Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
18 sonuçtan 11 ile 18 arası

Konu: Eski Siyah Beyaz Televizyonunuza 50.000 TL Veriyoruz

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu geyik 5 yıldır sanal alemde forumlarda döner durur rakam bir ara 10,000 tl idi zam yapmışlar anlaşılan)
    Birde civanın rengini belirtmemiş arkadaş kırmızımı?kurşuni'mi?)
    Yanlışım varsada bu işin uzmanı arkadaşlar beni düzeltsin televizyonun içince civa olmadığı söylenir.
    Üstelik konuyu açan arkadaşın daha 2.mesajı.

    Konu ile ilgili forumlarda ki yazılanlardan küçük bir alıntı aşağıdadır.
    Son günlerin popüler zincir maillerinden birisi kırmızı civa diye bir maddeyi gündeme getirdi. Bu mail efsanesi gibi dalga dalga yayılıyor.

    Bana gelen mailde Gruindg marka siyah-beyaz televizyonunuz varsa zenginsiniz diyordu. Fiyat olarakta 30bin 100 bin Lira veriliyormuş.

    Ama ne hikmetse ne alan var ne satan. Yıllar önce sigara kutularının içindeki parlak jiletinleri de toplatmışlardı. Aynı olay tekrar ediyor.

    Maili okuduğum da “kırmızı civa nedir” dedim. Sonradan öğrendim tabi. Ama bu maile inanacak kadar keriz değilim !

    Bu tür maillerin ardında hep bir şeyler vardır.

    Bir kaç yerde , halk ”elimde kırmızı civa var istersen sana satarım” diyen uyanıkların varlığından bahsediyor.

    Şimdiden olayı ticarete dökenler çıkmış.

    Olay okadar inandırıcı anlatılmış ki elektronik tamirciler her gün onlarca kişi bu Grundin marka tv soruyor diyor. Milleti ciddi ciddi inanmış.

    Bunlara inanan birileri varsa onlara sesleniyorum “bunların hepsi yalan , hiç birine inanmayın”. Neden yalan diyorum ?

    Yalan olduğunu anlamak için Kırmızı civa nedir ona bakmak lazım;

    Tubitak ‘ın bir açıklaması var : “Eldeki verilere göre, böyle bir kimyasal yok. Varlığına dair söylentiler, 1992 yılında ITAR-TASS adlı Rus haber ajansından kaynaklanan bir habere dayanıyor.

    Söylentilere göre, cıva tuzları yoğun radyasyona tabi tutulduklarında kırmızıya dönüşüyor ve güçlü bir füzyon bombası yapımı için elverişli bir malzeme haline geliyormuş. Söylentiler ABD Temsilciler Meclisi’nin bir alt komisyonunca araştırılmış ve asılsız oldukları sonucuna varılmış.

    Ancak söz konusu haberin ardından, uluslararası alanda uzunca bir süre, ‘kırmızı cıva’ satmaya yönelik teklifler dolaşmaya başlamış. Bu tekliflerin bazıları da, Irak’ın o zamanki yönetim organlarına yapılmış. İleri sürülen örnekler, kırmızı boyalı cıva imiş. Fakat bilindiği kadarıyla, bu ‘dolandırıcılık’ girişimlerinin hiçbiri başarıya ulaşamamış.”

    Görüldüğü gibi resmi bir kanal böyle bir maddenin şuanda olmadığını açıklıyor.

    Böyle saçma sapan maillere inanmayın.

    Eski adıyla Grundig yeni adıyla Beko firması yakında açıklama yapacaktır. Açıklama yapmassa bilin ki bu işte onların parmağı var.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Teyzemi arayorum eski Televizyonları vardı siyah beyaz

    Böyle birşeye inanmak saçma zaten 2 saat içinde demiş.Mesajı 19:18'de yollamış,doğru bile olsa vakit geçti

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    fake haber bunlar birara yine çok gundeme gelmişti

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    yaw arkadaş yalnış yazmış civa değil o civata civata ne kadar varsa sökün götürün köşeyi döndünüz
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

    http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bu şehir efsanesi yıllardır sürüp gidiyor.bende para alanını görmedim daha.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ya ustalar tv nin içinde ne arasın civa ne görev yapıcakki

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    inanmasın kimse bunlara

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    valla bizde kime inanacağız bilemiyorum

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •