Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Milli Takým kampýna saldýrý...

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Users Awaiting Email

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Milli Takým kampýna saldýrý...

    Tevfik Erçetin AA

    Genç Milli Grekoromen Güreþ Takýmý'nýn Ankara Elmadað'daki kampýna, ilçe halký tarafýndan saldýrýda bulunulduðu öðrenildi.
    Antrenörler Hasan Arý, Erdoðan Karaali, Þaban Donat ve Hüseyin Ýldem yönetiminde Elmadað'da hazýrlýk kampý yapan milli takýmýn, geçtiðimiz hafta içinde yaþanan tatsýz olaylar nedeniyle kampý erken bitirmek zorunda kaldýðý ortaya çýktý.
    AA muhabirinin aldýðý bilgiye göre, sporculardan Özbek asýllý Ruþen Sadullahev, Abdullah Soytürk ve Ramazan Þahin, 6 Haziran Salý akþamý, kamp yerinin yakýnýndaki aðaçlýk alanda yürüyüþ yaparken alkollü olduklarý iddia edilen bir grup gencin sözlü tacizine maruz kaldý. Bunun üzerine sporcularla gençler arasýnda kýsa süreli bir kavga yaþanýrken, kamp müdürü Yüksel Dönmez, olaya müdahale ederek sporcularýn tesislere dönmesini saðladý.
    Ertesi akþam, bu kez milli takým sporcularýndan Abdülsamet Uðurlu ile Abdullah Soytürk, 15-16 kiþilik bir grup tarafýndan sýkýþtýrýldý. Elmadaðlý gençlerin elinden kurtulan Soytürk, koþarak takýmýn kamp yerine geldi ve diðer sporculardan yardým istedi. Bunun üzerine kampta bulunan sporcular, Elmadaðlý gençlere saldýrdý. Bu gençleri þehir merkezine kadar kovalayan milli takým sporcularý, bu kez halkýn büyük tepkisiyle karþýlaþtý.
    Milli güreþçilerin kamp yerine dönmesinden sonra yaklaþýk 200 kiþilik bir grup ellerinde av tüfekleri, çapa, kürek, býçak gibi kesici aletler ve hatta elektrikli testereyle milli takýmýn kamp yerini bastý. Buradaki kavga sonucunda sporculardan Abdülsamet Uðurlu bacaðýndan býçaklanarak hastanede tedavi altýna alýnýrken, Ramazan Üzüm'ün de aldýðý odun darbesiyle eli kesildi.
    Milli takým antrenörü Hasan Arý'nýn telefonu üzerine olay yerine gelen polis, öfkeli kalabalýðý ancak havaya ateþ açarak daðýtabildi. Polis, daha sonra milli takým sporcularýnýn kampýný koruma altýna aldý.
    Milli takým antrenörlerinin, ertesi gün polise giderek þikayetçi olduðu, olaylara karýþtýðý belirlenen 20'den fazla gencin emniyette ifadelerinin alýndýðý ve olayýn mahkemeye intikal ettiði öðrenildi.
    Genç milli takýmýn, Elmadað'da yaþanan olaydan sonra kamp çalýþmasýný Ahlatlýbel'deki Türk Güreþ Vakfý Tesisleri'nde sürdürmeyi planladýðý bildirildi.
    Öte yandan, milli takýmýn Antalya'daki kampý sýrasýnda da antrenör Hüseyin Ýldem ile Ofo Otel'de görev yapan bir garson arasýnda kavga çýkmýþ ve Hüseyin Ýldem'in burnu kýrýlmýþtý.

    "GÜREÞ MÝLLÝ TAKIMI KAMPININ BASILMASI SÖZ KONUSU DEÐÝL"

    Elmadað Kaymakamý Mehmet Okur, Genç Milli Grekoromen Güreþ Takýmý’nýn Elmadað’daki kamp yerinin basýlmasý gibi bir olayýn söz konusu olmadýðýný söyledi.
    Elmadað’da yaþanan olaylarýn, Genç Milli Grekoromen Güreþ Takýmý sporcularýndan bazýlarýnýn, kahvehanede tartýþtýklarý 18 yaþýndan küçük 4 çocuðu dövmesiyle baþladýðýný belirten Kaymakam Okur, konuyla ilgili açýklamasýnda, þu ifadelere yer verdi:
    "Ertesi gün dayak yiyen gençlerin arkadaþlarý ile güreþçiler arasýnda yine kahvehanede kavga çýkmýþ ve güreþçiler gençleri yine dövmüþ. Bunlar emniyet kayýtlarýnda var. Halkýn kampý basmasý diye bir olay yok. Burasý dað baþý mý ellerinde testereler, çapalarla halk milli takýmýn kampýný bassýn?"

    USTAOÐLU: "SORUÞTURMA BAÞLATTIK"

    Güreþ Federasyonu Baþkaný Recai Ustaoðlu ise Genç Milli Grekoromen Güreþ Takýmý’nýn Elmadað kampýnda yaþananlarýn polisiye bir olay olduðunu söyledi.
    Konuyla ilgili soruþturma baþlattýklarýný, kaymakamlýk, emniyet müdürlüðü ve gençlik spor ilçe müdürlüðünden gelecek raporlar doðrultusunda hareket edeceklerini ifade eden Ustaoðlu, þöyle devam etti:
    "Milli takým antrenörlerimizden özellikle Hasan Arý çok tecrübeli bir arkadaþýmýzdýr. Zaten olaydan hemen polisi haberdar etmiþ. Sporcularýmýzla bir grup vatandaþ arasýnda kavga yaþandýðý doðru. Ýnsanlarýn yanýnda silah bulunabilir. Hatta bir kiþinin elinde elektrikli testere olduðu bilgisini de aldým. Fakat bunun sadece korkutma amaçlý olduðunu düþünüyorum. Sporcularýmýzla kavga eden grupta 150-200 kiþi olabileceðini sanmýyorum. Öyle olsa çok daha vahim sonuçlar ortaya çýkabilirdi."

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Güreşçilere bulaşmaya nasıl cesaret etmişler. hayret. kündeye getirirler adamı.
    Şaka bir yana hiç hoş olmamış.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •