75 yaþýndaki Türkan Bal, Nüfus Müdürlüðü'ne gidince kendisinin 'öldüðü' söylendi
![]()
Kýrýkkale’de yaþayan 75 yaþýndaki yaþlý kadýn, eskiyen nüfus cüzdanýný deðiþtirmek için gittiði Kýrýkkale Nüfus Müdürlüðünde kendisine ölü göründüðünü söyleyen yetkililere, yaþadýðýný ispatlamaya çalýþýyor.
Edinilen bilgiye göre, Ovacýk Mahallesi’ndeki evinde tek baþýna yaþayan ve ölen eþinin emekli aylýðý ile yaþamýný sürdüren Türkan Bal, eskiyen nüfus cüzdanýný deðiþtirmek için oðlu Sinan Altýntaþ ile Kýrýkkale Nüfus Müdürlüðüne gitti.
Nüfus Müdürlüðündeki yetkililerin, yaþlý kadýna kendisinin "nüfustan düþürüldüðünü" ve ölü olmadýðýný ispatlamasý gerektiðini söyledi.
'KÝME SORMUÞLAR ÖLÜ GÖSTERÝRKEN?'
Türkan Bal, nüfus cüzdanýnýn üzerindeki fotoðrafýn artýk çok eskidiðini ve bu fotoðrafý deðiþtirmek için Nüfus Müdürlüðüne gittiðini belirterek, "Bana ölü olduðumu söylediklerinde çok þaþýrdým. Madem ben ölüyüm, eþimin maaþýný nasýl alýyorum? Muhtardan alacaðým evraklarla yaþadýðýmý ispatlamam gerekiyormuþ. Ben bu yaþlý halimle bunlarla nasýl uðraþacaðým" dedi.
Sinan Altýntaþ da Nüfus Müdürlüðünün yaptýðý yanlýþý bir an önce düzeltmesi gerektiðini, annesinin ölü olmadýðýný ispatlamak zorunda kalmalarýnýn doðru bir þey olmadýðýný söyledi.
Yaþadýklarý duruma anlam veremediklerini dile getiren Altýntaþ, "Devlet dairesinde böyle bir ihmal olur mu? Kime sormuþlar annemi ölü gösterirken? Bize, ’Nüfus cüzdaný üzerinde yýllarca iþlem yapýlmadýðý için nüfustan düþürüldüðünü’ söylüyorlar. Bu nasýl bir uygulama? Yaptýklarý bu yanlýþý bir an önce düzeltmelerini bekliyoruz" diye konuþtu.
AA

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri