýllýðýna siyah-beyazlý renklere baðlayan sözleþmeye imza attý.

Tören sonrasý bir açýklama yapan Ertun Soðancýoðlu, Beþiktaþ olarak bu sezon futbola çok iyi yatýrýmlar yaptýklarýný belirterek, ''Kadromuzdaki eksik yerleri tamamlamak amacýyla futbol komitemiz Fatih Tekke gibi deðerli bir oyuncuyu kadromuza kattýk. Fatih ile kadromuz daha da güçlenecek. Beþiktaþ taraftarý da inþallah takýmýný þampiyon olarak görecek'' diye konuþtu.

Cengiz Zülfikaroðlu ise Fatih Tekke gibi deðerli bir oyuncuyu kadrolarýnda görmenin mutluluðunu yaþadýklarýný ifade etti.

TEKKE: ''TÜRKÝYE'YE DÖNDÜÐÜM ÝÇÝN MUTLUYUM''

Beþiktaþ'ýn yeni transferi Fatih Tekke, Türkiye'ye geri döndüðü için duyduðu mutluluðu dile getirdi.

Transferi nedeniyle Beþiktaþ yönetimine teþekkür eden Fatih, ''Bu kadar kýsa sürede transfer için çok çaba sarf ettiler. Bu sene Türkiye ve Avrupa'da Beþiktaþ'tan büyük bir beklenti var. Ýnþallah bu büyük beklentiler doðrultusunda ben da takýmýma katkýda bulunurum'' diye konuþtu.

''BEN TRABZONSPORLUYUM''

Türkiye'de uzun yýllar Trabzonspor formasý giyen ve Trabzonlu olan Fatih Tekke, yöneltilen bir soru üzerine eski takýmýna karþý olan hislerinin devam ettiðini aktardý.

Daha önce, Türkiye'ye dönmesi halinde Trabzonsphor'da oynamak istediði yönünde yaptýðý açýklamanýn hatýrlatýlmasý üzerine Fatih, ''Bu doðrudur. Ben Trabzonsporluyum ama bu formayý giydiðim müddetçe, takýmýma katkýda bulunmak için bana yakýþaný yapacaðým. Bu kadronun Avrupa'da baþarýlý olacaðýný düþünüyorum. Ben de buna katkýda bulunmaya geldim. Ýnþallah bunu baþarýrýz'' ifadelerini kullandý.

Yurt dýþýnda bulunduðu süre içinde basýndan yeterli ilgiyi görmediði serzeniþinde de bulunan Fatih, ''Gözden ýrak olan, gönülden de ýrak oluyor'' derken, ''UEFA Kupasý'ný kaldýrdýðýmýzda, bunu maalesef Türk kanallarý canlý bile vermedi'' þeklinde konuþtu.

''10-15 GÜNE ÝHTÝYACIM VAR''

Fatih Tekke, hafif bir sakatlýðýnýn bulunduðunu ve hazýr hale gelmesinin 10-15 günü bulacaðýný vurgularken, þunlarý söyledi:

''Benim 10-15 gün gibi bir süreye ihtiyacým var. 1,5 ay önce dizimde esneme oldu ve iç yan baðlarýmda küçük bir yýrtýk oluþtu. Ama þu anda iyiyim. Birkaç hafta süreye ihtiyacým var. Burada kendimi ispat etmem gerekiyor. Bunun için de elimden geleni yapacaðým. Türkiye'de sahalara býraktýðým yerden daha iyi bir durumda geri dönmek istiyorum.''

33 NUMARALI FORMAYI GÝYECEK

Beþiktaþ'ta 33 numaralý formayý giyecek Fatih Tekke, bu seçiminin nedeni olarak, 8 gün sonra 33 yaþýna girecek olmasýný gösterirken, ''Bu nedenle bu numarayý seçtim. Ýnþallah hem bana, hem de takýmýma þans getirir'' dedi.

Askerlik durumuyla ilgili bir soru üzerine de tecrübeli oyuncu, ''Askerlik durumunda prosedür nedir bilmiyorum ama 1095 günlük hakkým elimde. Ülkeme dönmeyi çok istedim. Ailevi durumlar da bunda etkili oldu'' ifadelerini kullandý.

Bu arada, daha önce saat 17.30'da yapýlacaðý açýklanan imza töreni, Rusya'dan beklenen evraklar nedeniyle 1 saat gecikmeli olarak gerçekleþtirildi. Fatih Tekke'yi kulüp binasýna geliþte karþýlayan bir grup taraftar, deneyimli futbolcuya çiçek ve Beþiktaþ atkýsý verdi.

TRANSFERÝN MALÝ BOYUTU

Beþiktaþ Kulübü, Rusya'nýn Rubin Kazan takýmýndan gerçekleþtirdiði Fatih Tekke transferinin mali ayrýntýlarýný da ÝMKB'ye bildirdi.

Fatih Tekke'nin Beþiktaþ Kulübü'nden ilk yýlý için 1 milyon 500 bin TL, ikinci yýlý için ise 1 milyon 800 bin TL garanti ücret alacaðý, ayrýca maç baþýna da 40 bin TL ödeneceði belirtildi.

Ayrýca, Rubin Kazan takýmýna ise Fatih Tekke'nin sözleþmesinin fesih bedeli olarak 3 eþit taksitte 750 bin Avro ödeneceði ifade edildi.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.