Polat: "Rijkaard'ýn sözleþmesini uzatacaðým"
Galatasaray kulübü baþkaný Adnan Polat, yoðun þekilde eleþtirilen teknik direktör Frank Rijkaard'ýn sözleþmesini ne pahasýna olursa olsun uzatacaðýný söyledi.
Polat, sezona kötü bir baþlangýç yapan futbol takýmýyla ilgili geliþmeleri ve merak edilenleri NTV Spor kanalýnda canlý yayýnda anlattý.
Özellikle UEFA Avrupa Ligi ile Spor Toto Süper Lig'de alýnan kötü sonuçlara deðinen Polat, "Avrupa'dan elenmemizin ve lige kötü baþlamamýzýn sebebi, transferlerin gecikmesi deðil, önemli oyuncularýn sakatlanmasýydý" dedi.
Polat transferde geç kaldýklarý eleþtirileri için, "Misimovic ve Insua dýþýndaki transferler zamanýnda yapýldý" diye konuþtu.
Galatasaray'da altý yýl baþkan yardýmcýlýðý görevi yaptýðýný ve bu sürede dört þampiyonluk yaþadýðýný aktaran Adnan Polat, iki senelik baþkanlýk döneminde ise ligi üçüncü ve beþinci olarak bitirdiklerini hatýrlatýrken þunlarý söyledi:
"Biz son iki senede gereken yatýrýmlarý yaptýk. 'Baþkan mazeret üretiyor' diyebilirler. Evet biz baþarýsýz olduk. Baþta ben olmak üzere, Haldun Üstünel, Murat Yalçýndað, Adnan Sezgin ve teknik heyet bunun sorumlusu. Birinci sorumlu da benim. Ýki sezon önce defansta sakatlýklar yaþadýk, geçen sene forvet hattýnda sýkýntý yaþadýk.
"Ýki transfer gecikti diye elenmedik biz Avrupa'dan. Takýmýmýz o zaman da yeterliydi. Son saniyede bir gol atýlýyor ve gol oluyor. Futbolda bazen akýl sýr ermeyen konular da var. Çok enteresan þeyler olabiliyor. Mazerete gerek yok. Biz iki sene baþarýsýz olduk. Sorumlusu da benim. Bu sene kötü baþlamamýza raðmen iyi bitireceðimize inanýyorum."
Rijkaard konusu
Polat, yeni bir teknik adamý hiç düþünmediklerini aktarýrken, Frank Rijkaard'a yeni sözleþme önereceðini ifade etti.
Hollandalý çalýþtýrýcýya Nisan ayýnda iki yýllýk yeni kontrat önerdiðini, ancak "önce mevcut kontratýmdaki paramý hak edeyim, sonra yeni sözleþme konuþuruz" yanýtý aldýðýný anlatan Polat, "eðer kabul ederse, ne olursa olsun Rijkaard'ýn sözleþmesini uzatacaðým. Önemli projelerimizi yakýn zamanda tamamlýyoruz. Futbolla ve Rijkaard ile daha yakýndan ilgilenmeye baþlayacaðým" dedi.
Takýmda transferlerin tamamlandýðýný vurgulan Polat, "þu andan itibaren Rijkaard hiçbir þey söyleyemez. Arzu ettiði tüm futbolcular alýndý. Bana da memnuniyetlerini iletti" dedi.
Mevcut takýmla þampiyon olabileceklerini söyleyen Polat, "milli maç arasýndan sonra Mehmet Batdal dýþýnda sakatlarýmýz hazýr olacak. Takýmýmýz psikolojik olarak hazýr. Transferlerimiz tamam. Ýhtiyacýmýz olan, taraftarýmýzýn stadýmýzý rakipler için cehenneme çevirmesi. Takýmý psikolojik olarak çökerterek bir yere varýlamayacaðýnýn bilinmesi lazým. Taraftar Galatasaray'ýn ruhudur" ifadelerini kullandý.
"Adnan Sezgin'i kurban ettiler"
Polat, alýnan kötü sonuçlarýn ardýndan eleþtirilerin hedefi haline gelen Futbol A.Þ. genel müdürü Adnan Sezgin'e olan desteðini bir kez daha yineledi:
"Adnan Sezgin'i kurban ilan ettiler, kellesini istiyorlar. Her þeyine kefil olduðum birinden niye ayrýlayým? Ýki senedir saldýrýyorlar ona. Ben dedim ki, Adnan Sezgin'in attýðý her adýmýn arkasýna imzamý atarým. Bunun üzerine de Adnan Sezgin'in bir sýr bildiði ve bana þantaj yaptýðý iddiasýný ortaya attýlar. Bu ayýptýr. Ýnsanlar Adnan Sezgin'in yakasýndan düþsün. Baþarýsýzlýk varsa hepimizin" cümleleriyle tepkisini dile getirdi.
Adnan Polat, Özhan Canaydýn yönetiminde olduðu ve baþkanlýk yaptýðý dönem içinde Galatasaray'ýn mali açýdan önemli dar boðazlarý geride býraktýðýný söyledi.
Beþiktaþ'a imza atan Fatih Tekke ile ilgilendiklerini ancak ekonomik olarak anlaþamadýklarýný anlatan Polat, Beþiktaþ'ýn transferi Quaresma'yý beðendiðini açýkladý.
Polat Spor Toto Süper Lig'deki þampiyonluk yarýþýnýn Galatasaray ile Fenerbahçe arasýnda geçeceðine inandýðýný kaydederken, yönetimden ayrýlan Haldun Üstünel'in üç gün önce kendisini arayarak, ne zaman isterse kendisine yardýma hazýr olduðunu söylediðini dile getirdi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri