G.Saray Baþkaný Polat transferleri yaptý, topu hocasýna attý: Ýstediði her þeyi yaptýk...
“Ýstediði tüm oyuncularý aldýk. Her þey dört dörtlük hazýr. Hiçbir eksikleri yok. Þampiyon olacak gücümüz var. Ama takým olmak için biraz daha zaman lazým.”
G.SARAY Baþkaný Adnan Polat yönetimin Rijkaard’ýn istediði her þeyi yaptýðýný belirtirken, kadroyu oluþturduklarýný ve topun artýk Hollandalý hocada olduðunu söyledi. Polat, NVTSpor’da katýldýðý ‘yüzde 100 futbol’da hoca ile aralarýnda kopukluk iddialarýna karþý çýkarken þu açýklamalarý yaptý:
“LÝG bitimi Rijkaard ve Neeskens’le oturduk 6-7 saat nereye takviye yapýlacaðýný konuþtuk. Dünya Kupasý sonrasý transfere baþlayalým dedik. Bazýlarýna göre geç olabilir. Ama 2 ayýmýz vardý.
CANA’YI Gerets tavsiye etti. Tugay da alýnmasýný istedi. Ondan eminiz. Rijkaard’ýn onayýyla alýndý tüm oyuncular. Gecikmiþ transfer olarak Misimovic ve Insua görülebilir. Ama diðerleri zamanýnda alýndý. Pino’yu çok beðendim, arka adalesinde yýrtýlma oldu. Mehmet Batdal’ýn bize fazla bir maliyeti olmadý. Çaðlar milli takýmýn sol beki. Aldýk, ameliyat oldu.
KAZANABÝLÝR miyiz diye aldýðýmýz Serdar ve Musa var. Biz Musa’ya þans vereceðiz. Nasýl Topal tuttuysa o da tutabilir. Önceliðimiz 10 numaraydý. Ýlk tercihimiz Misimoviç’ti. Wolfsburg onun yerine adam almadan býrakmayacaktý. Ama biz hocanýn ilk tercihi olduðu için sonuna kadar bekledik. Insua 2 aydýr gündemimizdeydi. Liverpool vermek istemedi. Ama hoca deðiþince kiraladýk. 4 yabancýyý, sol beki ve uzun forveti zaten Rijkaard bizden istemiþti.
‘FRANK KALACAK’
RIJKAARD þu an itibariyle hiçbir þey söyleyemez. istediði tüm futbolcular alýndý. Her þey dört dörtlük hazýr. Florya bile 5 yýldýzlý otel standardýna geldi. Hiçbir eksikleri yok. Bana memnuniyetlerini belirttiler. Tahmin ediyorum ki bu takýmla þampiyon olacak gücümüz var. Ama takým olmak için biraz süreç lazým.”
HOCA arayýþlarýnýn olmadýðýný da belirten Polat sezon sonu takýmýn durumu ne olursa olsun Rijkaard’da yeni sözleþme teklif edeceðini de sözlerine ekledi.
‘Arda’da sahtecilik var’
‘Bizi es geçip Arda ile temasa geçtilerse Madrid’i þikayet etmemiz lazým. Baþkan teklif olmadýðýný söylemiþ. Eðer doðruysa bu iþte sahtecilik var.”
“TRANSFERÝN bitmesine 24 saat kala Arda’nýn menajeri beni arayýp ciddi bir teklif olduðunu söyledi. Rakamý söylemek istedi, kabul etmedim. ‘Hiçbir para bizim kaptanýmýzý alamaz’ dedim. Takýmýn adýný söylemek istedi onu da istemedim. Atletico’nun bir yöneticisi ya da profesyoneli Swiss Otel’de Arda ile görüþmüþ. Eðer böyle bir þey varsa bizimle görüþmeden oyuncuyu ayartmaya çalýþtýklarý için FIFA kurallarý gereði Madrid’i þikâyet etmemiz lazým.
ATLETICO Baþkaný da resmi teklif olmadýðýný açýklamýþ. Zaten ben de kendisini bizzat arayýp konuyu soracaðým. Eðer doðruysa burada bir sahtecilik var. Arda büyük kupa kaldýrmadan gitmeyecek. Bunu kendi de söyledi. Ben oyuncularýma esir muamelesi yapmýyorum. Ama yangýndan mal kaçýrýr gibi son gün gelip almak isteyenler hayâl görüyordur.”
‘12 yaþýndan beri istedim’
“FATÝH Tekke’yi 12 yaþýndan beri Trabzon’dan almak istedim. O dönemin baþkaný Sadri Þener bunu öðrenip engel olmuþtu. Fatih önceki günlerde Adnan Sezgin’e G.Saray’a gelmek istediðini söyledi. Maddi konularý görüþtük ama bize uygun olmadýðý için anlaþma saðlamadýk. O da Beþiktaþ ile temasa geçip el sýkýþtý.”
‘Keita ahlâklý deðildi, sattýk’
“KEITA’YI 8.3 milyon Euro’ya sattýk. Gidiþ kararý idari bir karardý. Rijkaard da onun kalmasýný istemedi. Gittiði milli maçlardan geç dönüyordu. Takým içinde bu rahatsýzlýk yaratýyordu. G.Birliði maçýndan 2 gün önce kimseye haber vermeden Paris’e gitti. Oyuncunun sadece iyi olmasý deðil ahlâklý olmasý önemli. Dünya Kupasý’nda Kaka’ya yaptýðý da haklý olduðumuzu gösterdi.”
FÝLEDE ÝMZA ÞOV
G.Saray Voleybol Takýmý yeni transferlerini dün, Göztepe Medical Park Hastanesi’nde baþkan Adnan Polat’ýn da katýldýðý bir törenle tanýttý.
‘Tek rakibimiz F.Bahçe olur’
“BEÞÝKTAÞ’A biraz zaman vermek gerekir, ondan sonra konuþalým. Guti ve Quaresma’ya baktýðýnýz zaman biraz da geçen seneyi hatýrlayýn. Beþiktaþ þu anda çok popüler bilinen oyunculardan bir takým oluþturdu. Bence en az 7 hafta beklemek lazým. Baktýðýmýz zaman Quaresma’yý faydalý bir transfer olarak görüyorum. Ama þampiyonlukta bizim rakibimiz F.Bahçe olur.“
‘Hocamýz bizden kaleci istemedi’
“RIJKAARD bizden kaleci istemedi. Bu konuda hiçbir giriþimimizde olmadý. Aykut ve Ufuk’a çok güveniyoruz. F.Bahçe’de Schumacherden sonra kaleye kaleye geçen Engin sonrasýnda ise Rüþtü, Volkan görev aldýklarýnda kaç yaþlarýndaydýlar? Biz yüzmeyi dýþarýdan tarif etmiyoruz, direkt suyun içine atýyoruz. Gençlere þans vermeliyiz. Risk almadan adam yetiþtirilemiyor.”
Aslan þutunu güçlendiriyor
G.SARAY, milli maçlar nedeniyle lige verilen ardýndan sezonun 4. haftasýnda karþýlaþacaðý G.Antepspor karþýlaþmasýnýn hazýrlýklarýný dün tek idmanla sürdürdü. Milli takýmlara giden oyuncular ile sakatlarýn yer almadýðý çalýþmada sarý-kýrmýzýlýlar þut ve topla dörderli oyun çalýþmalarý yaptý.
SAKATLIÐI süren Kolombiyalý Juan Pablo Pino ise kondisyoner Fatih Yýldýz yönetiminde çalýþmalarýný sürdürdü.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri