Bu kadarý da terbiyesizlik!
Güiza’nýn Samandýra’da yaptýðý þeyler, teknik heyet ve futbolcularý resmen çýlgýna çevirdi:
Topuðundaki sakatlýðý inceleyen doktorlar, Güiza’ya “Neden tatilde ameliyat olmadýn?” diye sordu.. Aldýklarý yanýt “Ben tatilde ameliyat olacak kadar salak mýyým?” oldu.

Sözleþmesi gereði her ayýn baþýnda hesabýna 300 bin Euro yatan Güiza banka dekontunu arkadaþlarýna gösterip “Bakýn, çalýþmadan bu parayý alýyorum” diye dalga geçti.

Kendisi için hazýrlanan özel çalýþma programýný hiç uygulamadý. Ýdmanlarý ya boykot etti ya da 1 saat için ‘kafasýna göre’ çalýþýp öyle Samandýra’yý terketti..

1. F.BAHÇELÝ Güiza’nýn bu sezon yaþadýðý ve yaþattýklarý teknik heyeti canýndan bezdirirken, Aykut Kocaman’a “Bu adamý satamadýk, bari Niang’la beraber çift forvet oynat” diyen baþkan Yýldýrým’ýn bile eli kolu baðlandý..
GÜÝZA topuðundaki kemik erimesi nedeniyle geçen sezonu sakat sakat geçirmiþ, hatta bazý maçlara kramponunun arkasýný kesip özel bandajlayarak sahaya çýkmýþtý.. Bu fedakârlýðýna karþýlýk söyleyecek hiç laf yok.. Ama 16 Mayýs’taki Trabzon maçýndan sonra, saðlýk ekibi Ýspanyol oyuncuya “Tatilde ameliyat olman þart.. Yoksa yeni sezonda da ayný acýlarý çekersin” tavsiyesinde bulundu.. Ama F.Bahçe defterini kapatan Güiza bunu gözardý edip ne ameliyat oldu, ne de Samandýra’daki sezon açýlýþýna katýldý..

2. YENÝ teknik direktör Aykut Kocaman, asýl þoku bu sezonki idmanlar baþlayýnca yaþadý. Topuðundaki sakatlýðýn daha da ilerlediðini tespit eden saðlýk ekibi tarafýndan kendisine yöneltilen “Neden ameliyat olmadýn?” sorusuna Daniel Güiza’nýn “Ben o kadar salak mýyým? Neden tatilde ameliyat olayým?” cevabý verdiðini öðrenince kader aðlarýný örmeye baþlar..

3. ÝSPANYOL oyuncu, tatilde kendisine iyi baksa sakatlýðý en azýndan ilerlemeyebilirdi.. Ancak “sürekli terlikle dolaþmasý gereken” Güiza, tatilin verdiði coþkuyla hem spor ayakkabý hem de kundura ayakkabýlarla gezip tatilin tadýný çýkarýnca sakatlýðýnda iyileþme olmadý.. Yine de en azýndan Güiza’yý kazanmanýn yollarýný arayan teknik ekip, özel bir çalýþma programý hazýrladý. Ancak Güiza, gitmeyi kafasýna koyduðu için her seferinde 2 saat yerine 1 saat çalýþýp Samandýra’yý terketti. Bazý günler ise kimseye haber vermeden idmanlara bile gelmedi.

4. BARDAÐI taþýran nokta bir idmanda yaþandý.. 3.6 milyon Euro’luk yýllýk ücreti her ayýn baþýnda hesabýna yatýrýlan Güiza, 300 bin Euro’luk banka dekontunu Samandýra’ya getirdi.. Ve arkadaþlarýna gülerek gösterip “Bakýn, hiç çalýþmadan bu parayý alýyorum” havasýný attý.. Bu þýmarýklýk teknik heyeti çileden çýkardý..

5. HER geliþmeden haberdar olan baþkan Aziz Yýldýrým, Güiza’yý zarar etmeden elden çýkarmanýn yollarýný aradý.. La Liga’ya yeni çýkan Hercules’in teklifi bir umuttu ama Güiza’nýn Ýspanyollar’a “Beni sevmiyorlar, benden býktýlar, kesin satacaklar” diye konuþtuðunu öðrenmesi transferin gerçekleþmesini engelleyen faktörlerden biri oldu.. “Kimse kendisini F.Bahçe’den üstün görmesin.. Güiza’yý ölü fiyatýna satmam” diyerek o iþe noktayý koydu..

GÝT AMA GEL!

6. YÝNE F.Bahçe’de kalan Güiza, bu sefer menajerlerinin tavsiyesiyle kendisine yeni bir yol çizdi: “Ben Ýspanya’da ameliyat olmak istiyorum.” Aslýnda topuktaki yaranýn iðne tedavisi ve ilaçlarla kurutulduðu, daha uzun sürecek bir tedavi yöntemi de vardý.. Ama Güiza buna hiç yanaþmadý.. Aykut Kocaman bu karara ret cevabý verdi ve durum baþkana iletildi. Baþkan Yýldýrým da Güiza’nýn Ýstanbul‘da ameliyat olmasýný istedi. Ve çareler düþünüldü. FIFA kurallarýna göre sporcu eðer diretirse kendi istediði doktora gidebilir ve ameliyatýný istediði yerde olabilirdi..

7. BU geliþmelerin ýþýðýnda Güiza, Ýspanya’da ameliyat iznini kopardý.. Ama tek þartla: Ameliyattan sonra dönüp Samandýra’da doðru dürüst çalýþmasý gerekiyor.. En ufak bir kötü niyetli davranýþta F.Bahçe yönetimi tüm raporlarý ve noterle tespit ettikleri ‘kaytarmalarý’ kullanarak FIFA’ya þikayette bulunacak.. Ve Güiza’ya ödemek zorunda olduðu bu yýlki 3.6 milyon Euro’yu geri almaya çalýþacak..